När saknaden faller på...

Just nu sitter jag i soffan. Surfar lite, tittar lite på tv, har ätit lite mat, tar det bara allmänt lugnt. Ska iväg på 30års fest ikväll, så laddar lite. Men det är nåt som saknas. Mina små hjärtan är inte hemma. Tycker hela tiden att jag hör Alina vakna till inne i sin säng, men kommer på att hon inte är hemma. Filippa är ju inte hemma varannan vecka, men varje vecka när jag inte har henne är det ändå lika tungt att inte få ha henne hemma.
Alla föräldrar behöver en paus från sina barn, men sitter man som jag gör nu så kommer saknaden fram väldigt starkt. Man saknar sköna kommentarer från Filippa och Alina som ska pilla på allt och lite till, gärna stoppa det i munnen också. Jag vet att dom har det bra och jag vill inte missa festen ikväll. Jag får ju se Alina imorgon igen och Filippa på måndag. Jag ska nog ta min bok och lägga mig ner i soffan och låta en timma försvinna. Försöka att njuta att lite egentid. Jag försöker se saknaden som nåt positivt. Man uppskattar mer det man har när man får sakna det nångång ibland.

Sex And The City 2

Ikväll blir det bio med Cina =D

Filippa 6år

Tiden brukar ju sägas gå fort, och när man har barn märker man tydligare hur fort tiden faktiskt går. Idag fyller min stora prinsessa 6år. Tyvärr har jag inte henne hemma hos mig idag men har självklart ringt och pratat med henne.

Underbara fina Filippa från nyfödd till sexåring







Jag älskar när hon tar "egobilder", det ska börjas i tid.

Det finns bra dagar och den finns dåliga dagar

Idag skulle jag nog kategorisera dagen som mindre bra. Även fast det inte var min Filippa-vecka så skulle jag ha henne måndag-tisdag och ev. onsdag. Det berodde sig lite på hur hennes pappa jobbade. Var helt inställd på att hämta henne idag, men fick ett mess vid lunch att jag inte behövde det. Detta gjorde mig glad, för Filippas skull, och lite ledsen för min egen skull. Jag hade ju inte sagt sådär riktigt hej då till henne på morgonen för jag var helt hundra på att få hämta henne. Det som gör mig lite extra ledsen är att hon fyller år imorgon och jag ville gärna ge henne lite frukost på sängen, men man får ju inte alltid som man vill här i livet.

Något mer som tynger min dag är att jag ibland kan känna att jag inte riktigt har den där kompisen som man ringer på natten när man bara behöver prata. Jag har jättemånga fina vänner som ställer upp på mig, men jag saknar ibland den där lilla extra. Detta kan göra mig ledsen för min egen skull, jag kan känna mig väldigt ensam vissa stunder. Nu tänker jag ju inte på det dagligen, men det dyker upp ibland, speciellt på sånna här dagar när mycket pekar neråt.

Men imorgon är en ny dag så då börjar jag om på nytt. Ska på lunchen åka hem till Tessan och hennes fina barn, det ska bli väldigt kul.

Idag får det nog bli i säng tidigt och titta på femmans "tjejkväll". Det kan nog liva upp min dag.

6-års kalas, fint väder och GöteborgsVarvet

Idag har vi haft vuxenkalas för Filippa. Jag och Filippa gick bort vid tio tiden och hämtade tårtan. Klockan elva var det dags för kalaset. Filippa fick massa fina kläder, pyssel och en väckarklocka. Hon verkar väldigt nöjd med allting. När man frågade henne efteråt om det var ett bra kalas så var hon lite negativ, men tydligen hade en liten liten liten liten skada på fingret dragit ner allt. Hahaha.
Vi passade även på att gå ut på gården en stund.


På eftermiddagen följde jag och Filippa med pappa för att kolla lite på springarna i Göteborgsvarvet. Dags att köpa solkräm verkar det som i alla fall. Var bara ute nån timma men det tar allt lite.



 Filippa satt nyss och grejade med sin scrapbook hon fick.


Nu däremot sitter vi i soffan och myser och tittar på Bolibompa. Det har varit en lång dag.

Tidsuppfattning är inte ett barns bästa egenskap

Det var bestämt sen ett litet tag tillbaka att Filippa skulle följa med mamma och pappa hem till Grästorp idag. Pappa hade ett möte och mamma var inne hos syster i stan och sen skulle dom komma ut hit. Filippa har nästan sen hon vaknat i morse frågat när dom kommer. Jag har försökt förklara hur visarna ska stå. När fel visare stod på rätt platser blev hon överlycklig tills jag sa att det är nog 4,5 timma kvar. Hoppet sjönk för henne. Hur förklarar man på ett bra sätt hur lång tid 4,5 timma verkligen är. Jag har så gott jag kunnat försökt att fylla dagen för henne. Vi har gjort köttbullar, bakat kakor. Filippa badade. Hon kom på att om hon sa en ramsa flera gånger så gick tiden fort... Alla har vi våra knep.

