När inte pengarna räcker till

Denna månaden blev inte riktigt som jag tänkt mig i stort varenda krona gick till räkningar. Sånt är skittråkigt. Självklart har jag sparade pengar, men det är ju inte jättekul att snylta på dom. Usch nä... vill inte ens tänka på pengar denna månaden.
Kommer ni ihåg att jag skrev om alla strl.80 kläder jag inte hittade? Min mamma ringde efter det inlägget och sa att Filippa nog inte hade så mycket i den storleken, att hon antagligen hoppade över den storleken. Alina är fortfarande en 74, men en lite rundare sådan, så många av 74 kläderna är lite trånga. Alina har en hel del 80-kläder, men det är mest byxor och tjockare tröjor och eftersom hon äter och kladdar så går det ju åt en hel del tunna tröjor och bodysar. Det roliga i detta inlägg är att när Alina föddes så fick vi ett presentkort på Polarn o Pyret av Robins jobb och i en av påsarna man fick på BB fanns det en rabattcheck på 15% där. Som ni flesta vet så är det inte jättebilliga kläder där, men får man presentkort så blir det genast mycket roligare. Så idag begav vi oss till Allum och shoppade.


Tre tröjor och en body fick det bli

Det är väldigt svårt att välja när det finns så otroligt mycket fint. En gul body kändes i alla fall rätt nu inför påsken och våren och den prickiga tröjan kunde jag inte låta bli, funderar på att gå tillbaka och köpa en likadan till Filippa.
Vi får tacka dom snälla grabbarna för presentkortet!

Alla över en kant

Det känns som det händer ganska ofta. Oavsett vilken grupp människor det gäller. Läste nåt inlägg om nån som gnällde på att pensionärer och sånna med barnvagnar trängde sig på TUR-mässan i helgen. Jag var inte där, men blir ändå upprörd. Det finns helt klart mammor och pappor som tror att dom får köra sina vagnar precis hur dom vill. Självklart har man en vagn för att man ska kunna ta sig ut bland folk utan att ungen ska sitta på höften hela tiden. Men händer det inte ganska ofta att man får en irriterad blick fast man bara går som vanligt? Jag tänker ofta på att inte buffla på med vagnen. Men den där blicken som man får helt obefogat blir man lätt irriterad på. Personen har antagligen innan den gått hemifrån bestämt sig för att "barnvagnskörare tror att dom är störst bäst och vackrast så nu ska jag trycka ner dom på jorden igen". Kommer ihåg en gång när jag och en kompis gick i bredd på det bredaste stället i hela Nordstan och en person går förbi oss och vänder sig om och fnyser, men när man tittar på hennes händer och hennes kassar som antagligen breder ut sig lika mycket som våra vagnar så funderar man ju på vad hon tänkte.
Nu när jag fått ur mig detta tänker jag sluta att tänka på det. Möjligen att det poppar upp igen imorgon när jag är ute och går med min vagn...

Dagen som gått

I morse ställde vi klockan för det väntades finfrämmande. Theresia, Rustan och Casper kom på lite förmiddagskaffe. Eftersom Rustan tjatade så på mig att jag skulle lägga upp ett kort på dom så kommer ett här ;-)


När dom åkt igen var det dags för Alina att sova innan det var dags för babysimmet. Vilken energi hon hade idag. En fröjd att se. Sen var det hem och hon fick mat, sen var det dags för sängen igen.
När hon vaknat igen bestämde jag mig för att ta tjuren i hornen och gick till affären. Alina satt glatt och tittade på allt som hände runt omkring.

Hon somnade här för en stund sedan, funderar på om hon tänkt sova för natten för hon somnade ca. 1,5 timma tidigare än igår. Man kan ju alltid hoppas.

En bit på väg...

