Det går inte riktigt att sätta fingret på det

Idag har det varit en sån dag när man känner sig... hm... nere, missnöjd, inte mycket som är bra, allmänt trött. Jag har inte kunnat förklara mig för Robin när han undrar vad det är. Det är ju svårt när man inte vet själv. Kanske är det att det blir för mycket i mitt lilla huvud som snurrar och jag inte vet vart jag ska börja sortera tankarna. Det får nog bli sängen här strax och hoppas på att jag vaknar på ett annat humör imorgon.

God natt på er alla!

Ett lite leende är väl inte så mycket begärt

Idag har jag varit på några ärenden och haft Alina med mig i vagnen. Min lilla docka är ett oftast väldigt glatt barn och hon sträcker gärna ut händerna och försöker "fånga" människor som går nära förbi, annars ler hon stort mot dom och vänder blicken efter dom och vinkar glatt. Idag tror jag hon fick respons från max tre personer. Självklart är jag inte en sån mamma som tror att min barn är det enda barnet i världen och alla bara måste älska henne, men hur kommer det bli när Alina växer upp och medmänniskor ignorerar och dissar henne när hon bara försöker sprida lite glädje. Ju mer jag gått och tänkt på det idag ju mer irriterad har jag blivit. Det är väldigt sällan som jag inte ler mot ett barn som tittar mot mig. Nu handlar det i mina tankar inte bara om barn.
Att bara le mot en människa som verkar behöva ett leende kan väl inte vara en prestation som behöver någon större ansträgning?
Alina kommer nog inte efter dagens upplevelse att sluta le eller vinka, men det kanske kommer en dag...

Dags att arbeta lite

Nu i september kommer jag att jobba lite. Eller med tanke på hur lite jag jobbat det senaste året så är det nog ganska mycket. Måndagar, onsdagar och fredagar kommer jag att jobba 6timmar/dag. Det är alltid med delade känslor som man jobbar. Det är väldigt skönt att vara hemma och få vara med i barnens utveckling. Höra roliga kommentarer och nya ord. Alinas senaste är förresten att säga näää och skaka på huvudet. Oftast efter man själv har sagt och gjort det till henne när hon gör nåt hon inte borde. Ibland kommer även det bannande fingret upp. Man kan ju inte låta bli att le då.
Men åter till jobbet. Det är alltid skönt att kunna spara in på föräldradagar och att få lite miljöombyte. Vem vet hur det kommer bli om några månader. Det handlar ju inte om jättemånga timmar och det är skönt att kunna åka hem vid halv fyra när man innan brukade jobba till kl.18.
Sen är det ju alltid kul att få åka på lunch med vännerna och kunna äta en måltid i lugn och ro utan att behöva resa sig varannan sekund när saker slängs på golvet och saker som missas att tas fram från kylen.
Imorgon blir det sovmorgon, om Alina tillåter detta, och på onsdag börjar allvaret igen.

Weekend i Grästorp

Eftersom Robin skulle vara borta lördag-söndag så bestämde jag mig för att åka till Grästorp med tjejerna. Vi begav oss iväg när Filippa slutat skolan i fredags. Min vän Camilla hade ljusparty på fredagskvällen så lämnade tjejerna med mormor och morfar och fick några timmar för mig själv (om man nu kan kalla det så).
På lördagen fick Alina vara hemma med morfar och jag, Filippa och mamma begav oss till Trollhättan, kom dit strax före elva när det fortfarande faktiskt var ganska lite med folk, trots löninglördag. Det blev en del shoppande. Filippa fick bl.a en käpphäst som hon spenderade resten av helgen väldigt nära med. Vissa köp är väldigt bra köp.
På eftermiddagen tog mamma med Filippa och Alina ut på promenad så jag fick en stund för mig själv. Dom hade promenerat till stallet, som inte ligger speciellt långt bort.


Filippa och hennes nya vän

Kvällen spenderade jag och tjejerna ensamma då mamma och pappa var bjudna på kräftskiva. När Alina lagt sig tittade jag och Filippa på det nya programmet "Dansfeber". Såg att det inte fått så bra recensioner, men både jag och Filippa tyckte om det. Väldigt underhållande.
På söndagen blev det mest slappande. En promenad till affären fick det bli. Sen spenderades det lite tid ute eftersom det var uppehåll under stor del av söndagen.



Det fanns även en liten häst till Alina, men hon backade av den så fort vi satte upp henne på den.