Så fort dom klev innan för dörrarna slängde Filippa på sig väskorna och ville åka. Dom hade tänkt att stanna nån timma tills den värsta eftermiddagstrafiken hade lagt sig. Filippa näst intill vägrade lägga av sig väskorna.
Efter lite mer än en halvtimma utbrister hon; jag ser inga folk där ute.
Med det syftade hon på att mamma tidigare förklarat att dom skulle åka lite senare när det inte var så mycket folk ute på vägarna. Vad säger man. Det var bara för dom att packa ut sig i bilen. Hon kommer att ha det bra Filippa. Hon älskar att vara hemma hos mormor och morfar.

Värsta skräckfilmen!!

Kanske inte så farligt som det låter, men våran badrumslampa håller på att ge upp. Den lyser inte svagt eller flammar i ljuset, utan den tänds och släcks med nån sekunds mellanrum. Detta medför att det är sjukt jobbigt att vara längre stund i badrummet. Igår kväll när jag stod vid spegeln kom mina tankar automatiskt in på skräckfilm. Ni vet så där när offret står och tittar i en spegel och nästa gång lampan tänds igen så står det en mördare bakom. Jag gör just nu allt för att undvika titta mig i spegeln när jag är där inne. Det ger mig rysningar till max. Bytte glimtändare i dag men det är tydligen lysröret som gett upp. Får se till att pallra mig iväg till affären. Så här kan vi ju inte ha det.

Annars är allt bra här. Helgen har flytit på. I lördags åkte jag och Alina med Robin till Katrineholm, en väldigt lång resa men det gick väldigt bra. Man hinner verkligen prata om allt mellan himmel och jord när man spenderar så mycket tid instängd i bilen. Det gynnar verkligen förhållandet. Alina skötte sig bra och sov största delen på väg upp.


Varför ta vagnen när man har jättefina backar?

Alina har en ljudleksak som ser ut som en elefant som åker bil, vars kropp består av tre ringar. Den pratade svenska, ja prataDE, hon lyckades med något så nu pratar den norska hahaha Kunde inte sluta skratta åt det. Filippa undrade också vad som hade hänt när hon hörde det.


Båda mina tjejer är nu hemma så ska ta och mysa med dom i soffan och titta på Bolibompa.

Så härligt roligt

Alina kryper som sagt runt här och grejar. Nyss var hon vid en av sina lekbackar. Den ramlar mot henne och när jag tittar så har hon sakerna över sig. I den backen är det i stort sett bara mjuka saker. Dock ligger hon helt still i säkert fem minuter. Jag trodde seriöst att hon somnat HAHAHA

Röd torsdag

När man går hemma för det mesta så märker man ju inte av när det är röda dagar eller inte. Idag hade inte Robin nåt inplanerat så såg fram emot en dag som vi kunde hitta på lite saker på. Däribland åka till stan och skaffa mig en ny telefon. Men igår insåg vi att han ska ju jobba idag i alla fall, men inte kvällstid utan nu under dagen, och är hemma kanske vid fem tiden och eftersom det är röd dag idag så stänger ju affärer tidigare. Ja ja, sitter för tillfället med lite bloggdesign. Det är en fascinerande värld. Man kan alltid förbättra lite lite.
Alina kryper omkring och reser sig upp överallt. Hon kan sätta sig ner igen men oftast är det lättast att skrika och gnälla tills nån räddar henne.
Tanken är väl oxå idag att ta tag i den tråkiga tvätten. Ett måste, man har massa kläder i garderoben, men inga man vill använda. Konstigt det där.
Annars händer inte så mycket här. Igår var Filippa här under dagen eftersom hennes förskola hade studiedag. Vi passade då på att bjuda in hennes förskolekompisar Alicia och Nellie och deras mamma Linda. Dagen går ju så mycket fortare när man har nån att prata och umgås med.
Imorgon blir det jobb, det där med att jobba på en klämdag stör mig inte alls. Känns ju som sagt inte av när man ändå alltid är hemma.
Nu ska jag fortsätta surfa runt lite, sen blir det till att laga barnanpassad mat. Alltid lika spännande att se om Alina tycker om det.

Ett litet tips

Min vän Sally tipsade mig om att Brios lära-gå-vagn var billig på ÖB och eftersom Alina reser sig upp så tänkte jag att det kan nog vara dags att införskaffa sig en sån. För att ha nåt pris att gå efter så kollade jag upp att på Nids4kids så kostar den 299:-
Idag traskade familjen bort till ÖB för att köpa en vagn. Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg att den bara kostade 179:-!!!! Hur kan det vara sån sjuk skillnad från affär till affär. Dom hade även andra Brio-leksaker som var till ett mycket bättre pris än i vanliga leksaksaffärer.
Så ville bara tipsa om att ni kan testa att gå in på ÖB om ni ska köpa leksaker, jag kommer garanterat att gå dit igen.