Idag hade vi sedan tidigare bestämt att städa. Så det var fram med stora piskan så jag slapp att göra allt ensam hehe. Hela lägenheten blev dammsugen, hallen och köket skurade jag på alla fyra. Även tvätten har blivit gjord, bara en maskin kvar i torktumlaren. Även några tavlor har blivit uppsatte och två lampor nedtagna. Passade även på att vädra, så nu känns det otroligt härligt i lägenheten.
Dock finns det ju alltid mer saker som måste göras, men det får vänta tills en annan dag. Om jag nu inte får ryck och skurar badrummet senare ikväll, men ska nog börja med att ta ett bad tillsammans med lilla spratteldockan. Vi måste ju också bli vårrena.

Lördagsbad

Som dom flesta ser är det skitväder idag. Vad göra? Vi bestämde oss i alla fall för att åka till Åby och bada. Där finns rutschkanor till Filippa och en varmvattenspool och ett litet djungelland till Alina, sen tackar väl inte Robin nej till kanorna. På väg dit fick det bli ett pitstop vid Stadium XXL för att inhandla ett par badbyxor till Robin. Jag förstår inte hur han kan slarva bort så många. Två gånger har han fått tillbaka dom när han glömt och sen ringt för att kolla om nån hittat dom, men nu fanns dom ingenstans att finna.
När vi sen kom fram till kassan på Åby så stod en kompis kompis i kassan och gav oss fri entré. Underbara människa! Sånt behöver man verkligen när man för tillfället plånboken skriker av tomhet. Vet dock inte hur jag ska kunna tacka henne, men ska nog komma på nåt.
När vi sen var ombytte blev det mycket plaskande och badande. Att Alina orkade så länge utan att gnälla är ett under. Det enda hon sovit på dagen var den lilla stunden i bilen på väg till badet.
Nu sitter vi i alla fall här helt utslagna men ack så nöjda att vi faktiskt hittade på något.
Ikväll blir det mys med hela familjen.

Glad lördag på er alla!

Grattis Tessan!!

Idag fyller världens bästa Theresia 30 år!

Dags att uppdatera kanske...

Igår fick det bli en promenad till affären, känns alltid som det är nåt som saknas i kylen. Lite fredagsmysgodis till Filippa. Konstigt det där med fredagsmys. Alltså jag vill jättegärna ha fredagsmys, men enligt en viss reklam måste man ju äta nåt onyttigt samtidigt. Det är inte lätt för oss barnfamiljer att förespråka lördagsgodis när tv-reklam arbetar emot oss.
Igår hade jag och tjejerna fredagsmys tillsammans med Stina.


Idag hade Alina förstått det där med att på lördagar har man sovmorgon. Tjugo i nio blev det. Hon har ju dom senaste två veckorna vaknat närmare sju, så lite skönt var det allt, även fast jag hade nog kunnat sova till halv elva.
Hon lyckades även med konstycket att åla och stänga inne sig själv mellan hyllor och lådor.


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Självklart så regnar det. Men det är väldigt skönt med helg, för då är ju Robin hemma på kvällarna.

Mammaledig = fastklistrat barn?

Jag vet att vi varken är den första eller den sista familjen detta förekommer i, men visst är det frustrerande? Varför måste ofta vi mammor be om lov när vi ska åka nånstans, medans för många pappor så är det en självklarhet att dom ska få åka utan att fråga först, eller kanske komma i sista sekund och fråga. Med detta vill jag inte säga att Robin inte umgås med sitt barn, för det gör han.
Men detta att man måste fråga för att få lov att vara ensam hemma. Det värsta är att dessa få tillfällen när man väl är det så är det hushållsarbete man sysslar med. Vart hittar man ron att bara slappa. Samtidigt är det väldigt mkt mer avslappnande att göra alla dessa saker än att underhålla ett litet barn.
Nu kommer i alla fall värmen och solen (även fast jag älskar vintern) så att barnen inte behöver ha så mycket kläder när man går ut och att man kan stanna längre stund ute. Hoppas att solen kommer med glädje.

Idag lämnade jag Filippa på förskolan kl.9, sen åkte jag hem, packade ner Alina och mötte och Sally och Vincent. Superhärligt väder. Åt lunch hemma hos Sally och gick därifrån vid tre tiden. På väg hem mötte vi några av Filippas förskola kamrater så var inte hemma förräns kl.16. Dagen går så fort när man gör nåt. Nu hoppas vi att alla vintersjukdomar inte kommer tillbaka.
Väntar nu på att Camilla ska komma hit, hon är för tillfället och shoppar loss på Ikea. Hon skulle ta med sig brev som jag skrev till henne för typ 14 år sen, ska bli jättekul att få läsa, många skratt hoppas jag på.

