Alina börjar bli en stor tjej. Hon sitter...

mms_img69414 (MMS)

Alina börjar bli en stor tjej. Hon sitter och myser i storasysters stol och tittar på playhouse disney.

Här går det undan

Bestämde mig idag för att lägga ut Filippas säng på Blocket. När annonsen väl var ute tog det strax över en timma innan den var såld och bortforslad. Så jag funderar ju självklart på om jag sålde den för billigt, men nej. Det tycker jag inte. Nu blir det dock dags att gå på jakt efter en våningsäng. Nån som har en sån i sitt förråd?

På väg hem från Ullared. Wihoo! Linda fråg...

mms_img70775 (MMS)

På väg hem från Ullared. Wihoo! Linda frågade häromdagen om jag ville med. Ullared är ju min svaghet så det blev ju jobbigt om jag skulle behöva tacka nej. Så det blev en hel del shopping. Får kolla när jag kommer hem om jag kan minnas allt.

Dagarna dom går och går...

efter varandra. Här händer inte så mycket samtidigt som det händer en hel del. I går lämnade jag Filippa till hennes farbror Henrik och Ann-Sofie. Dom skulle ta med henne ut på havet där hennes pappa befinner mig. Det är ledsamt att lämna ifrån sig henne men som tur är har jag ju ett underhållande barn kvar här hemma.
Med Alina är dagarna aldrig lugna. Igår följde jag med Linda och hennes kompis Petra ut till havet för att sola. Dock är man ju inte alltid så duktig på att smörja in hela kroppen och eftersom det blåste en hel del när vi låg där så tänkte man ju inte på det. Så idag är jag röd om låren och det är lite stramt när jag går, så jag håller mig inne.
Idag har det tvättats kläder. Vi har även fått upp två högtalare på väggen då Alina välte den ena av dom och den verkade ta lite skada av det.
Min mamma och pappa tittade även förbi en snabbis på förmiddagen och lämnade lite mat, så idag har det förvällts kantareller och så har jag även gjort köttfärssås med hemmaodlad lök.

Nu ska jag bara ta det lugnt, lägga Alina om en stund och sen ta en svalkande dusch.

Här kommer lite Alina-bilder:

Alina har lyckats krypa in bakom soffan och klättrat upp på en kartong




Alina hittade våra täcken i hallen som var sköna att softa på
(jag ska byta påslakan, därför ligger dom i hallen)

Danmarksresan

Igår bar det som tidigare skrivet av till Danmark och Fredrikshamn.
Incheckningen gick bra och vi gick ombord.
Filippa var väldigt spänd på hur det skulle vara i Danmark.

På väg ombord

Väl ombord blev det lek och frukost. Alina passade även på att sova en stund.


Vi gick efter Alinas sömn upp till ett större lek och spelrum. Jag lämnade Alina med Robin för att leta efter Hampus och Filippa, som jag hittade i ett rum med böcker. Vi lyssnade klart på boken Hampus läste och begav oss sen tillbaka. Självklart hade Robin plockat ihop nästa alla stora legobitar och byggt ett högt torn.


Sen var det dags för avstigning och en promenad bort till Fredrikshamns badhotell. Filippa frågade på vägen av båten om människorna i Danmark var mörka. Söt hon är. I gången från färjan frågade Filippa om nästan alla vi såg utanför om dom pratade danska. Det var otroligt kul att få vara med henne första gången utomlands.

Inne på badet var det jättemysigt. Det fanns en "sandstrand" så man kunde vada ut i vattnet och en jättevarm grund bassäng till dom minsta. Ni kan läsa mer om vattenlandet här.
Efter ca 2,5 timma var det dags för matpaus. Vi gick till hotellets restaurang men insåg att vi inte var så sugna på det som erbjöds så vi begav oss ut istället. För min del fick det bli pasta. Kanske ingen större upplevelse men det fyllde ut magen. Alina slocknade i vagnen. Mycket förståeligt efter allt badande.

