Hanna och Johns bröllop

I lördags var det då dags för bröllopet. Filippa och Alina blev hämtade på förmiddagen så jag och Robin hade en hel del tid att hinna bli klara. Dock kan man ju aldrig få för mycket tid. Vi blev upplockad vid ett tiden och sen bar det av mot Årås Kvarn.
Vi hittade i alla fall fram till slut. Väl där packade vi upp våra saker i det lilla vandrarhemmet, piffar till oss det sista sen gick vi till Kvarnen och tog en välkomsdrink innan det var dags för cermonin.

Fotografering i det gröna

Bron där cermonin höllsHanna med sin mormor BarbroGun och Robin skålar!
(Klickvänliga bilder)


Herr och fru Kerkmeester

Bröllopstårtorna. Jättegoda!Uppskärning av tårtaPaketöppning

God mat, underbara tårtor, vacker cermoni, underbar plats, trevligt sällskap. Är väldigt tacksam över att jag fick vara med och dela denna dagen med Hanna och John.

Skönt var det även att få krypa ner i sängen efter, en för mig, lång dag och skönt att få komma upp till en mysig frukost.

Hannas möhippa

Förra onsdagen var det dags för Hannas möhippa. Jag jobbade fram till halv fyra men kl.18 möttes vi alla upp utanför en liten silversmed. Hanna fick välja vilken sorts smycke hon ville göra. Under tiden satt vi andra och gjorde pärlsmycken.



Efteråt begav sig tjejerna hem till Hannas vän Karin och jag och Jenny åkte och inhandlade lite thaimat.


Vi hade med oss ett varsitt paket till Hanna som hon skulle gissa vem det var från när hon såg gåvan. Vi hade lite frågor om John, det framtida livet etc.

Kvällen avslutades med frukt och chokladfondue.


Jag tror och hoppas att Hanna hade en bra och rolig kväll.

Vänner ska man ha!

Detta stod som ämne i ett mail jag fick från min komis Camilla. Ibland kan man få lite väl många kedjebrev men detta läste jag verkligen igenom och kände att jag ville dela med mig till er alla av det:

"Vänner är verkligen viktiga i var människas liv.
Jag skickar detta mail för att kolla hur många som faktiskt läser sin mail. Din respons skulle vara intressant att få reda på.
 
Lägg märke till vad du läser.
Efter att du har läst allt, kommer du att förstå varför detta blev skickats till just dig.
 
Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.
 
När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet,  för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.  Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!
 
De är för det du behöver dem. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.
 
Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.
 
Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!  Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut.. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.
 
Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.
 
Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet.
 
Skicka detta till alla vänner du har i din kontaktlista, inklusive den du fick det från. (Alltså mig)
0 svar = Du borde nog öva upp dina *People skills*
2 svar = Du är omtyckt, men borde nog vara lite mer utåtvänt
4 svar = Du har valt dina vänner med omsorg
6 svar = Du är genuint populär
8 svar eller fler = Du är helt enkelt fantastisk, och det är orsaken till att du finns på min lista.
 
Jag undrar vad mitt resultat kommer att bli."

Jag skickade självklart tillbaka ett till Camilla, men inte till någon mer. Jag satt en bra stund efter jag läst det och funderade på vänner som har försvunnit ur mitt liv men som den stunden dom fanns i min närhet gjorde mig otroligt glada. Vissa saknar jag mer än andra. Detta mailet fick mig lite mer "lättad", jag tänker på dessa personer som nåt jag behövde just vid dom tillfällena eller perioderna i mitt liv.
Men en sak har jag alltid vetat och det är att jag har olika vänner för olika behov, den glada, den förstående, den som säger till när jag agerar fel, den som jag kanske inte pratar med så ofta men som jag den dagen jag ringer kan prata med i evigheter om allting... listan kan göras längre...

Som det stod i ämnesfältet "Vänner ska man ha!" Glöm bara inte bort att säga till dom hur mycket ni bryr er eller bara skicka ett litet mess när tanken faller in.

Massor att blogga om...

... men absolut ingen ork. Var på en väldigt kul möhippa i onsdags som jag har kort ifrån, men jag har inte orkat lägga över korten till datorn. Imorgon är det dags för Hanna och Johns bröllop. Får ta kort och hoppas att jag har ork nästa vecka att blogga lite mer.

