Dagen idag

Dagen idag började med en liten sovmorgon. Sen blev det grötfrukost för hela familjen. Jag och Filippa begav oss sen av till Nossebro för marknad. Har varit sugen på att åka dit ett tag nu. Vi var där, vad jag kommer ihåg, några gånger när jag var liten och den marknaden är väldigt stor. För nostalgin köpte jag en strut med salta, sura och syrliga karameller. När jag var lite fick man dom i ett lite större plaströr, men antar att dom har bytt av ekonomiska och miljövänliga skäl. Filippa köpte marknadsnougat och en liten porslinshäst. Jag hittade även sellerisalt som jag letat efter ett tag. Det är väldigt gott att ha på bostongurkan när man äter korv med bröd.

Nån mer än jag som kommer ihåg dessa?

När vi kom hem var det dags för lunch. Sen blev det till att ta en liten fika och börja packa in i bilen. Vi begav oss ut till Hyringa för att hälsa på Camilla och barnen, Sanna och Adam.

Alina var tvungen att fylla på magen innan bilresan skulle gå hem till Göteborg igen


Filippa på Camillas härliga tomt (Adam och Sanna långt bort i bakgrunden)

Vi packade sen in oss i bilen och åkte och sa hej då till mamma som hade kommit hem från jobbet. Hemresan gick galant, Alina sov största delen av vägen och Filippa vilade och gav inte så mycket väsen ifrån sig.

Nu ligger tjejerna i sina sängar och jag sitter och väntar på att mitt stora hjärta ska komma hem. Känner mig inte så trött trots den långa dagen, men det kommer väl som en smäll i skallen om en stund.

Tisdagseftermiddagen

På tisdagseftermiddagen gick jag och tjejerna iväg till Lunnevibadet i Grästorp, där skulle mamma möta upp oss när hon slutade jobbet. Det gick fortare än jag trodde att komma dit så vi gick in lite i förväg. Filippa hoppade glatt i vattnet och badade tills mamma dök upp. Vilken nostalgitripp det var. Har badat där hur många gånger som helst.

Alina plaskade omkring i den lilla babypoolen och samlade upp alla löv längs kanterna


Alina fick sen även vara med dom stora tjejerna i den stora bassängen


Filippa badade tills hon blev blå om läpparna

Men dagen var inte slut där, passade även på att träffa Jennifer som för stunden var hemma hos sin mamma. Där hennes hår fick en omgång av hennes lillasyster Julia. Självklart passade jag på att bli klippt när jag ändå var där. Det blev en snabb visit men hoppas på att få se mer av Jennifer på fredag.

Måndagen och tisdagsförmiddagen

Jag spenderade måndags förmiddagen med att packa det sista, sen blev Filippa hämtad på förskolan och det bar iväg. Vi lämnade av Robin på vägen och begav oss till Floda där Tessan väntade med lunch till oss.
Sen fortsatte färden till Grästorp. Jag tog med Alina ut på en promenad runt byn för att spana in lite i olika butiker.
Till middag blev det gryta och ris, väldigt gott. Alina somnade som hon skulle och Filippa fick vara vaken lite extra länge.

På tisdagen så vaknade vi runt åtta tiden och gick upp för att få i oss lite frukost. Jag och Filippa gav oss sen på förmiddagen iväg till Smått&Gott för att hon skulle få prova ett par tights jag spanat in. Hon älskade dom! Sen stannade vi även till i affären och på Återvändan för att köpa skålar.
När vi kom tillbaka hade Alina vaknat och vi begav oss till baksidan av huset för att låta tjejerna få plaska lite.

Först kom den lilla poolen fram


Sen var det en lillasyster som blev avundsjuk på sin storasyster


Tillslut gav storasyster upp hihi

Nu finns det en del att blogga om

Har varit hemma hos mamma och pappa i några dagar och det gäller ju att fylla ut dagarna på bästa möjliga sätt.
Detta kortet togs dagen innan det bar iväg.

Bara en vecka kvar...

... tills min kära vän Katarina kommer hit med sina tjejer. Vi har inget inplanerat men kommer nog garanterat att få dagarna att gå. Längtar....

