Nu eller aldrig

Idag sa Robin att vi skulle börja tänka på vad vi äter. Det ska man väl nästan aldrig. Själv känner jag att bara ca. 3 veckor innan jul så känns det lite meningslöst. Men när Filippa tittade på min mage och utbrast: Det syns lite där. Så kände jag att vi får nog ta tag i det där med vad vi äter i alla fall. Det faktumet sörjde jag med att trycka i mig kakor och dricka som blev över från gårdagen. Det måste ju ta slut ;-)
Typiskt är väl att det är så väldigt tråkigt väder. Hade gärna tagit en promenad om dagen. Nu tänker väl ni att det kan hon väl göra i alla fall. Men nej, det är dötråkigt att klä på sig och gå ut i skitväder. Så jag hoppas att det snart blir lite kallare, slutar regna och att snön lägger sig och solen tittar fram. Så dagarna blir mkt ljusare.
Jag tror vi börjar med att ändra om kosten. Tips på smala recept tas gärna emot.

Slapp i soffan


Efter en lååång dag, med dop och massa uppståndelse så var det skönt att få sitta och slappa i soffan. Vissa tar sig dock friheten att ligga ner och ta upp mer plats.

Glömde tyvärr att ta med kameran till Alinas dop idag, men är säker på att det är många som gärna vill dela med sig av sina kort, så lägger upp lite bilder här en annan dag.

Då var det dags igen...

Bilder från mobilen


Galet nära parkering utanför Charlottas fönster


Alina uppallad i soffan, vill dock inte sitta still med armar och ben


Filippa, nyduschad med diadem


Glad Alina


Filippa på sin nya "lilla" leksakshäst


Alina i kläder, ärvda från Filippa, stickade utav mormor


Alina har ännu inte riktigt förstått sig på vad man ska med en napp till

Mamma Mia! vs. Tomten är far till alla barnen

Sitter här med sista-minutrarna-ångest. Vet inte om jag ska titta på Mamma eller Tomten. Mamma Mia har jag aldrig sett, samtidigt är Filippa fortfarande vaken så jag kanske missar delar av den och hur mycket kan man njuta av en film då? Tomten har jag sett så många gånger att jag har tappat räkningen, en av mina favvofilmer helt enkelt. Man hittar alltid nån ny replik man kanske missat innan eller nån händelse i bakgrunden som bara har fladdrat förbi innan.
Sen finns det ju självklart väldigt många andra program och serier man kan titta på istället.

Det får bli Tomten är far till alla barnen, orkar mig inte på en ny film. Får se den med Robin nån annan dag istället.

Ha en trevlig lördagskväll ni alla!

Hon är så söt när hon sover


Jag älskar den senaste ICA-reklamen

Så funkar en ekologisk toalett

Jag brukar ofta vara inne på sidan skyltat.se. Vissa skyltar är roligare än andra, men den här ville jag gärna dela med mig av. Hahaha.

Sitter tydligen på toaletten på Universeum, där dom har s.k. ekologiska toaletter.

Jag vill se Upp

Idag hade jag sovmorgon till kvart över tio, Alina och Robin väckte jag vid kvart i elva. Dom kan ju inte sova bort dagen. Vi åkte iväg och storhandlade till veckan och helgen.
Vid halvfyra så kom Jessica hit. Vi ses väldigt sällan, tyvärr. Hon hade lämnat sin tre små hemma. Fast Frida är ju iofs inte så liten längre. Tiden går fort. Det fick bli lite kaffe och pepparkakor och mys med Alina i soffan.
Vi kom i alla fall fram till att vi får ta och gå på bio tillsammans med Filippa och Filip. Jag vill ju också gärna se "Upp". Kan vara kul för mig att få göra nåt med Filippa, och även för Filippa att göra nåt kul med mig :-D

En månad kvar...