Trevlig helg till er alla!

Orolig mamma

Det spelar ingen roll att jag redan har två underbara tjejer. Ingen graviditet är den andre lik. Men bebisen i magen är väldigt lugn och då menar jag VÄLDIGT. Vissa dagar känns det nästan som jag måste trycka magen ut och in för att få en liten spark eller buff som respons. Igår var det en jobbig dag. Tillslut ringde jag till MVC bara för att prata. Hon i telefon bad mig komma direkt om jag hade möjlighet, så åkte direkt efter jobbet. Självklart oroar man sig onödan men hon tog mig på allvar. Denna människa är den barnmorska jag kommer ha resten av graviditeten p.g.a att min förra flyttade till en annan mottagning nu i september. Jag fick ett bra intryck av henne så det känns riktigt bra. Ska dit på mitt inbokade besök om två veckor. Hon lyssnade på hjärtat och mätte magen och allt såg bra ut. Hon fick hjärtslagen till 144slag/min, förra gången var det på 140slag/min. Har en känsla av att det är en tjej till eftersom både Filippa och Alina låg på dessa siffror. Ska bli spännande att få veta.
Och självklart när hon lyssnade på hjärtat så kom en rejäl spark.

Man har bara lust att gråta när man vet att allt är okej. Alla funderingar och tankar släpper med en gång.
Nu är det inte många dagar kvar att jobba, sen ska jag försöka vila upp rejält.

Dålig dag

Idag är det en sån dag när kroppen säger ifrån. Det är klart att jag vill känna ork att göra saker, men känner mig helt orkeslös. Orkade i alla fall ta en promenad med Robin och Alina till skolan för att hämta Filippa. Men babysimmet hoppade jag över idag. Filippa ville följa med dom andra. Så nu har jag lite lite tid för mig själv. Dock måste jag ta tag i maten... men väntar en liten stund till.
Löningen närmar sig, men nu förtiden så fasar jag snarare för det än blir glad. Det är alltid ett meck att få allt att gå ihop. Sånt kan man ju bli lagom uppstressad av, tyvärr.
Får väl ta det lilla lugna idag och andas. Imorgon är det jobb och efter det är man ju inte heller på topp.
Ska testa att äta en järntablett och hoppas på att det kan pigga upp mig lite.

Mina fina tjejer

Igår kom Filippa hem. Hon brukar ju komma hem på måndagar, men hennes skola är stängd idag så då är det lättare att ta henne på söndagar än på tidigt tidigt på måndagsmorgonen.
Alina har ju sovit i Filippas rum i en vecka vilket har resulterat i att jag sover mycket bättre. Nu när Filippa kom hem var jag väldigt orolig att hon skulle sätta sig på tvären och inte gå med på att Alina sover där inne.
Men hon var mycket mer öppen för det än vad jag nånsin kunde tro. Alina fick lägga sig först. Hon somnar oftast väldigt snabbt. Filippas nattlampor var tända och en timma senare när Filippa lade sig så satte vi på radion lite tyst. Filippa kom upp en gång, då hade hon råkat spilla ut sitt vatten, men sen kom hon inte upp nån mer gång utan somnade skönt i sin säng.
Ingen av dom vaknade på hela natten.
Tror Filippa var väldigt glad och framför allt stolt över att Alina sov i hennes rum. Hon känner sig nog verkligen som en storasyster då. Alina sover fortfarande i sin spjälsäng så vi måste hämta henne på morgonen, men det är bara bra, så slipper hon röja runt i Filippas rum.
Jag hoppas att detta kommer hålla i sig resten av veckan utan protester.

Liseberg is the shit

mms_img57582 (MMS)

Liseberg is the shit

Vagn till salu

Har kommit fram till att det är dags att sälja Alinas barnvagn. Kommer bli lite svårt att få ner två barn i den. Denna är ju av samma modell som jag hade till Filippa och är väldigt nöjd med den, så kommer sakna den.

Har lagt ut den på blocket, men känner ni nån som är i behov av en barnvagn så är det bara att hojta till.

Nyfärgat hår och endast tre månader kvar

Idag efter frukosten begav jag mig in till stan där Julia och hennes klasskompis Cecilia skulle färga håret på mig. Jag är oftast inte speciellt rädd för olika färger i håret. Dock inte nåt extremt, typ grönt eller blått. Det blev en liten salig blandning med slingor. Jag är i alla fall nöjd och det verkar som att även tjejerna var nöjda med resultatet.