Dagens vårtecken!

251e1e9f59604c03b889683c7e5de534.png

Dagens vårtecken!

Nu är båda töserna hemma


Igår var det mys i soffan


Idag var det bus på golvet som gällde

Måttligt road

För några dagar sen skulle jag se om jag kunde hitta Filippas gamla strl 80 kläder. Jag har hittat några enstaka. Jag hittar alla andra kläder från strl. 50 till ja vad det nu är 110 som vi senast lade undan. Men inte dom jäkla 80-kläderna. Sen blir man ju ännu mer irriterad på att man inte kommer ihåg om jag kan bort dom eller om jag slängde en hel hög för att dom var alldeles matiga eller om hon helt enkelt inte hade fler 80-kläder. Hon kanske hoppade från 74 till 86. Frustrerad är det minsta ordet. Men jag ger inte upp. Får jag en stund över imorgon så ska det rotas igen. Jag ger det en sista chans annars blir det till att shoppa loss lite, och på nåt sätt så är det ju det jag vill. Att ge min lilla sessa nya kläder. Jag vet ju själv hur det är att ärva saker ;-) hihi.
Som sagt, ska ge det en sista chans, sen ger jag upp. Dom finns nog helt enkelt inte.

Barn härmar ibland varandra...

... dock vet vi nog inte riktigt om detta var ett sådant tillfälle eller bara en tillfällighet, men oerhört söta var dom.

"Bena uppåt sträck"

Rätt kvinnor på rätt plats

Idag åkte jag och Alina hem. Det är med blandade känslor. Underbart skönt att vara hos Katarina och bara ta en dag i taget, samtidigt saknade jag Robin och min stora prinsessa (som kommer hem imorgon).

Men det var inte det detta inlägget skulle handla om...

På vägen hem började bilen ropa efter mera dricka så stannade till i Falkenberg på Preem. Tankade och gick in och betalade. Kassörskan var glad och trevlig, inte överdrivet, men hon fick mig att känna mig glad. När jag ändå hade svängt av vägen så körde jag förbi Mackedonken och köpte två hamburgare. Även där två glada tjejer som även dom var väldigt trevliga och önskade mig en bra dag. När jag kört därifrån satt jag med ett leende på läpparna och kände att det finns fortfarande människor som är serviceminded och sprider glädje i andras vardag.

Detta har hänt...


...Alina passade igår på att läsa en bok till kvällsvällingen


...tjejerna har umgåtts i soffan medans Katarina skurade golvet



...Alina testade om man kunde använda babysittern till nåt annat nu när hon inte får sitta i längre


...Noelle har fått sin första fasta mat; potatis och bröstmjölk


Eftermiddagen fortsätter med mer sällskap, god mat och lördagsmys.

Babycafé och fredagsmys

I morse vaknades det tidigt. Jag har inte riktigt vant min dygnsrytm vid det så är väldigt trött på morgonen, men upp skulles det. En dusch för att vakna till liv och sen promenad.


På babycaféet hade vi sångsamling med maraccas

Alina spendrade dock mest tid med att smaka på den

Sen har vi promenerat mera, ätit, vilat, bara haft det skönt. Nu blir det fredagsmys och pizza.

Bilresan gick bra...

...för er som undrade. Alina skötte sig bra i dom dryga 3,5 timmarna som det spenderades i bilen. Hon sov en hel del. Började dock bli på riktigt dåligt humör ca. 3 mil ifrån Karlshamn, men det var bara att höja volymen på stereon och sjunga så blev hon tyst. Hon undrade nog vad det var för konstig mamma hon hade.
Väl framme blev man mött vid bilen av en stor kram och ett glatt leende. Vi installerade oss i gästrummet och Alina somnade efter lite mat och lek i den lånade resesängen.
Blev bjuden på tacos till middag, det var riktigt gott efter en bilresa som bara innehöll cola och choklad hihi. En hel del prat, lek och tv-tittande. Nu ligger jag i sängen och tänkte fortsätta läsa i en bok min mamma rekommenderat. Jag förstår vad hon menade med att man inte kan lägga den ifrån sig.