... till julafton. Det är väldans vad tiden går fort. Idag tänkte jag skriva att vi inte har gjort nåt. Men vi har ju faktiskt tvättat. Det är ju alltid en bedrift. Har även bakat en chokladkaka när mitt sockerbehov blev för starkt. Konstigt att det kan vara så svårt att hålla sig ifrån det.
Igår var jag, Robin och Alina och pratade med prästen inför det kommande dopet. Han verkar jättebra och väldigt pratglad. Han sa även att man får röra sig i "kyrkorummet" under dopet. Det fanns ett litet bord längst ner i kyrkan där det fanns böcker och lite leksaker. Det tyckte jag kändes bra, man vet ju aldrig hur barnen blir och då är det ju skönt att inte behöva sitta och tjata på att dom ska sitta stilla.
Efter mötet åkte vi in till Kungsmässan och shoppade lite kläder. Så nu ska nog allt vara klart inför söndagen. Lite hemmabak kvar bara.

Två glada tjejer

Det är inte världens lättaste projekt, men ibland går det bra.








Jag vet att det är en vecka kvar innan man ska ta fram julpynt, men vad gör man inte för sitt barn och för att hålla henne på humör. Så vi tog fram stora julkartong och rotade fram lite pynt som hon ville ha i sitt rum. Hon dekorerade det väldigt fint.






Tretti och ett halvt

För ca ett halvår sen i slutet av Maj så fyllde min arbetskollega Sabina 30år. Jag, Jeanna, Cina och Emily gav henne ett middag på restaurang i present. I går lördag var det dags. Sabina bestämde sig för Lotus Bar inne vid Linné. En väldigt mysig restaurang, dock lite kall. Till middag tog jag deras burgare med klyftpotatis och till efterrätt blev det Baileysmarinerad banan med kokosgrädde. Den va VÄLDIGT god och så här såg den ut.


Cathrine, Jeanna, Sabina och Emily

Det va väldigt mysigt och kul att ses alla tjejerna. Lite drygt ett glas rött vin slank ner oxå.
Bättre sent än aldrig med lite kalasfirande.

Alina har upptäckt tungan


Den är för tillfället oftare utanför munnen än inuti. Speciellt när hon ligger och tjötar med sin pappa.


Att stoppa saker i munnen är oxå lite kul. Igår var det armen som fick offra sig.

Fåtölj

Då jag tidigare i höstas sålde mina två fåtöljer men ändå behöver ersätta dom med nåt. Så har jag tittat runt lite på både nytt och begagnat. Har inte riktigt bestämt om vi ska ha en eller två eller vilken modell. Däremot har jag i sökandet funderat väldigt mycket på ordet "fåtölj". Stavning är ju jättekonstig och jag hade ingen koll alls på vart ordet kommer ifrån. Så kollade upp det i min älskade ord- och kunskapsbok wikipedia.se där stod det att läsa:

En fåtölj är en "förnämligare, bekväm länstol". Ursprunget till ordet är ett germanskt ord som beskriver en hopfällbar stol, faldestoel vilket har utvecklats till franskans fauteuil.

(En länstol är en stol med både rygg- och armstöd. Tidigare användes ordet även om en stol med ryggstöd, vilket kallades för en rygglänstol, medan en stol med både rygg- och armstöd kallades för armlänstol.)

Så nu vet jag det, och även ni.

Men jag tycker fortfarande inte att ordet är ett av dom vackraste jag sett, rent bokstavsmässigt.

Alina fick i natt en kompis

I natt födde min kompis Katarina en lite flicka, en liten Noelle. 51cm lång och 3660g tung, eller lätt kanske man säger. Tyvärr bor hon ju nere i Karlshamn så har lite svårt att bara svänga förbi, men nån gång under nästa år bara måste vi ses. Nu väntar jag bara på att Katta ska orka ringa så jag får reda på mer detaljer. Hur ska man kunna somna om efter det här...