Håret ser nog lite mörkare ut på bilderna än vad det är



Och sen är det ju som jag skrev bara tre månader kvar till beräknad förlossning. Jag har ju dock gått över tiden med dom två andra, men hoppas ändå att denna behagas titta ut i tid. Vill inte spendera julhelgen på BB.
Denna gravidieten känns som den har gått väldigt fort. Kanske för att jag oftast inte hinner sätta mig ner och tänka efter. Alltid är det nåt som ska göras.

Nu tänkte jag ta tag i att göra backup på datorn så jag kan radera allt på kameran. Tror jag har bilder sen maj på den. Sen hoppas jag på att Alina sover mer än en timma så jag hinner andas lite innan det är fullt ös igen.

Födelsedagsfrukost för farbror Nicklas i S...

mms_img61662 (MMS)

Födelsedagsfrukost för farbror Nicklas i Sävedalen. Hurra hurra hurra hurra!

Alinas kalas

Igår var det dags för Alinas kalas. Först fick det bli paketöppning. Dock är ju inte en ettåring speciellt intresserad av vad som finns i paketen, så Robin fick hjälpa till att öppna.

Försökte få med alla presenter på bild (Alla små bilder går att klicka på för att få dom större)

Efteråt var det dags för födelsedagssången och marängswiss. Alina fick självklart ett ljus i sin maräng.


Alina var helt slut sen efter all uppståndelse, så hon slocknade utan några problem. Kvällen spenderades sen med lite mat och söndagsmys.


Mys i soffan


Alina har nog en av världens busigaste pappor


Jag tackar å Alinas vägnar för alla fina presenter!

Dop för Pella

I lördags var det dags för Pellas dop. På väg till kyrkan fick vi plocka upp Hampus som lyckats låsa in sina nycklar i bilen. Vi smög oss in precis när klockorna slutat ringa.
Det var inte jättelätt att lyssna på allt som sades samtidigt som man hade ett barn som inte riktigt tyckte att hon skulle behöva sitta stilla.
Men dopet tyckte jag gick väldigt bra.

Karolina, David och lilla Pella

Efteråt var det fika med hur många sorters kakor, bullar och tårtor som helst. Jag orkade dock inte smaka på allt, men det jag tog av var väldigt gott.
Självklart var det även paketöppning och många paket var det.


David såg i alla fall nöjd ut med presenterna

Vi tackar så mycket för att vi fick lov att vara med på Pellas dop!

Lördag...

Idag är det lördagsmys och dop som står på schemat. Alina sover så vi andra ska spela lite tvspel, sen får det bli en tur till affären och köpa det sista till kalaset imorgon. Klockan tre är det dags för dop på lilla Pella. Jag ska se till att komma ihåg kameran så jag kan dela med mig lite av dopet.

Trevlig helg till er alla!

Barnfri för en stund

Idag gick hela familjen upp strax efter sju. Frukosten dukades fram och första tvätthögen slängdes in i maskinen. Jag körde Filippa till skolan och sen var det dags för Robin att ge sig in till stan för att bli klippt. Eftersom inte pengarna flödar i denna familjen så blev jag glatt överraskad när Julia sökte efter en kille som behövde bli klippt (Hon går frisörlinjen). Sånt uppskattas jättemycket. Nästa vecka är det min tur.
Alina sov förmiddag och när Robin var tillbaka tog vi oss lite mellanmål och sen begav sig Robin och Alina till Skatås. Gun ska ta med Alina ut i skogen, tror det är nåt Mulle-liknande. Robin skulle passa på att spela frisbeegolf. Själv blev jag lämnad med tvätten, men den är snart klar.
Dock sitter det ju i ryggmärgen att tro att Alina är hemma. Jag försöker att vara så tyst som möjligt, och jag tycker jag hör henne lite då och då. Eftersom hon inte springer omkring här så antar jag ju att hon ligger inne och sover.
Om knappt en timma ska jag hämta Filippa. Vid tvåtiden kommer väl dom andra två hem och då är det mat och sen matshopping som gäller.
Ikväll kommer det lite tjejer hit, så dagen kanske är mer fylld än vad jag tyckte nyss...