På eftermiddagen begav vi oss hemåt, var hemma strax efter fem. Robin kom inte hem förräns vi alla gått och lagt oss.
Vi hade i alla fall ett par bra dagar i Grästorp, jag och mina tjejer...

Alina skulle bara vara vaken.

mms_img68091 (MMS)

Alina skulle bara vara vaken. Nu... 1,5 timma senare kastade hon in handduken. Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra. Kan ju inte och lägga mig då nästa barn ska gå gå upp om senast 20 minuter. Känns som en kopp kaffe kommer att sitta fint till frukost.

Systrarna Hansson tittar på Bolibompa.

mms_img13530 (MMS)

Systrarna Hansson tittar på Bolibompa.

Höstens första babysim

Idag var det dags för höstens första babysim. Alina älskar att bada. Hon är dock väldigt dålig på detaljen att sparka för att komma framåt. Hon gillar mest att bara ligga och flyta eller tror att det går att hoppa som en groda i vattnet. Vi var ju lite delade till att börja simmet nu i höst men fick lov att dela upp betalningen så vi inte förlorade platsen. Det var väldigt kul men väldigt uttröttande.

Tyvärr var det inte samma lärare som vi hade under vårterminen så blev ganska besviken på det. Hjälpte inte heller att denna sjöng högt och falskt under alla sånger. Jag vet att jag inte att jag inte är en superstjärna på att sjunga, därför håller jag mig ifrån det.

Alla dessa val i livet

Igår åkte vi till Ikea för att köpa nya madrasser till våningssängen jag har införskaffat. Jag har inte varit så nöjd med mina kuddar så hade bestämt mig för att köpa en ny. Men Ikea gör det ju inte lätt för mig. Det finns kuddar för alla sovställningar. Jag är vanligen en magsovare/sidsovare och än så länge kan jag ligga på mage, men det är inte så skönt. Så just nu är jag en ryggsovare/sidsovare. Så vilken kudde väljer man då? Den för mage, för att jag nästa år kommer kunna sova på mage. Den för rygg för det kommer passa mig bäst nu? Eller den för sidan för att den kanske är mest mångsidig.
Nu är jag lite osäker men jag tror det blev en ryggkudde, dom plattar ju faktiskt till sig efter ett tag och sen valde jag inte heller en av dom dyrare utan den för 59:-
Igår kväll låg jag bara och myste med min nya kudde och i morse kändes det underbart. Så billigt kan vara bra, även fast det väldigt ofta klingar falskt tillsammans.

Kräftskiva

Igår var det dags för kräftskiva. Vi hade turen att få spendera den i Hampus föräldrahem i Vallda. Ett stort gäng kräftor och ett härligt gäng människor. Det spelades boule och kubb och åts en väldans massa kräftor.


Hattarna på


Senkvällen bjöd på lite säckhoppning

En väldigt trevlig, rolig och underhållande kväll var det.

Alina spenderade eftermiddagen med faster Sofia och på kvällen kom även farfar Dan, Lotta och Fredrik hem. Hon ville inte sova riktigt när hon borde, men egentligen gynnade det väl oss ganska bra för hon vaknade inte förräns halv tio i morse.

Fredagsmys med mig själv

Robin är och jobbar och Alina somnade för 1,5 timma sen så här sitter jag. Surfar och surfar men vet liksom inte vad jag vill titta på eller läsa. Jag vill nog bara få tiden att gå. Fattar inte varför jag inte lägger mig istället. Kanske får ta och göra det efter detta inlägget. Saknar Filippa otroligt mkt just nu. Tänk att man kan känna sig så "ohel". Imorgon är dagen helt uppbokad. Får se om jag hinner skicka inlägg från mobilen.

Trevlig helg på er alla!

Kulturkalaset

Jag har ju missat att visa bilder från detta. Så här kommer ett urval.


Vi började med matpaus.


David och lilla Pella


Inne på Trädgårn


Filippa ville självklart åka karusell, och hästen var ju den givna valet.

Sen fick det bli våfflor och glass och sen hemgång. Vi var rejält färdiga efter några timmar i stan.

Alina måste verkligen älska sin storasyster

Jag som trodde jag skulle få en lugn kväll. Nu har lillskruttan tagit över och har skrikit i närmare en timma. Hon saknar nog Filippa lika mycket som jag gör.

