Saknar Filippa otroligt mycket nu...

mms_img12715 (MMS)

Saknar Filippa otroligt mycket nu... Vet inte vad som kom över mig men det är väl den här satans kvällsensamheten. Vill ju inget hellre än att hon alltid ska få vara här. Hoppas på att Robin inte blir allt för sen idag så jag snart kan få en famn att krypa upp i...

Dags att uppdatera

Lämnade in min inte så ljudlösa dator förra veckan så har endast tillgång till Robins, så kommer nog inte att lägga upp så mycket kort det närmaste. Om jag nu inte mms-bloggar. I helgen åkte vi ner till Katarina med familj i Karlshamn. Filippa och Nicholle lekte väldigt bra hela tiden. Det var inte mycket vi såg av dom. Alina klättrade som vanligt på allt som gick. Fick veta i efterhand att hon inspirerat lilla Noelle hihi. Vi tog det mest lugnt och bara slappade och pratade, och lagade mat.
Kom hem sent på söndagskvällen så det fick bli lite sovmorgon på måndagen. Dock var Filippas fröken lite konstig i sitt uppträde mot mig. Hon kanske bara var irriterad att jag inte ringt och sagt att Filippa blev lite sen, men hon sa inget och då blir man ju snarare frustrerad när man försöker förklara och känner att hon ignorerar och inte ens tittar på mig. Men men, lättare sagt än gjort att släppa...

Denna veckan är inte Filippa hemma så än så länge har det inte gått i många knop. Men imorgon ska jag försöka ta tag i lite saker som behövs göras.

Snart är det bara 7 veckor kvar till beräknad förlossning. Jag kan fortfarande inte föreställa mig hur det kommer bli. Men som min vän Cina sa så släpper det nog när bebisen väl är ute. Ska bli spännande att se var det är för en liten personlighet.

Nu är det dags för "Sveriges skönaste familjer" och sen "Desperate Housewives"

En väldigt välfylld dag

Tyvärr började dagen (läs natten) med att Alina vaknade halv fem igen. Efter nån timma fick jag henne att somna om. Kvart över sju ringde klockan för att gå upp och väcka Filippa, men jag orkade bara inte. Tio minuter senare ringde klockan igen. Dessvärre somnade jag om igen och vaknade tjugo i åtta så fick snällt gå upp. Filippa var som tur var påklädd så fick ge henne frukost och sen begav vi oss till skolan. Hem igen, äta frukost, slappa i soffan en halvtimme med Robin, sen var det en stressad påklädning och sminkning för en tur till MVC. Allt såg bra ut. Jag tycker mer och mer om min barnmorska, hon lär mig nåt nytt varje gång. Idag förklarade hon lite bättre vad blodtrycket betyder. Har aldrig riktigt förstått. Kommer kanske inte ihåg det jättebra nu heller men det blev lite klarare i alla fall.
På väg ut därifrån var det ovanligt mycket trafik i trappan och när jag kommer till botten så står det 4-5 sköterskor vid hissen och jag inser att det är nån som ligger på golvet som dom utför första hjälpen på. Jag valde att inte vara nyfiken utan tittade bort. Ville inte veta om det var en man eller kvinna, jag ville heller inte ha på näthinnan en stackars människa som kanske inte överlever. Jag är väldigt glad för mitt val. Jag var inte så skärrad men det kändes ändå lite jobbigt.

Väl på väg därifrån i bilen svänger jag förbi en snabbis hemma, sen bär det av upp till Filippas skola. Hon ska följa med hem till Anna på Me&I-party, eller ja, hon ska leka med hennes dotter Hilda. Jättefina kläder. Dock är ju min plånbok långt ifrån fet så köpte bara en tröja/cardigan till Filippa. Pastasallad och fika fyllde magen fint.
Därifrån tog vi med oss Karro och Pella till Backaplan. Hade gärna kollat lite i affärer men hade inte så mycket tid över. Så det fick bli en snabbis in till Happyland för att köpa en resesäng. Har funderat på det ett tag och idag kom barnbidraget så en del av det fick gå till en säng.

Hemma till halvtre och då var det dags för mat, igen. Kyckling, paprika och ris fyllde ut magen ännu mera. Sen var det på med kläder och packa in oss i bilen för att åka hem till Ibba och Emilia. Där blev det en massa fika. Filippa och Emilia lekte både ute och inne. Alina busade runt med ett kakpaket. Kvällen där avslutades med pizza till dom vuxna och pannkaka till barnen.

Nu är vi hemma igen och det är dags för lite "Bonde söker fru" sen ska jag natta Filippa och lägga mig på sängen. Magen har under dom sista timmarna varit väldigt väldigt spänd. Är antagligen ett tecken på att det är dags att ta det lugnt.

Imorgon blir det inte många knop. Tvätt på eftermiddagen, lite packning inför helgen. Då vi ska till min vän Katarina. Det ska bli kul med en roadtrip med hela familjen.

Några minuter senare...

mms_img32858 (MMS)

Några minuter senare...