Men nu ska jag ta och vika tvätt...

Val 2010

Jag är väldigt dåligt insatt i allt som har med politik att göra. Jag är helt enkelt inte intresserad, men jag vill gärna rösta. Jag tror jag kör på taktiken; Dom som smutskastar minst.
Man blir ju så trött på att höra hur det ena partiet klankar ner på det andra istället för att framhäva sina ståndpunkter. Sånna saker vinner man inte min röst på.
Jag tänker inte berätta vad jag ska rösta på, för jag har ingen lust att gå in i en diskussion om alla plus och minus. Jag anser att alla får tycka som dom vill.

Hipp hipp hurra...

... idag är det Alinas födelsedag! ♥♥♥

Städdag

Idag har vi bestämt oss för att ha städdag. Jag och Robin är nu klara med varsitt rum, en halvtimmes paus på det och sen hugga tag i saker och ting igen. Alina ville gärna vara med och titta och greja. Dock verkade blåset från dammsugaren vara lite väl starkt... eller?

Fredagsmys ensam.... igen

Idag hade jag verkligen sett fram emot att Robin skulle komma hem någorlunda tidigt så vi kunde ha fredagsmys. Men den satans bilen krånglar alltid på sista träffen på året och han fick köra den till Katrineholm. Så tar väl tre timmar innan han är hemma. Tills dess hinner jag bli väldigt väldigt trött. Det tar på min kropp att jobba och ta hand om barnen. Men som Micke sa, så kunde jag ju valt att inte skaffa barn. Men mina barn är nånting jag inte ångrar. Det är kämpigt vissa stunder, så är det ju för alla, men barn sprider en otrolig glädje också.
Imorgon är det storstädning för hela slanten. Har t.o.m satt upp en lista över allt som måste göras. Självklart med en liten ruta bredvid så man kan bocka av när det är gjort.
Klockan är bara halvåtta och jag kan ju inte lägga mig än fast det känns som att det är det enda jag vill. Konstigt att det så sällan går bra saker på tv på helgerna, och inget gott har jag att tugga på.
Det blir nog inget fredagsmys för mig, jag får nöja mig med bara fredag...

Fyllda dagar

Igår var det dags för arbete. Fick göra en liten avstickare på förmiddagen för att möta upp Robin och Alina på BVC för ett årskontroll och sprutor. Hon fick MVG inom alla områden hihi. Hade blivit 80cm lång och närmade sig 12 kilos strecket. Var tvungen att kolla Filippas ett års kontroll och det skillde en halv cm på dom, dock är Alina lite stadigare och vägde ca 1,8kg mer än vad Filippa gjorde vid ett års ålder.
Däremot har Alina dom närmaste två veckorna inte velat äta så mycket som innan. Det är nog iofs bra. Alina var väldigt rund när hon var mindre men nu ser jag henne som alldeles normal. Filippa har ju däremot alltid varit ganska tunn. Undrar hur Filippa ligger till rent BMI-mässigt. Såg att dom kommer börja mäta sånt hos skolsköterskan nu. Det tycker jag är bra, för allas barn skull. Så kanske dom kan upptäcka i tid när det börjar närma sig övervikt.

Idag blev det sovmorgon. Alina sov från 18.30-8.00. Dom där vaccinationssprutorna tog nog ut sin rätt. Sen var det frukost som gällde. Jag och Alina packade sen in oss i bilen för att bege oss till Floda och Tessan. Där bjöds vi på jättegoda kokospannkakor med grädde, hallon och jordgubbar. Sen blev det promenad.
Kom hem närmare fyra tiden och då dök Sabina upp med sin lilla Eila. En supersöt liten sessa. Sabina lämnade lite mammakläder så nu har jag "riktiga" byxor att använda, har känt att jag spenderat dom senaste månaderna i tights.

Alina slocknade även idag 18.30, men har en känsla av att hon inte tänker sova till kl.8 imorgon.
Nu ska jag ta och diska så det är någorlunda fint här när Gun kommer imorgon för att ta hand om Alina medans Robin ska köra bil på Kinnekulle. Hade gärna följt med då det antagligen är sista körningen iår, men det är lite sent att ta ledigt nu. Det braiga är att vi kan ha fredagsmys imorgon.

RSS 2.0