Efter maten fick det bli glasspaus.


Tillbaks till badet sen. I slutet gick jag och hämtade kameran så jag kunde dokumentera lite. Dock ville inte batteriet vara med lika länge som jag ville att det skulle vara men några kort fick jag allt.


På badet fanns även en jättedjup bassäng som vi andra kunde titta in i. Där hoppade Robin ner.


När det var slutbadat begav vi oss ut på byn och åt lite pizza. Detta visade sig dock inte vara till våran fördel för när vi kom fram till färjan hade gaten stängts. Jag fick en olust känsla i kroppen av att jag skulle behöva ha barnen sittandes och vänta på att nästa färja skulle åka hem. Men en väldigt snäll besättning släppte ombord oss. Dock var det ju inte jättekul när dom ropade ut att färjan avgick 7 minuter senare än planerat.

Ombord hittade vi en soffa att slå oss ner i. Alina slocknade efter en flaska välling och Filippa hittade en kompis som hon lekte med i tre timmar. Lite godisshopping och lite spel fick det bli.

Alla slocknade väldigt fort när vi väl kom hem sen. Filippa sov nästan till nio idag. Alina vaknade strax innan åtta. Hon hade ju sovit hela båtresan hem och var ju inte vaken längre än vad hon brukar. Så idag är det väl lite extra segt här hemma. Men man måste ju få lov att ta det lite lugnt ibland.
Är i alla fall jättenöjd med resan. Kul att få komma ut och hitta på nåt nytt.

Idag åker vi utomlands

Kanske låter mer exotiskt än vad det är, vi ska nämligen till Danmark över dagen. Filippa fick dock lite panik när vi berättade att dom inte pratade svenska, sen hjälpte det nog inte att Robin härmade det danska språket.
Däremot är inte vädret riktigt det jag räknade med. Jag kollade dock inte smhi eller yr igår så jag får väl skylla mig själv. Badvärlden, dit vi ska, ligger enligt Robin mestadels under tak. Så jag hoppas att dagen ändå blir bra.
Jag ser mest framemot färjan. Vet inte hur länge sen det var jag senast var ombord på ett.

Snart dags att väcka familjen, ska se till att packa ner kameran så vi kan dokumentera tjejernas första utlandssemester hihi

Om man skulle ta och blogga om helgen då...

Vi åkte som sagt på torsdagen till Grästorp och stannade över natten och begav oss sen på torsdagen upp till Katrineholm.

Väl framme där fick jag spendera ett tag med shopping. Alltid är det nåt man glömmer. Denna gången blev min necessär lidande. Jag hittade lite smått och gott att spendera pengar på. Sen fick det bli en promenad till garaget där Robin var. Vi for sen hem till Johan & co. Där byttes det olja och grillades lite. Vid halvtolv tiden fick en snabb tvättning av bilen bli det sista vi gjorde innan sängen lockade.

På lördagen gick vi upp ganska tidigt och begav oss mot Malmby/Strängnäs. Där skulle saker och ting iordningställas för träffen.

Robin tränar armmusklerna genom att dra en soptunna full med vatten

Sen började det droppa in folk och det var dags för ett möte för att gå igenom vad som skulle hända under dagen.



Efter dessa kort så lånade jag ut mitt kort så Micke kunde filma med en videokamera. Dock missade han att ge tillbaka det innan han åkte hem på lördagen. Så efter detta blev det taget några kort med våran videokamera, men har ännu inte lagt över dessa bilder.
Det kördes bilar och grillades och pratades under lördagen.

På söndagen blev det också en hel del bilkörning, även för min del fast inte riktigt som ni kanske tror. Robins bil gick sönder och närmaste reservdel fanns ca.16mil därifrån, så snäll som jag är så begav jag mig iväg med lånad bil och gps. Så spenderade 3 timmar körandes. Tyvärr ensam, men det gick bra ändå.
När jag väl var tillbaka hade många lämnat platsen och folk hade börjat packa ihop. Så det var bara till att börja packa medan bilen lagades. Lite kul var det ändå när man såg hur många dom var som låg under bilen.