Mitt i natten... Närmare bestämt halv fem ...

mms_img32857 (MMS)

Mitt i natten... Närmare bestämt halv fem bestämde Alina att hon skulle vakna och inte somna om igen. När klockan blev sex bestämde jag att vi skulle strunta i att försöka somna om. Nu sitter vi här i soffan och Alina är allt annat än pigg. Ska försöka hålla henne vaken nån halvtimma till så hon kan lägga sig i sin säng sen när Filippa ska gå upp. Verkar dock redan vara kört...

Ny dag, nya tag

Efter att gårdagen varit en riktig skitdag så har än så länge denna dagen varit mycket bättre. Alina vaknar vid halvåtta och vi myser i sängen tills det är dags att börja dagen med lördagsfrukost. På lördagar dricker vi O'boy i våran familj. En liten sittning i soffan sen klär vi på oss och promenerar bort till Backaplan. Jag är inställd på ett par nya stövlar. Mina favoriter krånglar med dragkedjan och nu har jag äntligen fått in mina sista slantar för denna månaden. Hittar ett par, dock kostar dom 499:- Men dom är som Robin sa "väldigt du". Och hur ofta köper jag stövlar? Mina gamla är nog 4år. Vi passade även på att köpa ett par vinterskor till Robin och eftersom vi fick dom för halva priset så blev ju även mina lite billigare om man vänder på det.
Sen passade vi även på att köpa en ny snutte till Alina. På två veckor lyckades två stycken försvinna. Som tur är, tycker jag, så har hon kossan kvar och den är den enda som inte jag har köpt utan som Alina fick i födelsepresent.

Nu är vi hemma igen och Alina ska sova middag och vi andra två ska ta och slappa i soffan...
Må denna dag fortsätta vara en bra dag.

Vart går gränsen?

Hur mycket orkar man ge utan att få nåt tillbaks?

Papperskopior

Förra veckan skickade jag in lite kort jag ville ha framkallat. Nu har några av dom kommit. Det är konstigt hur spännande det känns när man ska titta fast man redan sett korten ett antal gånger. Det är ju inte som förr när man skickade in en rulle och inte kom ihåg vad man tagit på.
Jag uppskattar fotografier man kan ta på. Sprida ut lite i ramar i lägenheten och låta Filippa ha egna i ett litet album.

Detta kortet är just nu ett av mina favoritkort:

Trots att Filippa blundar och Alina har en hand framför munnen så är det en enorm glädje jag ser i detta kortet. Det är ett äkta "må bra"-kort

Behöver jag nämna att detta kortet står på hyllan över tvn så jag ler varje gång jag går förbi....

Välfylld helg

I lördags tog vi det lugnt på förmiddagen. När Alina vaknat så åkte vi iväg till Åbybadet. Det var fler än vi som ville bada då i alla fall. Väldigt mycket folk, så det gällde att hålla koll på varandra. Två timmar mäktade vi med, sen kände man i hela kroppen att man hade badat. På hemvägen stannade vi på Burger King och åt en sen lunch.
Väl hemma fick det bli vila. Jag och Robin spelade lite spel, Robin somnade iofs ifrån det. Filippa låg och kollade på tv i soffan och Alina fick sova eftermiddagspasset.
När vi vilat färdigt begav vi oss hem till David, Karolina och Pella där vi skulle avnjuta middag. Oxfilé och bakpotatis. Trots att vi ätit ganska så sent så var det gott att få i sig mat. Soppa till förrätt och glass till efterrätt. Sen hade även David införskaffat spelet Uno inför kvällen, så innan alla var helt slut passade vi på att spela lite.

På söndagen sov tjejerna till kl.8 eller... Robin hade ställt sin klocka på fem i åtta för att han skulle kolla på Formel 1, och när han gick upp så vaknade dom till.
På förmiddagen tog vi det lite lugnt, det är oftast skönast att låta Alina sova i sin säng. När hon väl vaknat begav vi oss till Ikea för att inhandla en grind. Vi har kommit fram till att det kan vara bra att dela av lägenheten i två områden då Alina är väldigt snabb och klättrar upp på det mesta. På detta sätt kan man ha lite bättre koll på henne. Även skönt sen när bebisen kommer att jag inte behöver springa efter henne hela tiden. Vi passade även på att äta lunch där. Dock tycker Robin inte det är speciellt kul att gå på Ikea så han i stort sett sprang igenom hela affären så jag kände mig väldigt otillfredställd när vi kom fram till kassorna. En grind och ett paket glas var det enda jag fick med mig ut.
Efter Ikea svängde vi in på mataffären, alltid är det nåt man behöver.
Kvällen spenderades med tv, film och sushi. Hampus kom över en stund och vi avslutade kvällen med film. Jag och filmnamn är inte bästa kompisar, men det var den med alla godingar som Robin uttryckte sig en annan dag.


Jag avslutar med en bild på Alina från gårdagen, hon hade ätit yoghurt med hela ansiktet och smetat av sig i håret. Dock försvinner det ju inte med lite vatten. Det fick bli en dusch innan det var dags att sova.

Och hur mår Johanna?