Så tuktas en argbigga

Idag åkte hela familjen och handlade mat och när vi kom hem sa Robin att han skulle åka och fixa en liten överraskning. Jag ställde mig och lagade mat och funderade på om det va ett XBox han tänkte köpa, men tänkte att han borde ju veta bättre än att "lura" mig att spelet även va till mig. Liksom som en överraskning till oss alla.
Men när han kom hem fick jag en ask med mina favorit "godisar". Butiken "Kahls The & Kaffehandel" har små, men ack så goda, runda "bollar". Vet inte riktigt vad dom heter, men det är så jag brukar kalla dom. Finns i massa olika smaker, är ganska dyra men ibland unnar jag mig några stycken. Min absolut favorit är dom ljusrosa med champagne&jordgubbssmak

Han berättade även att han försökte få tag i en bult som jag saknar på mitt ena hjul på bilen. Dock hade dom på Gummigubben varit lite otrevliga så han struntade i det.
Jag berättade om min teori om att han skulle köpa XBoxen och han skrattade lite lätt åt mig.
När vi hade ätit färdigt, dukade jag av medans Filippa åt upp det sista. Robin tog med sig Alina och gick till vardagsrummet. När jag är klar i köket går jag ut till dom andra.
Då sitter Robin och packar upp ett Xbox. Han tittade lite skyldigt mot mig, men han visste att jag precis hade ätit och fått mina favoritgodisar. Jag visste inte vad jag skulle säga, så jag sa:
-Nu ska jag ha nåt riktigt dyrt i julklapp. Han kunde inget annat än att säga ja. Men jag kan nog nöja mig med en lite större ask choklad istället... eller...

Man brukar ju säga att en mans hjärta går genom magen, fast det stämmer nog lika bra på mig.
Har jag bara fått nåt gott i magen brukar jag vara nöjd.

Äras den som äras bör

Fick på ett kort på mejlen i måndags utav Jeanna. Våran kära arbetskollega och kompis Emily var med i tidningen. Anledningen till det är att Metro har intervjuat Emily som i våras/somras gick ett sluta-röka-program.
Sen den 27 Maj har Emily varit helt rökfri och det är många med mig som tycker att hon har varit hur duktig som helst för vi har sett hur fast hon har varit i nikotinet. Så;
GRATTIS EMILY, rökfri i snart 5 månader.

Krysslåda

Jaha, nu äger vi även en krysslåda, eller XBox som det kallas i folkmun. Det är bara Nintendo Wii som saknas. Det hade nog passat oss andra familjemedlemmar bättre, men vi får väl stå ut med detta. Mycket pengar för bara ett enda spel... Jag har i alla fall önskat mig nåt riktigt dyrt i julklapp eftersom pengarna verkar flöda :-D

Vaccinationsgåva och lekande systrar

Filippas pappa lovade henne en häst efter att hon tagit sin spruta. En leksakshäst såklart. Han kom förbi med den när han slutat jobbet på måndagen. Trodde att den kanske skulle vara lite mindre...


Igår lekte Filippa en stund med Alina. Hon fick en väldigt fin hatt på sig. Kommer nog fler tillfällen när Filippa klär ut henne.

Vaccination del 3

Nu vill jag inte mer. Smärtstillande hjälper liksom inte. Hoppas innerligt att det snart bara släpper...

Vaccination del 2

AAAAJ!! Sitter här med en värk i överarmen som heter duga. Usch. Antagligen är det muskelfästet det sitter i. Blir tokig, orkar bara lyfta armen några centimetrar bara. Försöker att inte visa nåt för Filippa. Vill ju inte skrämma upp henne. Men får väl vara glad att jag inte fått hög feber. Då hade jag verkligen inte orkat med kvällen. Nu hoppas jag bara att Alina är ett väldigt fromt barn fram tills Robin kommer hem.