Tredje gången gillt

Då var det dags att töja ut magen igen för att göra plats för Filippas och Alinas nya syskon. Idag är det 4 månader kvar till beräknat datum, och ni som känner mig vet att jag har en tendens att gå över tiden så fasar för att det blir ett julaftonsbarn. Ni får hålla tummarna att det inte blir så.
Nu när man har Alina här hemma så har man inte hunnit tänka och känna efter så mycket hur allt kommer bli, men jag tror det kommer bli jättebra. Har ju en massa hormoner i kroppen, och än är jag inte speciellt trött, men den senaste veckan har verkligen tagit ut sin rätt. Så denna veckan är det nog dags att försöka komma i säng i tid.

Här har bilder på det lilla underverket;


Någon som vågar sig på att gissa om det blir en kille eller tjej?

Idag fick jag en trevlig överraskning...

mms_img50066 (MMS)

Idag fick jag en trevlig överraskning på jobbet en påse äpplen och en flaska hemmagjord äpplesaft. Cina är duktig hon.

Hur jobbigt ett barn än må vara så är det ...

mms_img69632 (MMS)

Hur jobbigt ett barn än må vara så är det alltid lika tungt att behöva lämna det ledset på förskolan/skolan...

Dagens outfit


Alina blev nog lite impad av sin farbror Nicklas sist hon träffade honom så hon har anammat hänget

Finfrämmande

Igår fick vi äran att få besök att Tessan och hennes två små. Vi promenerade och hämtade Filippa på skolan och sen blev det lunch och lek hemma. Det var ett tag sen vi sågs så det blev en del pratandes.


Filippa hade spenderat en stund ute i regnet och Tindra hade lekt sig varm inne

Idag hoppas jag på besök av Sally och henne lille Julian. Men först får det nog bli lite städning här hemma.

Uppe med tuppen...

Idag vaknade jag 06.14. Trots att Alina fortfarande sover. Jag låg helt klarvaken och kunde inte somna om. Försökte en stund men gav till slut upp och gick upp till soffan istället. Antagligen har jag för mycket som snurrar i min skalle. Händelser som berörde mig djupare än vad jag skulle tro. Kanske spelar andra saker in att jag känner mig så blödig. Nu sitter jag i alla fall här och funderar på att försöka lägga mig en liten stund till. Alina borde inte vakna än på nån timma, men antagligen är det bättre jag stannar uppe. Blir nog tröttare av att somna en kort stund.

Man skulle kunna säga att Alina går

Alina har dom senaste veckorna vågat släppa soffbordet och slänga sig mot soffan. Hon har även under den senaste veckan förflyttat sig från soffbordet till tv-bänken upprätt. När hon faller fortsätter hon krypandes. Hon går hellre längs med väggen in i sovrummet än kryper. Lära gå-vagnen har hon använt en del, idag avancerade hon och började svänga runt så fort hon närmade sig ett hinder. Däremot vet jag inte riktigt när det räknas som att man går. Jag skulle vilja säga att hon gör det, men samtidigt går hon ju inte jättelånga sträckor och hon väljer ju som sagt att krypa lite då och då...

Dagens fråga

Filippa 6år:

-Fanns mormor och morfar när dom där som vi såg igår fanns? Mammutar och så?

(Vi kollade på Ice Age)

Skoltajm

I morse gick jag och Filippa upp vid sju tiden för att hon skulle till skolan. Denna veckan har hon tre "inskolnings"-dagar. Skönt med lite mjukstart för henne och att det inte blir så långa dagar. Hon ville inte riktigt att jag skulle gå i morse men när jag hämtade henne vid tolvtiden igen frågade hon glatt om hon skulle få komma dit imorgon med. Visste väl att det skulle gå bra.

Saknar mina tjejer otroligt mycket just nu...

mms_img54867 (MMS)

Saknar mina tjejer otroligt mycket just nu. Får mysa med Alina ikväll och med Filippa på söndag. Nu ska det bara arbetas några timmar till.

Kablar i mängder. Denna veckan är det jobb...

mms_img38457 (MMS)

Kablar i mängder. Denna veckan är det jobb för hela slanten, men vad gör man inte för att få leva i lyx nån dag för dom extra kronorna man får in. Idag är det lagret, imorgon är det kassan igen, men dagarna går faktiskt ganska fort.

Fina fina Alina

Alinas snälla mormor och morfar gav henne ett armband och ett halsband eftersom hon alltid ska vara på andras.

Armbandet sitter inte kvar speciellt länge, men halsbandet är jag lite förvånad över att det sitter kvar efter väldigt lång tid. Kan vara att hon inte kan få av det själv.

Hur får man gamla hundar att sitta eller...

...hur får man sambos att bryta sina dåliga vanor?

Tips uppskattas!
RSS 2.0