Nikkan, Noelle och Alina (Ingen som var intresserad av mig)


Noelle

God natt på er alla!

Roadtrip imorgon med lill-skruttan

Imorgon ska jag och Alina åka ner till min underbara väninna Katarina och hennes familj. Hon fick en liten Noelle för snart fyra månader sen, så det kommer bli mycket mys med barnen och några promenader antar jag. Jag håller tummarna för att det kommer gå bra med två bebisar i lägenheten, men jag tror att båda dom två små är ganska lätta att ha att göra med. Jag är lite orolig för bilfärden imorgon. Laddar med en flaska välling och ska se till att trötta ut Alina så mycket som möjligt innan hon sätts i bilen för så mycket sömn som möjligt.
Nu håller jag på med packningen. HERREGUD! Jag vet inte vad jag ska ha på mig och med mig, och man ska se till att man inte glömmer nåt till Alina. Behöver dock inte släpa med mig matstol eller sängkläder. Det underlättar ju, men ändå. Robin verkade dock tro förut att det bara var att slänga ner lite i en väska. Tror att jag ska sätta han på att packa nästa gång vi ska nånstans. Ska bli intressant att se om han tänker på det mesta. Han kan ju ibland ha lite svårt att bara komma ihåg nappen och snutten när vi ska ut och åka hihihi.
Nu tror jag dock att jag bara har necessären kvar att packa, ska nog göra den lite senare. Först ska det bli lite slappning framför tvn.

Bumbostolen och babysittern

Jag köpte när Alina nästan var 4 månader en s.k. Bumbostol. För att belasta ryggen på ett bättre sätt. Den har varit jättebra, fram tills idag. Alina är inte dum hon, hon lutar sig åt sidan i stolen, då lossnar det ena benet. Sen är det ju bara att slänga sig ner på filten. Jahopp. Kanske dags att lära sig att sitta själv nu. Den vanliga babysittern är hon för tung för och när hon sitter i den lutar hon sig så långt fram att jag är orolig att den ska välta framåt. Hädan efter får hon nog helt enkelt ligga på golvet tills den dagen hon sitter stadigt.

Daisy

Idag åkte jag och Filippa hem till Emily och hennes lilla bebis Daisy. Nu förtiden är bebis ofta förknippat med människa men denna lilla bebisen är en underbart söt liten valp.

Vi hade med oss "dammsugare" och Emily bjöd på fruktsallad och vaniljvisp. En kopp kaffe satt inte heller fel. Filippa är väldigt reserverad när det gäller hundar. Hon höll på att krypa in i mig när hon satt i mitt knä och den lilla söta närmade sig. Jag är oxå väldigt reserverad när det är hundar jag inte känner men denna lilla godingen ska jag nog rå på. Filippa busade till slut med henne och hon ville väldigt gärna åka dit och hälsa på igen, så kanske får ta och boka in ett möte om två veckor innan Emily ska börja jobba igen.

Jättefin är hon, och kul ska det bli att få se henne växa upp.

Vill ni läsa mer om Emily och Daisy så kan ni kolla in deras blogg http://genetiqua.blogg.se/

Leklördag

Igår hade vi bestämt att åka in till stan för att byta tröjan som jag gett Robin i födelsedagspresent. Jag var tydligen dålig på att uppskatta hans storlek hihihi. På väg hem gjorde jag och Filippa en avstickare till McDonalds där dom hade ansiktmålning. Filippa blev en jättesöt fjäril.


På eftermiddag fick vi sällskap av Filippas förskolekompisar Alicia och Nellie och deras mamma Linda. Det är alltid kul med lite sällskap som får tiden att gå. Dom lekte både inomhus och utomhus. Det kollades på film och målades. Tror att det var några barn som var ganska trötta sen efter allt lekandes.