Vaccination

Jag och Filippas pappa hade bestämt att vi skulle vaccinera Filippa mot svininfluensan idag. Fr.o.m idag så får ju även vi under 40 år ta sprutan så även jag passade på att ta. Jag och Filippas pappa började med våra sprutor. Jag är inte super spruträdd, men jag är heller inte bekväm med det. Satt och skakade på benet när sköterskan tog den, till slut hör jag; Slappna av lite.
Har fått beskrivningen att den kändes som ett myggbett. Tyvärr har jag nog bara träffat på SMÅ myggor, för jag tyckte det kändes. Kanske för att hon tog den rakt in i axeln.
Jag satt där och våndades och undrade hur jag skulle kunna låta någon sätta en sån spruta i Filippa. Sköterskan försökte lugna mig genom att säga att Filippa bara behövde ta en halv, den känns ju inte lika mkt.
Filippa fick inte ta på den vanliga vårdcentralen utan vi fick traska upp en våning till BVC. Två av Filippas förskolekompisars mammor jobbar på vårdcentralen så en av dom hade tagit en nummerlapp till BVC åt mig så vi hade sån tur när vi kom upp att det bara var två nummer före oss.
Sen hade vi även lite mer flyt, vi fick Alinas BVC-barnmorska. Skönt att få nån man känner sig trygg med och som Filippa har träffat innan.
Tyvärr hjälper ju inte alltid ord ändå så Filippas pappa fick hålla fast henne och jag höll still armen och höll även för hennes ögon när hon fick sprutan. När det var klart sa hon: Det gjorde inte alls ont.
Tänk om jag vetat att hon skulle reagerat så innan, då hade jag inte behövt stå där med maxpuls och skakningar. Nu är det i alla fall över... för denna gången... Barn ska ju ta två sprutor med några veckors mellanrum. Tänker dock hoppa över att tänka på den stunden just nu...

Lunch, pepparkaksbak och kalas

I fredags hade jag bestämt sen länge att jag skulle luncha med Emily och Cina. Så åkte iväg vid ett tiden och hämtade dom och sen bar det av till Johanssons och buffé. Det var jättegott och kul att umgås.
Senare på eftermiddagen/kvällen så kom Linda. Vi delade på en pizza och bakade sen pepparkakor. Hade fått med mig lite deg av mamma förra helgen.


På lördagen åkte vi till Robins morfar som hade fyllt år. Där fanns det massa gott. Jag höll mig dock till en mintchokladtårta.


På kvällen lagade vi mat och kollade på film med Nicklas, Jenny, Hanna och John. Fick även liten äpplepaj. Vaniljvispen står fortfarande och ropar på mig i kylen.
Igår gjorde vi nästan ingenting, lite tvätt bara som måste bli gjord.

Idag ska jag hämta Filippa vid två tiden, sen ska vi gå och ta vaccinationsspruta. Håller tummarna att Filippa inte krånglar och skriker. Har ingen lust att tvinga henne, men tillslut har man nog inget val tyvärr.

På promenad

Idag ringde jag till Sally när jag hade gått upp. Hon va precis som jag på ett strålande humör. Båda två hade sovit ganska så bra i natt. Så bra man kan sova med en liten knodd bredvid sig. Så vi bestämde att vi var tvungna att gå upp på promenad. Sally kom och hämtade upp mig. Det blev ändå 1,5 timmas promenad totalt. Även fast man efter halva vägen känner sig helt slut, så är det liksom bara att bita ihop och traska på. Det är ju mkt roligare när man är två oxå. När vi nästan va framme hemma hos Sally vaknade Vincent och jag önska att jag oxå kunde vara så här glad när jag vaknar.

När jag lämnat dom fortsatte jag min färd hemåt. Nu känns det okej att bara sitta och slappa när man vet att man gjort något hälsosamt tidigare på dagen.

Happy Alina

Så här glad blir hon när man blåser henne på magen

Tummen ur...

eller jag kanske ska kalla det tummen i. Hahaha. Jag har i alla fall bytt sängkläder i Alinas säng och motivet är "Tummen". Fick det av mamma men har inte tagit mig tid att byta än, men idag är det i alla fall gjort.
Så här mysigt blev det:

Nu gäller det bara att få lilla dockan att vilja sova där, gärna heeela natten.