Midsommar

Självklart måste man ju blogga om midsommar. Vi började dagen med lite sovmorgon till ca.8.15 sen blev det frukost. Eftersom vi skulle vara hemma hos oss fick det bli ett sista röj och jag skrapade även potatisen så vi slapp göra det när vi skulle komma hem på eftermiddag.
Efter ett väldigt virrande så kom vi tillslut iväg strax efter tolvtiden och begav oss mot GunneboSlott. Efter en avstickare till Ica för införskaffande av kubb.

Alina gick en sväng med vagnen för att testa skorna

Alina och lilla Pella
Vid slottet fanns det dans, som vi tyvärr inte deltog i, det får väl bli nästa år när Alina går och jag förhoppningsvis har Filippa med mig (saknade henne oerhört mycket igår)
Efter lite fikande på baguetter så begav vi oss hemåt igen. Där väntade iordningställande av buffé. Vi hade väldigt mycket att välja mellan.


Efter maten satte vi oss i sofforna, det var nog ingen av oss som var lagom mätt.

Pella sov sött

Alina lekte på golvet

När maten sjunkit ner lite så begav vi oss ut och spelade kubb.


David och Hampus hittade ett litet kärleksnäste

Sen var det dags att grilla. Det tar ju ändå en stund att få iordning allt. Blev även då massa god mat. Sen fick det bli tv-spel och kvällen avslutades med jordgubbar och glass.


En väldigt matfylld men bra och kul dag. Hoppas att även ni andra hade en skön midsommar.

Filippas & Alinas lilla krypin

När Filippa var 1,5år fick hon ett Pippi-tält av Charlotta och Jonas i julklapp. Det har packats upp och ner ett antal gånger genom åren, men det har alltid varit lika kul. För några veckor sen hade vi det uppställt i Filippas rum, men efter bara nån dag ville hon inte ha det kvar. Jag kände att jag inte orkade packa ner det igen, brukar ta nån månad sen vill hon att man ska packa upp det igen, så jag bar ut det till vardagsrummet. Nu har Alina dock fått span på det och kryper ut och in. Har hon bara nån leksak hon tycker om därinne så kan hon lätt stanna där i 20 minuter. Hon tycker det även är kul när man ropar på henne och säger titt-ut. Häromdagen tog Filippa med massa kuddar dit in och tjejerna satt där inne och busade och fnissade. Ett väldigt härligt läte. Jag tror i alla fall att jag låter tältet stå uppe ett tag till.


Nicholle och Filippa i tältet 060103


Alina i tältet häromdagen

En bra månad

Denna månaden har jag lite sett fram emot pga dagsersättning, lön och semesterersättning som ska betalas ut. När jag loggade in på banken för att kolla hur mycket det blir totalt började jag gråta av lycka. Jag kommer få pengar över. Det gör mig otroligt glad att kanske inte behöva spara in på semester och utflykter under sommaren för att det inte finns tillgångar. Dock vet jag att jag måste lägga undan en del av det, men det gör jag också med glädje.

Happy happy happy!

Den senaste veckan i bilder


Jag och Alina var ute och myste på gården en stund


Filippa har just avslutat simskolan


Filippa vet hur man gör för att slösa på klistermärken


Prinsessbröllop för hela slanten på lördagen

Självförtroende bortsprunget

Under dagen har mitt självförtroende sprungit bort. Jag har letat överallt, men det finns inte att finna. Det brukar i vanliga fall vara ganska bra, men fick under dagen sig en törn och sprang iväg. Självklart erhåller upphittaren en hittelön vid återlämning av självförtroendet...

Ibland blir det lite tokigt

Jag brukar vara inne på sidan tjuvtittat.se väldigt ofta och häromdagen fanns denna bilden.

Ser ni felet? :-D
Tur att det inte var en vällingflaska...

Familjens representant

Jag vet inte hur ni andra löste vem i familjen som skulle skickas för att lyckönska Victoria och Daniel, men i våran familj blev det omröstning och vinnaren blev pappa. Så igår satte vi han på tåget upp till Stockholm..

Tror ni mig inte? Här har ni bildbevisen.