Vi kom i alla fall hem. Helt slut i kroppen, och huvudet. Bilen är ju inte direkt den tystaste. Tyvärr kom vi så sent att barnen hade lagt sig, som tur var hade vi redan innan bestämt att vi skulle sova i Grästorp så det var bara att lägga sig i bäddade sängar.

Igår bar det av hemåt igen. Stannade till i Kungsbacka och handlade lite och sen blev det bara massa slappande.

Dags för långweekend

Idag bär det av till Grästorp. Dom små fröknarna Hansson ska få vara hos mormor och morfar under helgen, medans jag och Robin ska ut och åka massa bil. Skönt att få komma hemifrån ett tag.

Önskar er alla en skön helg, ska försöka dokumentera helgen med kameran så jag kan dela med mig när jag är hemma igen.

Ett födelsedagskalas ur Filippas synvinkel

Hipp hipp hurra idag är det Charlottas födelsedag.
Idag var vi bjudna på kalas hos Charlotta i deras nya hus. Filippa hade utsett sig själv till fotograf och gick runt och tog lite kort. Det är faktiskt lite roligare när hon tar korten för alla ser så himla glada ut.


(Alla korten går att klicka på och förstora)

Sen fanns ju självklart ett kort på födelsedagsbarnet


För er som är nyfikna på lite detaljer från huset så fångade Filippa även några av dessa.


Sist men inte minst kommmer ett kort på fotografen, självklart en "egobild"

Projekt: Filippas rum

Jag har sen ett tag tillbaka velat göra nåt i Filippas rum. Hon har haft en "backhylla" från Ikea men om jag nu tagit ut till vardagsrummet istället, för att få lite bättre ordning på Alinas leksaker. Till Filippa köpte jag nu under rean en Billy-bokhylla, en mönstrad sådan. Samma pris som den andra bokhyllan hon har i sitt rum. Men den gamla är inte lika djup och inte lika bred så kände att denna blir bra. Till hyllan köpte jag lådor som leksakerna kunde ligga i istället. Sen ställde jag upp datorn i hyllan så den slapp stå på golvet (nej, hon har inte fått en ny utan en gammal och nej, hon har inte internet).
Nu känner jag mig i alla fall klar. Självklart är det lite smådetaljer som måste göras men i det stora hela är allt klart. Jag hoppas att Filippa kommer tycka om det. Jag gjorde en chansning och gjorde om utan att fråga.

Så här blev resultatet. Tog dock inga "före"-bilder


Istället för backhyllan så fick hon nu en lite större lekyta i hörnet.
(som sagt; det finns lite småsaker som behövs städas undan)

Nu är jag bara sugen på att sälja sängen, och skaffa en mindre så hon får ännu mer golvyta.

Alina äter gröt...

... med hela ansiktet (och halva kroppen)


Vi hade en kamp om skeden som jag till slut gav upp. Då var det kört, det var gröt överallt. Kanske snart dags för henne att börja äta själv.

Katarina med familj på besök

I söndags kom Katarina och hennes tjejer Nicholle och Noelle med tåget. Jag såg till att ha mat färdig när dom dök upp vid halv sju tiden. Filippa och Nicholle såg vi inte så mycket av under kvällen, jättekul att dom lekte så bra.
Sen fick jag själv vid nio tiden bege mig ut för att plocka upp Robin vid garaget, efter en timmes väntande så ringde han och sa att det var problem med bilen. Vi var hemma närmare tolv. Jag hade som tur va lagt Alina och Katarina var snäll och nattade Filippa åt mig.

