Mina olika töser

Att två tjejer som är stöpta i samma form kan vara så olika. Jag gillar det. Det gör dom till så mycket mer egna individer. Det kanske annars lätt blivit att Elise blev en mini-Alina. Alina är mitt lilla busfrö, alltid bus och upptåg. Elise märker man redan nu är den som sitter och beskådar allt som händer. Den ena är ljus och den andra är än så länge mörk. Kroppsformerna ska vi inte tala om, även fast man ser på Alina att hon börjar smalna av och bli ett "barn". Elise påminner mycket om Filippa. Alina är en kopia av Robin.
Idag var vi inne på BVC för 4 månaders kontroll. Elise hade gått upp, men vi konstaterade att hon lagt sig på en kurva under. Men som våran barnmorska sa så verkar hon ju väldigt pigg och med.
Det är väl en av likheterna med småtjejerna. Dom har lätt till ett leende.

Nu ska jag återgå till mitt fredagsmys; cola light och en klementin. Ska bara dela med mig av några bilder.


Elise hår växer som ogräs, här börjas det tidigt med tofs


Alina ÄLSKAR att bada. En gång om dagen i genomsnitt en halvtimma spenderar hon i karet.
Hade hon fått välja själv hade hon badat fler än en gång/dag.


Elise har så tunt hår att det nästan omöjligt att få det att ligga ner

Trevlig helg allesammans!

Morgonmys i soffan med tjejerna. Alina vak...

mms_img59521 (MMS)

Morgonmys i soffan med tjejerna. Alina vaknade idag halv sju. Smyga är inte riktigt hennes grej så även Elise vaknade. Så nu sitter vi här under täcket och myser. Alina har fått en välling och jag väntar på att kaffet ska bli klart, så kan frukosten vänta tills Robin är vaken. Eller blir väckt hihi.

Bästaste Katarina

Tyvärr bor en av mina bästaste vänner Katarina nere i Karlshamn. Det är alldeles för långt bort, men tillräckligt nära för att man ska kunna ses några gånger om året.
För fem år sen mådde jag riktigt dåligt och hade några stunder av ångestattacker. Det var påsk och vi var långlediga. Skulle bege mig ner till Karlshamn på fredagen, men på torsdagskvällen kände jag att jag nog inte pallade mer. Så packade in mig i bilen och begav mig ner. Var framme mitt i natten, men det var väldigt skönt att komma till ett ställe som jag kände mig trygg på. Även fast Katta är en riktig flytta-runtare så känner man sig alltid välkommen och hemma.
Vi hade en rolig helg tillsammans och jag är otroligt glad att jag har henne. Hoppas på att vi ses till sommaren.

Miss U, Love U!

Visst finns det lite svartsjuka...

... men det handlar inte så ofta om mig. Det handlar oftare om vad den andra systern får göra.


Elise sitter jättefint i Bumbon


Sen kom storasyster, hon satt ännu högre upp lite tidigare. Som tur är kunde hon inte sitta på lilla Elise små ben utan på den lila pluppen i mitten.


Elise kastade till slut in handduken. Storasystrar brukar ju ha en tendens att vinna strider.

Annandag påsk

Igår var det dags att bege oss hemåt igen. Mamma och pappa skulle åka och hälsa på den nya tillskottet så vi passade på att dela upp oss lite i bilarna. Jag, Filippa och Alina åkte lite i förväg för jag skulle lämna Filippa hos sin pappa och samtidigt hoppas på att Alina somnade om hon fick sitta ensam i baksätet.
När hon var lämnad och vi alla möttes upp hemma sen, så tog vi en promenad till backaplan för att äta på "donken".
Sen blev det bara mys inne, passade på att packa upp och lägga in så mycket som möjligt i garderoberna.
Alina som inte sovit så mycket i bilen slocknade på stört när hon kl.19 fick en välling i sängen. Så jag fick två timmar att bara slappa innan Robin äntligen kom hem. Slocknade sen skönt i sängen. Alina sov ända till halv åtta så lite sovmorgon blev det idag.

Födelsedag och påskdag

I söndags fyllde pappa år. Hela huset väcktes av ett telefonsamtal från Charlotta som berättade att en liten tjej tyckte att det var dags och komma ut och se världen. En liten Alma! Så nu har tjejerna två kusiner.
Det blev ingen frukost på sängen men Filippa gav i alla fall ett litet paket från oss innan det var dags för frukost.
Pappa gick sen med Filippa och Alina till lekplatsen medans jag passade på att duscha.
Vid tolv tiden åkte jag, Filippa och Elise till Jennifer, som nyligen flyttat tillbaka till Grästorp igen. Där träffade vi hennes kille Claes och passade även på att gå runt och titta på alla hästar. Filippa passade på att sitta på Jennifers islandshäst.