Vardagsmat

Jag har förärats med en pappa som gärna tar på sig oömma kläder och traskar ut i skogen för att leta efter svamp. Sen att han ibland plockar mer än dom kan äta gör ju inte mig mindre glad. Jag har alltid växt upp med kantareller och kan inte förstå att det kan vara så dyrt.
Idag plockade jag fram en av alla mina påsar i frysen och stekte upp fläskfile och la i en ugnsform och hällde över kantarellsås. Till detta kokte jag potatis, färsk. Och nu sitter jag bara här och njuter. Detta är en rätt som jag väldigt ofta får när jag kommer hem till mamma och pappa, men inte är jag ledsen för det. Det kommer nog aldrig att bli tröttsamt.

När vi ändå pratar om mat så kan jag berätta att igår var jag och tjejerna hemma hos en av Filippas simkompisar och hennes familj. Där bjöds det på plättar och pannkakor med glass, grädde, sylt, socker och färska jordgubbar. Fick även hemmagjord flädersaft som var gudomligt god.

Imorgon tänkte jag ge mig på en av mina favoriträttar, kycklingpaj. Denna brukar jag vanligtvis få gjord av min snälla mamma, men det kanske är dags att försöka sig på det själv.

Ha en skön dag alla, och glöm inte att äta massa god mat!

Mina goa tjejer

Filippa fick igår en lapp från simskolan där det stod att hon tagit sitt första märke:
Doppingen - Titta under vattnet 3 gånger.
Dyka under en rockring eller liknande 3 gånger.
Hoppa ifrån bassängkant eller brygga 3 gånger.

Den passade fint på hennes tröja

Filippa är även en väldigt påhittig tjej och kom på att man kan ju använda ett födelsedagskort man fått och klippa till och häfta fast papper där i så blir det en "skolbok". I den sitter hon nu och skriver upp olika tal. Hon laddar väl för hösten.

Alina håller som vanligt på med nya upptåg. Idag använde hon vagnen istället för händerna när hon kröp. Det gick lite fortare så.


Sen fann jag henne invirad i en telefonkabel, sittandes med en ballong i munnen som hon drog så långt hon kunde tills hon släppte med tänderna så den smatt iväg. Detta har jag fångat på film, ska se om jag kan dela med mig av det nån dag. En bild fick jag till i alla fall.

Världens sötaste jeansrumpa

Shopping och rensning

Igår så åkte vi och handlade mat tidigt på morgonen. Sen lämnade jag av Alina och Robin hemma och begav mig till H&M. Dom har ju en jätterea på sin hemsida men har inte hittat nåt. Ibland vill man ju klämma och känna. Dock till min besvikelse så fanns det knappt nåt på rea alls. Begav mig då istället till Gina. Där vet jag ju att det finns tights i massor. Köpte ett par gråa då jag alltid nästan går runt i mina svarta. Köpte även ett par svarta "cykelbyxor" hihi. Tänkte det kunde passa bra till tunikor och klänningar i sommar, och självklart utökade jag min linnekollektion. Denna gången blev det ett rosa. Fortsatte till Lindex där jag hittade ett par tights, med jeanskaraktär. Hur mjuka som helst. Jättesköna! Kände mig nöjd med mina köp. Jag hade tagit på mig spenderar kjolen som jag inte använder speciellt ofta.

Under eftermiddagen igår insåg jag att jag nog behövde göra en rensning bland mina kläder. Jag ransakade mitt huvud väldigt mycket. Det tar emot att göra sig av med kläder man inte använt så många gånger, men samtidigt kan ju dom kläderna få en att må lite dåligt när man varje gång man öppnar garderoben ser dom och inser att man kanske borde använda dom.
Fick ihop en kasse, så är det nån som är intresserad av att titta där i så är det bara att hojta till. Gärna så snart som möjligt. Annars hivas dom iväg.

Klåfingrig till tusen

Alina kan bara inte låta saker vara. Man försöker med alla knep man kan för att stänga ute henne från vissa saker. Men hon buffar och trängs för att komma fram till sitt mål.

Strax efter bilden är tagen nådde hon papprena i hyllan...

Hur ska man resonera?