På kvällen fick det bli pizza och Melodifestivalen. Jag har alltid tyckt om MF, men dom senaste åren har jag tappat hoppet om schlagern. Varje år när finalen är slut intalar jag mig att jag inte ska titta nästa år. Ändå så sitter jag där. Vill inte ens tänka på det nu hahaha. Livet går vidare.

Idag ska jag och Filippa iväg en sväng, vart vi ska få ni förhoppningsvis läsa om lite senare.

HAHAHA!


Alina sitter och pruttar med munnen så bröstet blir helt pisseblött. Tur att jag inte fått på henne nån pyjamas. Då hade jag snällt fått byta på henne igen.

Möblera om

Jag sitter väldigt väldigt ofta och funderar på hur jag kan möblera om. Nästan varje kväll när jag lägger mig funderar jag på hur sovrummet kan göras annorlunda. Jag tror att jag har fått denna möblera-om-genen från min mamma. Idag gällde det dock inte sovrummet. Jag har slitit en del för att möblera om i vardagsrummet. Två bokhyllor har fått separera och den ena bytte plats med skänken och den andra ställdes mellan fönstrena. Just nu är det stökigt här. Jag har gjort en barikad av stolar för att Alina inte ska åla in bland alla saker.
Däremot insåg jag att vi har väldigt mycket saker, jag är ju av den naturen att jag har svårt att slänga eller göra mig av med saker som jag/vi har fått som jag kanske egentligen inte vill ha kvar. Man vill liksom inte såra nån. Dock så får det nog tyvärr bli så om ett tag, men man kan ju inte spara ALLT. Tror inte att det finns nån annan som gör det. Ska sätta mig med Robin imorgon så vi får ransaka oss själva om vad vi ska spara och inte. Nån som letar efter nåt särskilt som jag kanske har liggandes?

Hemlighet

Idag var det dags att åka och hälsa på Cina i hennes och Marcus nya lägenhet. Dom har bott där ett tag nu, men det har aldrig riktigt passat in att åka tidigare. Den ligger en bit utanför Kungälv, ute i nästan ingenstans. UNDERBART! Ärligt talat. Jag vet inte vad jag förväntat mig men det var väldigt mysigt. Skulle också kunna tänka mig att bo i Kungälv.
Vi pratade och vi pratade. Tiden gick lite väl snabbt. Hade jag inte haft två barn som behövde min omsorg här hemma hade jag nog stannat ett tag till.
När jag fyllde år stod det i mitt födelsedagskort att jag fick önska mig nåt från Cinas tripp till staterna. Jag funderade lite på vad som kan vara lite speciellt. Så jag önskade mig nåt från Victoria's Secret och idag fick jag en underbart söt lite påse. Bara den hade varit tillräckligt i present.

Vad som fanns i? Det låter jag förbli en hemlighet.

BVC, familjen Thernzon, fröken Lindahl och en lapp

Idag var det dags för halvårskontrollen av Alina. Hon hade växt till sig lite. Inga anmärkningar alls faktiskt. Man har ibland frågor om saker men glömmer som vanligt av dom när man väl är där.
Sen fick det bli en liten roadtrip hem till familjen Thernzon. Det bjöds på lunch och sen blev det lite chokladbollsbak för att stilla sockerberoendet. Alina lånade Caspers säng, hon låg en stund och sparkade på mobilen men somnade sen gott. Skönt att ha ett barn som kan tänka sig att sova lite var som.


Alina och Casper på lekmattan i köket


Tindra, hon och Filippa lekte lite i hennes rum


Alina passade även på att testa gåstolen

Ikväll har vi även fått besök av fröken Lindahl. Jag tror att både jag och Jessica fick ut ganska mycket av hennes besök. Passade på att äta lite lasagne som egentligen var lunch tills imorgon.
Känner mig riktigt nöjd med dagen.

Fick förresten även en lapp i brevinkastet idag.