När det gäller Alina och vagnen så behöver hon nog lite tid på sig. När jag ställde henne vid den så putte hon bak rumpan och satte sig ned med en gång. Har nog aldrig sett det hända innan.

Idag blir det tjejkväll

Känns som jag inte uppdaterar lika ofta längre, men det är väl så. Man ska liksom inte känna sig tvingad att sitta och blogga. Man ska ju göra det för att man vill. Dom senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Vardagliga ting. Igår var det jobb och sen kom Hampus, Karolina och David och åt mat med oss innan dom tog med sig Robin och gick på bio medans jag stannade hemma med tjejerna. Idag har vi varit på Ikea och på Coop. Robin förstår dock verkligen inte varför man måste gå så länge på Ikea. Vi hade gått igenom och betalat på en halvtimma *suck*. När vi sen skulle hämta Filippa så hade hon precis trillat på en av rutschkanorna/klätterbackarna inne i lekrummet. Fick fylla i en anmälan, det hände som tur va inget allvarligt, men det ska ju vara säkert på sånna platser så dom tog bort repet som hon fastnat i med en gång.
På Coop blev jag glad när jag såg att om man shoppar med shopexpress så får man köpa blöjpaket för 79:-. Det går ju åt en hel del sånt här.
Nu sitter jag vid datorn, Robin ligger i soffan, Alina ligger i sin säng och Filippa sitter vid Robins dator och surfar på Bolibompawebben. Robin ska sen ta barnen och åka på 80+28 års kalas. Jag hade redan innan blivit bjuden på erotikparty i Floda med bästaste Tessan. Ska bli kul att få umgås med massa tjejer. Shopping får jag nog hålla mig ifrån.


Får den ena bada så måste ju den andra få bada

En alldeles lagom välfylld onsdag

Idag skjutsade jag in Filippa till Charlotta för att dom skulle gå på stan och shoppa lite presenter till Filippa. Kläder är ju alltid bra om hon får säga till lite om i alla fall. Vissa saker kan ju lannars igga i garderoben i evigheter.
Själv fick jag besök av Sally. Det var ett tag sen sist. Dom har haft fullt upp med sin flytt. Hoppas på att vi kan åka och kolla på den nya lägneheten nån dag. Sally som för stunden var barnfri, förutom den i magen, lämnade jag hemma en stund med Alina medans jag traskade iväg och köpte lite onyttig lunch.
Vid tre tiden åkte jag in och hämtade Filippa. Hon hade nog fått nog av sällskap för dagen för hon gick raka vägen in till sitt rum och började leka.

Alina fick komma in en liten stund och leka med Filippas "leksaksmatlåda", massa spännande saker fanns det där i.


Jag och Filippa åt lite korvstroganoff medans Alina sov eftermiddag, dock väckte jag nog henne alldeles för sent för nu står hon i sin säng och inte vill sova. Hon brukar annars somna senast halv nio. Jag får väl helt enkelt ta och gå in och lägga mig med henne.

Avslutar med en bild på lite syskonkärlek ♥

Båda tjejerna är hemma ♥



Valborg och 1:a Maj

Vet nog inte varför denna dag är en röd dag, och varför vi tänder en jättestor brasa som vi ska stå och beskåda medans en manskör sjunger sånger som man nångång kanske lär sig texten på.
Får nog ta och kolla upp det efter detta inlägg...

Alina har börjat ställa sig upp, mot bordet, mot tv-bänken, ja mot det mesta. Hon har en alldeles egen teknik. Hon sätter upp händerna, det gör nog alla barn, men sen sätter hon även fast munnen. Hugger tag med sina två tänder i underkäken. Detta medför att det kanske inte är jättelätt ändå att ställa sig upp. Men alla sätt sägs ju vara bra (utom dom dåliga då). Hon börjar nog även förstå hur hon ska flytta fötterna för att stå stadigt. I början flyttade hon bara den ena foten och sen såg man hur hon verkligen ville flytta den andra men hur hon än försökte så lyfta den första foten. Väldigt sött, men väldigt frustrerande för henne. Det hela brukade sluta i att man fick sätta henne ner på golvet igen. Hennes vilja är i alla fall stark.


Idag kom Robins småsyskon Sofia och Fredrik hit. Vi har fikat, spelat tv-spel och ätit pizza. Nu är Robin, Sofia och Fredrik på bio. Alina har inte riktigt nåt 11-års gränsen än. Så jag passar på att blogga lite.
Så här söta var Fredrik och Alina förut.


Tänkte även passa på att skicka ett litet grattis till Sally som idag fyller år, och dela med mig av ett kort på henne från hennes 25-års dag. Tänker dock inte berätta vilket år det är ifrån ;-)

RSS 2.0