Jag gick och lade mig för en stund sen. Jag försökte slappna av men det gick inte så bra, för grannen har fest. Har ingen aning om hur många dom är men det är ett jävla kackel. Man ligger och känner sig mer och mer irriterad. Jag vill inte vara den där grannen som knackar i väggen, men hur mycket ska man tåla. Efter kl.23 är det väl sagt att man ska vara tyst, eller?
Jag satte en gräns förut att vid halv ett så traskar jag nog över och säger ifrån. Hennes vardagsrum ligger vägg i vägg med vårat sovrum. I vårat vardagsrum stör man sig inte. Men jag börjar bli lite trött på musiken som spelas och på dom högljudda rösterna.
Men jag vill ju också kunna ha fest nån gång utan att grannarna ska klaga. Det handlar ju om att ge och ta.
Jag önskar att min alfahanne var hemma och kunde rädda sin flock från detta skönhetssömns förstörande irritationsmoment.
Nu ska jag andas och räkna till tio och gå in och lägga mig igen och hålla tummarna för att människorna tänker bege sig in till stan och inte ha en hemmafest till fyra i natt. Det kommer jag aldrig palla.

God natt på er alla!

Klumpen har lämnat magen

I morse efter frukosten så hade jag egentligen ingen lust men Robin tog med mig till gymmet så att kortet kunde bli uppsagt. Jag hade en klump i magen hela vägen dit. Väl framme så stod det en tjej i kassan, jag var lite nervös att det skulle vara hon vi pratade med igår. Vi berättade att mitt kort skulle sägas upp och Robin frågade om hon fick göra det, och det fick hon. Robin berättade att jag varit inne den 29 maj och hon sa utan att tveka; ja men då skriver vi från det datumet. Det svaret gjorde mig väldigt glad och jag kände att jag kanske kan tänka mig att gå tillbaka och träna för dom igen i alla fall. När vi åkte därifrån hade klumpen lämnat magen och jag känner mig väldigt glad nu.

När jag ändå håller på att beklaga mig...

så kan jag ju även passa på att beklaga mig över att jag har en sambo som alltid verkar ha nåt att göra precis vid dom få tillfällena jag ska göra nåt. Jag jobbar tre dagar denna månaden, bl.a nu på lördag. Självklart finns det nåt han bara måste göra. Jag vill ju inget hellre än att han och Alina får lite ensamtid tillsammans och att han lär sig förstå henne bättre. Detta gör mig nog dock mer ledsen än arg. Det känns som stor del av gångerna han ska ha henne så blir det barnvakt istället. Men förhoppningsvis så blir det väl ändring på det...

Möjligen att jag blev onödigt arg...

Förra lördagen tog jag mig tid för att åka till Kortedala för att säga upp mitt träningskort. Jag har känt att det inte blivit använt som det borde och just nu känns det som onödiga pengar att lägga ut varje månad. Hampus var snäll och höll mig sällskap. När jag kommer fram meddelar tjejen som står där att hon inte har behörighet för att lämna ut lappen som måste skrivas på för att säga upp. Detta är alltså den 29 maj och det är ju inte speciellt många dagar kvar till månadsskiftet. En behörig person skulle inte komma in förräns kl.13 och jag hade inte lust att vänta där i två timmar. Kortedala ligger ju inte direkt på vägen till nånting för mig heller. Så det var lite frustrerande eftersom jag visste att jag skulle få åka dit igen. Med lite tappat hopp gav jag upp det för ett tag. Man orkar ju inte alltid.
Idag hade jag och Robin bestämt att vi skulle ta tag i det och bege oss upp. För att inte hamna i samma situation så ringde Robin för att kolla så behörig personal fanns på plats. Han fick svaret att det inte skulle komma in nån förräns halv fyra. Så då var det ju kört idag. Dock sa Robin att jag faktiskt varit inne för ett tag sen men att jag inte kunde säga upp det då heller. Tjejen som stod där när jag var inne sa även att beroende på vilken tid i månaden man kommer in så har man 2 eller 3 månaders uppsägningstid. Tjejen idag säger att det är den första som gäller som brytdatum. Jag påpekar att den andra tjejen sa ju faktiskt nåt annat, men tjej nr.2 säger att det står ju i mitt avtal att det är den första som gäller. Jag skakar mer och mer och känner att tårarna är bra nära. Jag säger att det står ju ingenstans i mitt avtal att det måste finnas behörig personal på plats för att jag ska kunna säga upp kortet. Säger även att en kompis till mig skulle få ett uppsägningsavtal skickat hem till sig, men då får jag bara ett fnys i örat. Sen gjorde jag nåt som jag sällan gör, jag sa; det blir säkert bra tack och hej. Och sen lade jag på. Jag vill inte vara en sån störig person, men detta gör mig otroligt ledsen att folk inte kan vara tillmötesgående. För självklart antecknas det inte att jag var inne den 29:de så jag får ju en extra månad.
Detta förstörde i alla fall en stor del av min dag. Jag hoppas att den där killen som är behörig och skulle jobba hela dagen imorgon inte är sjuk, för då vet jag inte vad jag gör.