18A är alltså granntrappen. Det finns fyra lägenheter där. Hoppas innerligt att det inte är hon som har sitt vardagsrum bredvid vårat sovrum, men känner på mig att så säkert är fallet. Bara att bita ihop antagligen, men blir det ohållsamt så får man väl säga till. Tur att jag bor ihop med killen som inte tvekar när det gäller att säga ifrån =D

Trött bebis - Trött mamma

Idag har Alina varit på babysim, när hon och Robin kom hem hann jag inte ens säga hej till henne innan hon låg och sov i sin säng. Lite mer än tre timmar senare, för en halvtimma sen, insåg jag att det nog var dags att väcka henne. Hon hade nog kunnat sova ett tag till. Jätteskönt för mig. Jag har hunnit med en hel del, men kanske inte lika kul ikväll när hon aldrig kommer vilja somna. Så det var bara att väcka henne och hoppas på en glad tjej resten av kvällen.

Idag har jag gått och hämtat Filippa. Skönt att komma ut, men vi hade ju även ett BVCbesök på agendan. Filippas 5,5-års kontroll. Hon var ju på en i slutet av förra året, men då blev ju inte sprutan tagen. Idag blev den det. Efter ett nervöst uppträdande så satt ändå Filippa väldigt stilla i mitt knä men gav däremot ifrån sig ett gallskrik när sprutan togs. Jag tittade inte jag heller. Tycker verkligen inte om sprutor. Men barnmorskan sa att det var Filippas sista på läääääänge och vi tar henne på orden.

Ikväll blir det Dejting i mörkret och Desperata hemmafruar. Tittar nog även på serien efter det: Cougar town. Kollade förra veckan och tyckte mycket om den.

Fortsatt trevlig vecka på er alla och hoppas att vi får vara friska under våren!

Snart...

... kommer Filippa hem. Jag längtar som attans. Ska försöka se till att vi kommer ut på lite promenad också.

Lördagsgodis och 6-månadersdag

Lördagar är ätardagen. Dock har väl jag det senaste inte varit så bra på att hålla detta. Men så fort sjukdomarna är ute ur mig så är det dags för träning så man tycker att det är kul att åka till stranden och inte tvärtom. Igår bakade jag i alla fall lite lördagsgodis.


Marknadsnougat fick det bli

Idag är det ju även sex månader sen Alina föddes. Galet vad tiden går, inte långt kvar tills Filippa fyller 6 år heller. Vad händer i Alinas liv då...


Hon har fått smaka på välling och verkar tycka om det


Hon testar hur böjlig hennes kropp är...

Det har även börjat knoppas tänder på henne. Den ena framtanden i nederkäken är helt uppsprucken och den andra verkar vara på gång. Gillade hon att bita på saker innan så kan man säga att hon älskar att göra det nu. Hon har även den senaste månaden börjat röra sig ofantligt mycket, ligga stilla på en filt är inte alltid en hit. Man hittar henne ofta vid tv-bänken eller vid Robins datorstol.


Så här såg det ut igår när hon fick igång PS3:an. Den piper och låter och lyser så den var ju jättekul. Dags att stänga av den på stora knappen på baksidan nu då.

Nu ska jag ta och vila lite och försöka få ut den onda ur kroppen.

Trevlig helg på er alla!

En vinter av sjukdomar

Är det för att man har en liten hemma, och inte umgås med så mycket folk som man gör när man jobbar, som är orsaken till att jag är sjuk titt som tätt. Så illa kanske det inte är, men dom senaste två månaderna känns det som det har varit en hel del sjukdomar. Dom senaste två veckorna har jag varit väldigt snorigt och då menar jag VÄLDIGT snorig. Jag har inte använt mig av nässpray för det har hela tiden runnit ut som det ska, tycker jag. Men tre kvällar i rad har det klickat och knakat i mitt ansikte och huvud, samtidigt som det smärtat till ganska så rejält. Har även haft en hel del huvudvärk. Dock ingen feber. Idag gick jag till slut till läkaren. Jag har som jag skrivit tidigare väldigt fobi för det, jag biter ihop väldigt bra men jag drar ut på det till det sista. Idag var det inte annorlunda mot nån annan gång, jag kände tårarna trycka på mina ögon när jag skulle berätta hur jag mådde för läkaren. Som tur va kunde jag knipa tillräckligt. Såååå ont gör det ju kanske inte. Hon tittade in i näsan och konstaterade att det var nog inflammerat. Hon skrev ut ett nässpray till mig som man ska ta på morgonen och kvällen i några veckor. Nässpray känns betydligt bättre att ta än några läskigt stora tabletter eller nån äckligt smakande flytande pencillin. Läkaren sa även att blir jag så tät och snorig nån mer gång så kan vanligt nässpray faktiskt hjälpa till att hålla gångarna rena, men att man inte ska använda det längre än 7 dagar i så fall. Så nästa gång ska jag testa det och hoppas att jag slipper denna sjukt onda huvudvärk. I natt kommer jag sova nästan sittandes har jag bestämt mig. Då kanske jag slipper knakandet...