Fick nyss en bloggkommentar från lilla Lina om hur det är med bebismagen. Magen mår bara bra, den växer som den ska och det börjar röra sig lite mer där inne. Idag är det tio veckor kvar tills beräknad förlossning. Nån som vågar satsa på vilken dag den vill ut? Dom tillfällen när jag har lite ro i kroppen och får lov att sitta en stund så slår det mig ibland att vi snart har tre barn i familjen. Det är ett heltids jobb att ha koll på Alina hela dagarna så jag hinner inte med mig själv, samtidigt ser jag inte henne som ett jobbigt barn. Hon är väldigt sällan ledsen. Hon sprider en väldig glädje omkring sig. Det är även underbart att se hur Filippa och Alina sitter och myser i soffan till Bolibompa. Mina tjejer är dom bästa.
Men det var ju magen det var tal om nu...
Var hos barnmorskan i måndags och har nu fått alla tider fram till det är dags. Jag fasar inte direkt för förlossning, den kommer nog gå bra. Jag är mer orolig för hur vi ska lösa det med tjejerna. Vi kanske inte har så mycket tid över att vänta på att nån ska komma hem och passa dom (om det nu sker på natten som sist). Har ju ingen lust att släpa upp två halvt sovande barn. Vi får helt enkelt hoppas att den vill ut på dagen.
Annars mår jag bra, halsbränna från och till men det kan man ju leva med. Känner även av andningen när man går i trappor eller den superbranta backen till Filippas skola, men antagligen med all rätt. Det finns ju en som suger ut en hel del energi av mig.


Och så här stor har jag blivit...

Idag ska Robin ut med sina arbetskamrater så jag ska försöka somna tidigt. Ska bara...

Inte ens solen har gått upp...

Idag bestämde sig Alina för att inte sova mer vid tjugo över sex, har en känsla av att hennes storasyster kan ha påverkat henne. Jag känner mig någorlunda pigg just nu men tröttheten smäller väl till nu under förmiddagen.
Denna veckan har gått någorlunda fort. I tisdags var det sista babysimmet. Vi hade bestämt oss för att inte fortsätta nästa kurs. Var ju inte nöjd med läraren och då känns priset som ett rejält överpris. Så nu får vi ta oss iväg själva och bada istället.
Igår när Filippa slutat skolan åkte vi iväg till hennes gamla simskolekompis Hilda och hennes mamma och småbröder. Dom lekte väldigt bra medans vi mammor fick hålla reda på ettåringarna.
Idag väntar matshopping och lite lek med kompis för Filippa under eftermiddagen. På nåt sätt är det skönt att ha nåt att göra på dagarna så tiden går lite fortare.

Helgen i bilder

Lördagen spenderades i myshetens tecken. Tog det mest lugnt hela dagen. Åkte iväg för att fynda begagnad sulky då våran gamla drar snett och jag helst inte vill använda den stora då den ligger ute för försäljning.


Myskläder, napp och snutte är det som behövs


Självklart ska Robins nya telefon användas till fullo, här tittas det på bilfilm


Självklart skulle det klättras även denna dag

På söndagen åkte jag och Alina ut till Sally, Vincent och Julian. Det blev promenad, lunch, lekparker och sandätande och självklart massa pratande.


Lille Julian låg och mös i vagnen medans dom lite större barnen lekte


Våra otroligt fina och färgglada barn

När jag och Alina lite mer än sex timmar senare kom hem såg Robin ut som ha förlorat några timmar. Han trodde klockan var två men den var fem. Han måste haft riktigt skojigt när vi var iväg för att få tiden att gå så snabbt.

Nu är det ny vecka och nya äventyr...

Kisande Alina

Alinas senaste grej, som hon ändå hållt på med ett tag, är att kisa. Hon började för ett tag sen när jag sa till henne när hon rörde saker hon inte fick. Jag fick en "kis" tillbaka då. Sen dess gör hon det oftare och oftare. Det är i alla fall leendeframkallande när hon gör så.

Alina gör "kisen" i favorit klätterställning; vagnen.

Ibland när vi är hemma försvinner ofta Alina iväg ut mot köket. Klättra upp på bordet vet vi att hon kan, men det senaste gångerna har det varit vagnen som varit målet. Hon klättrar ofta upp dit med snutte och napp och sätter sig tillrätta.


Idag fick hon med sig den nya hushållsrullen ut i hallen. Det barnet är ofta väldigt lätt att underhålla. Hon satt ett bra tag med rullen. Rullade av papper och då och då ropade hon lite igenom den.

Däremot har hon dom senaste dagarna inte velat sova på eftermiddagarna vilket har gjort att redan vid halv sju tiden blir hon ganska kinkig och trött. Jag har envist hållt henne vaken till halv åtta för att hon inte ska vakna allt för tidigt på morgonen. Idag fick hon lägga sig kvart över sju. Stackaren låg helt utslagen i min famn och kände att det var dumt om hon somnade och sen vaknade till liv innan jag hann lägga in henne.

Nu väntar jag bara på att Robin ska komma hem. Imorgon är det en "Vi-dag", ta dagen som den kommer och ha en kväll för oss själva. Det har inte hänt så ofta det senaste och känns som det är nåt som vi ska ta vara på.

RSS 2.0