Alinas utveckling

Det händer alltid grejer här hemma. Alina utforskar varenda vrå av lägenhet. Högt som lågt. Man får spärra av vissa områden så gott det går. Tänker ju inte plocka bort alla saker vi äger. Samtidigt är det lite skönt när man ser att hon utvecklas, det ska ju gå framåt. Igår var vi på BVC för 9 månaders besöket. Hon har redan hunnit bli 76.7cm och vägde 10,84kg. Hon har sen besöket för två månader sen planat ut lite mer, så som alla barn brukar göra nångång under första året. Vi fick inte tid förrän i september för nästa besök. Man kan ju gå på drop-in, men vem har tid för nåt oplanerat ;-)



Alina har rivit ner två hyllplan, tillslut hittar hon en virkad "ärta" i hennes "prinsessan på ärten"-säng som hon glatt stoppar i munnen.


Idag testade Alina att promenera runt med vagnen. Hon gick från ena till andra änden av vardagsrummet. Utan att varken skrika eller sätta sig ner. Riktigt stolt såg hon ut.

Nu ligger hon och sover och jag ska passa på att slappa lite innan det är full fart igen.

Alina på promenad

Alina är ofta ute och går med sina lekbackar. Hon brukar ofta ha dom uppställda på kanten men igår körde hon en ny variant.

Barnkalas

Igår var det dags för Filippas barnkalas. Hon var laddad till tusen. Hon hade tidigare valt att bjuda på ris och kycklingköttbullar. Korv med bröd är inte riktigt Filippas grej så självklart skulle hon få det hon önskade. Vi dukade upp med bord i vardagsrummet. Tjejerna spillde faktiskt inte så mycket som man trodde att dom skulle göra. Vi lite äldre fick thaigryta mmmm

Sen var det fri lek för Filippa och hennes sex tjejkompisar. Vi halvtre tiden fick dom gå ut på gården så vi kunde äta lite glass och kakor. Sen sprang dom runt över hela gården. Till sist delade Filippa ut små påsar som Charlotta hade sytt. Dom flesta tjejerna tyckte det var väldigt fint med "diamanterna" i påssnöret.


Tror att Filippa var nöjd med sitt kalas. Hon spenderade sedan eftermiddagen med att leka på sitt rum. Själv fick jag njuta av en stund i soffan.

Fröknarna Hansson på äventyr

Det händer en del här, men verkar ha lyckats att missa kameran vid dom speciella tillfällena.

Igår kväll åkte i alla fall jag och tjejerna hem till Emily och Daisy, där även Cina var och hälsade på. Vi åt grillad hamburgare på balkongen. Det var ju så skönt ute. Sen blev det prat och bus, och Desperate Housewives.
Tjejerna somnade närmare halv elva så vi fick en skön sovmorgon.

Alina vaknade kvart över åtta och Filippa tjugo i nio. Sen var det dags att packa picknickväskan. Hade stekt en väldans massa plättar igår. Tjejerna packades in i bilen och sen bar det av mot Lerum och lekparken. Där mötte vi upp Tessan, Tindra och Casper. Det blev lek, lite mat, sen traskade vi iväg till en liten strand så dom stora tjejerna kunde bada. Efter det blev det glass och lite lek till. Jätteskönt att kunna vara ute i solen och samtidigt ha dom minsta i skuggan under ett träd.

Nu är i alla fall jag helt slut, Filippa verkar inte heller så pigg, men Alina som borde vara trött för att hon inte sovit som hon borde verkar ha energi i massor. Så det är väl bara att hoppas på att kvällen blir desto lugnare för mig.
RSS 2.0