(Jag saknar att få umgås med mina vänner och deras småttingar. Så nu hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande)

En liten roadtrip

Igår åkte jag, Robin och Alina iväg mot Uddevalla. Vi hade beställt en köttlåda från min pappas barndomskompis. För er som är intresserade finns det mer att läsa här. Alina satt snällt och lydigt i bilen, in med köttet i bilen och vända och åka hem igen. Vi släppte av Robin så han kunde bli upplockad av sina kollegor. Sen skulle jag åka hem. Det gick väl lite sådär kan man väl säga. Först kunde man bara köra åt fel håll från macken där vi släppt av honom. Fick göra en u-sväng där man kanske inte borde göra det. Sen när jag kört en bit på 45:an så var det dags för ett godståg att korsa körbanan. Det gick ju inte vidare fort. Men men. Körde vidare, solen i ögonen, missade nerfarten till tunneln. Gaah! Bara att fortsätta in mot centralen och ta lilla bron istället. Men det är väl så när man inte är så bra på stan. När jag väl var hemma så fick en fruktansvärd huvudvärk och orkade inte ens lyfta upp huvudet från kudden. Men det får nästa blogginlägg handla om. Robin fick hämta kartongen i bilen när han kom hem, och idag kom Robins pappa hit så köttet blev uppdelat. Jag höll mig ifrån köket vid det tillfället så jag hoppas att båda parter var nöjda. Alina var glad, dock lämnade hon ett litet minne på farfars skjorta. Idag blir det pannbiff till lunch. Hoppas att jag slipper göra dessa.


Alina i bilen, strålande solsken


Lyckades få en bild på det otroligt snabba tåget


En massa kött var det, nötfärs i mängder har vi nu  =D

Ett paket med posten

Häromdagen hörde vi en kraftig duns i hallen. Nånting större än vanligt hade slängts in genom öppningen i dörren. Ingen av oss väntade på att få nåt så då blir det lite extra spännande. Postpåsen var från min mammas väninna Birgitta och hennes man Harry. I postpåsen låg det ett litet paket och i paketet en jättefin klänning till Alina.

Hur söt som helst. Underbart kul att få oväntade presenter!

Oegoistisk

Nu har jag precis släppt iväg Robin och Alina för att åka till babysimmet. Jag skulle jättegärna vilja följa med men har en skitjobbig förkylning och det vore ju väldigt egoistiskt att åka dit och smitta ner alla andra underbara bebisar. Usch nej. Så nu sitter jag här och det värker i hela ansiktet pga min täppta näsa. Några enastående tips om hur man kan må lite bättre?

Min egna lilla Pippi-Lotta


Hon har varit väldigt kinkig idag min lilla tuttis, men hon fick nappen och snutten och ligger och fångar sina fötter. Så hon börjar bli lite gladare nu. Tror att det kan vara tänder på gång, därav panikskriken som kommer lite stötvis.

Gamla fotografier

Ni som känner mig sen långt tillbaka vet att jag under mina tonår i stort sett alltid hade kameran med mig och tog massa kort. Dessa kort går jag för tillfället igenom för att se om jag hittar några bra att dela med mig av. Har nämligen blivit lovad att få låna en scanner i utbyte mot lite sällskap och det tackar man ju inte nej till. Så hoppas på att inom en snar framtid kunna dela med mig av min skatt.
RSS 2.0