På måndagen så skulle Filippa till förskolan men lät henne vara hemma under förmiddagen eftersom Nicholle var och hälsade på. Skjutsade henne vid halvtolvtiden och när jag kom tillbaka tog det inte lång stund förräns Nicholle blev hämtad av sin pappa. Då var det bara jag, Katta och dom minsta tjejerna kvar. Så vi klädde på oss lite snabbt och packade ner barn och grejer i vagnarna och begav oss till Ikea.

Där blev det lite fika och shopping. Sen åkte vi hemåt och köpte lite mat och gjorde skaldjurspaj med sallad. Jättegott blev det.

På tisdagen blev det att mysa hemma. Katta hade varit iväg en vecka och jag kände också att det var skönt att bara ta det lite lugnt. Sen sov tjejerna om varandra, så vi kunde lika gärna vara inne och busa.


Idag begav sig Katarina och Noelle hem igen. Det blev lite tomt här hemma när man blivit lite van vid att försöka se till att dom små inte skadade varandra. Båda två sken upp väldigt mycket när dom fick syn på varandra, men kommer man för nära så kan det ju hända att man vill känna lite väl hårt. Jag hoppas att vi ses snart igen.

Dags att blogga

Börjar med ett myskort på Alina & Filippa

Äntligen är väntan över!

Sally och Martins lille guldklimp är nu ute i världen. Och Vincent har blivit storebror. Fick reda på det för några timmar sen men har velat vänta ut att Sally skrev om det själv på sin blogg.

Här hittar ni den

Grattis till hela familjen!

Dagens outfit

Som så många andra bloggar så måste jag ju idag ha inlägget "Dagens outfit". I och för sig hade inte Filippa detta på sig idag, men vi har inhandlat det idag tack vare ett presentkort hon fick på sin födelsedag.

En jättefin blus och en ljus jeanskjol

Ska se om jag kan få på Filippa det hon hade på sig när vi var och handlade. Jag var väldigt stolt att hon hade fått ihop det så fint. En jeanskjol, ett ljusrosa linne och en rosablommig blus med alla knappar uppknäppta. Hon såg väldigt somrig ut då.

Fullsmäckad fredag

Först fick vi besök av Filippas simskolekompis Hilda och hennes mamma Anna och lillebror Vilmer. Tjejerna lekte jättebra tillsammans och vi åt lunch och åt lite glass till efterrätt. På eftermiddagen när dom lämnade oss så begav vi oss mot Jennifer. Först skulle vi stannat till hemma hos Charlotta för att hämta en stol men det var en krock uppe på bron och jättekö ner till tunneln så får ta den en annan dag.
Efter ca. 30 minuters besök fick vi äntligen tag på Jennifer, och vi hittade efter många om och men, och ett litet ärovarv till gården där Jennifers hästar står, fram till hennes lilla hus. Jättefint och väldigt fräscht. Där skulle jag också kunna bo, synd bara att det var så litet. Med stor familj får man inte så mycket utrymme.

Vi började med att äta kakor och glass


Sen promenerade vi bort till alla hästar och Jennifer visade vilka som var hennes.


Embla och Filippa

Sen packade vi in oss i bilen och åkte till affären för att köpa lite kvällsmat. Kycklingkebab, pommes strips och bearniessås. Jennifer gjorde även en god blandning av fetaost, avokado, tomater och rödlök, toppat med lite salladskrydda. Jättegott!

Strax efter kl.21 var det dags att bege sig hemåt. Det tog inte lång stund förrän Alina somnade. Filippa satt dock och försökte sova men jag tror inte att det gick så bra. Dock när vi kom hem vaknade Alina verkligen till och var nästintill otröstlig och ville bara sitta i knät. Fick henne till slut att somna närmare halv tolv-tiden. En väldigt lång men väldigt kul dag.

Skönt var det även att Alina vaknade kl.9 i morse, och fick även då väcka Filippa så hon inte vänder helt på dygnet.

RSS 2.0