Efter kvällsbadet


Först handduken


Sen pyjamasen

Tänkte testa...

3b5003b869356c82e6f7569351c777f6.png

Tänkte testa och se hur det ser ut när man bloggar från mobilen. Här är resultatet.

Några dagar i Grästorp

I fredags åkte jag och till Grästorp eftersom Robin slängt ut oss för att kunna umgås med sina klubbkompisar. Vi åkte väldigt tidigt så vi kunde äta lunch med pappa. På eftermiddagen tog mamma med Filippa till badet. Där hade hon åkt det röda rutschkanan och doppat huvudet flera gånger.
Sen fick det bara bli slappning resten av fredagen.
På lördagen åkte vi upp till Hunneberg på julmarknad med smak av det vilda. www.algensberg.com Vi hade tur att det va uppehåll hela tiden vi var där uppe. Självklart fanns det ponnyridning till Filippa.


När vi kom tillbaka till Grästorp va det dags för mat. Mamma hade gjort Janssons frestelse och pappa hade gjort skinka. Lite kompleterande viltkött från marknaden också. Jag var mätt i nästan sex timmar efter det. Vi hade även sällskap av Thore och Ella.


Både på lördagskvällen och söndagsmorgon spenderades det lite tid med pepparkaksbak. Dock var inte Filippa så jättepigg på det. Men några kakor gjorde hon själv.


Idag var det dags för Filippa att åka till förskolan och sen till sin pappa. Efter jag lämnat henne på morgonen åkte jag hem och sov en stund till. Tills slut gick vi upp vid tolv tiden. Så idag känner jag mig lite mer utvilad än vad jag oftast gör.

Nu väntar jag på att Cina ska komma över och titta på "Ullared" med mig =D

Syster-yster och lill-strumpa


Mys i soffan

Besök på BVC

Idag var vi på BVC för att träffa en läkare och göra 2 månaderskontrollen. Alina vägde 6740g och va 63cm så hon är allt en redig bit. Man blir ganska stel i ryggen av att bära henne, men musklerna byggs väl upp efter hand.
När vi ändå var där så passade vi på att prata om Filippas spruta som hon vägrade att ta för några veckor sen. Filippa fick med sig en spruta hem som hon skulle testa att ge sin docka. Jag vet inte vad jag ska göra för att få henne att inte vara så motsträvig. Jag vet ju att den måste tas och är inte en sån mamma som "tycker synd" om henne. Visst vet jag att det inte är kul med sprutor, men som sagt, ska den tas så ska den. Vi kan ju inte hålla på att åka fram och tillbaka bara för att hon inte kan sitta stilla. Men nu bestämde vi att hon ska ta den efter jul. För om hon ska ta influensavaccinet måste det gå några veckor emellan. Den sprutan har jag heller inte bestämt hur vi ska göra med. Dom skulle i alla fall ha drop-in för den dom närmaste två veckorna så får se till att ställning snarast.

Alina vs. Mumien


Allt kan hända på Halloween

"Ullared"

Hade helt glömt av att tv-serien "Ullared" börjar idag. Tur att det finns reklam. Så nu vet ni vart jag kommer befinna mig mellan kl.20 till 21. Jag får väl göra en bedömning lite senare. Jag hoppas ju på att det blir en värdig ersättare till "Färjan", bara färre fulla människor och fler galna tanter.

Surläppen

Ibland när Alina blir rädd/ledsen/arg så skriker hon inte utan putar ut med läppen istället. Denna läpp har inte varit det lättaste att få med på bild, men här har jag ett kort på läppen som nästan är helt ute. Man ska inte skratta åt barn, men när hon gör så här är det svårt att hålla tillbaka...
RSS 2.0