När vi kom hem hade Gunvor och Börje redan kommit för att fira pappa på bemärkelsedagen. Det blev grillat med potatisgratäng och eftersom vi inte ätit nån påskmat hade mamma även gjort en Jansson.
Kaffe och tårta intogs sen ute på altanen, det slank även ner ett och annat påskägg.
En lång dag blev det, så var skönt att tillslut krypa ner i sängen.

Påskafton på Nordens Ark

Eftersom pappa skulle iväg i lördags föreslog mamma att vi skulle åka till Nordens Ark med tjejerna för att få ett avbrott i vardagen. Halvtio satt vi färdigpackade i bilen. Härligt väder och glada barn gjorde utflykten till en kul upplevelse. Men jag tänker nog inte ha två barn i vagnen nästa gång jag ska gå upp för dom branta backarna.


Först tittade vi på djuren på lantgården där vi även passade på att äta medtagen pastasallad.


Sen gick vi upp till vargarna för att kolla när dom fick sin mat

Efter det fick det bli en bullpaus innan vi gick vidare för att titta på snöleoparderna


Jag fick ställa in siktet så Filippa tillslut fick se leoparderna


Sen blev det promenad mot utgången


Men först lite lekpark och glass


Ute vid parkeringen blev det posering vid fågeln, dock halkade Alina av fötterna hihi

Efter en sån heldag somnar man gott i sängen.

När tankarna snurrar

För ett tag sen träffade jag en tjej som har ungefär en situation som jag. Ett barn från ett tidigare förhållande och två med den hon lever med nu. När man lever på det viset är det viktigt, i alla fall för mig, att alla barnen är precis lika mycket värda. I mina ögon är det absolut ingen tvekan om att mina töser betyder allt för mig. Skulle aldrig få för mig att behandla dom olika. Den där tjejen berättade i alla fall om att hennes största barn blir annorlunda behandlade av en släkting till dom två minsta barnen. Barnet hade vid nån jul fått en tidning, en Kalle Anka, om jag inte minns fel. Medans dom små hade fått presenter för flera hundra kronor. Hur tänkte man där? Det är klart att det inte kan vara rättvist in till sista kronan men nån måtta får det ju vara. Så känner jag. ALLA mina barn tillhör våran familj oavsett om Filippa är hos oss varannan vecka eller inte. Det spelar ingen roll vad hon får eller gör när hon är hos sin pappa. Är hon inte hemma hos oss just vid tillfället så betyder det ju inte att hon inte finns. Än så länge har jag inte stött på den orättvisan men den dagen jag gör det kommer jag nog inte att vara på det bästa humöret.

Räknas det som att man har vänt sig om man...

mms_img47651 (MMS)

Räknas det som att man har vänt sig om man lyckas ramla ner från en madrass där man låg på ryggläge?

Påsk i Grästorp

Eftersom vi befinner i oss i Grästorp och den händer saker i stort sett hela dagarna så är inte prioriteten att sitta vid datorn, men jag tog nu en paus från allt för att kunna skriva lite och samtidigt göra backup på pappas dator.
Vi kom hit i onsdags. Det stod helt still i huvudet men vi gjorde nog inte speciellt den dagen. Bara tog det lugnt. Filippa och mamma cyklade till badet en stund på eftermiddagen.
På torsdagen blev det lite shopping och promenad. Vi fick även besök av mammas kompis Monica och självklart blev det då fika.
Elise har ju även börjat med smakportioner av gröt så på torsdag fick hon nummer två. Den första åt hon hemma i Göteborg så även Robin kunde vara med.

Igår tog jag en promenad med alla tjejerna för att få Alina att somna. Det tog mig en timma... Efter bara 40 minuter fick vi väcka henne igen. Dels var klockan mycket och så skulle vi iväg hem till Camilla med familj. Filippa verkade ha riktigt skoj och Alina fick springa av sig massor. Hon var väldigt trött när vi till slut kom hem.
Dock har jag bara kort på min telefon från när vi var där så får lägga över det när vi kommer hem.

Idag har vi varit på Nordens Ark, men lägger upp kort därifrån i nästa inlägg.

Påsken närmar sig

Jag och tjejerna ska imorgon åka till Grästorp och spendera hela påskhelgen där. Även pappa ska firas på födelsedagen så det blir nog massa gott (och onyttigt) i helgen.
Här händer annars inte så mycket. Försöker låta Alina springa av sig ute på dagarna så gott det går. Idag har det packats för fullt, känner mig någorlunda färdig.

Här kommer lite kort från den senaste veckan:

Såhär hittade jag Alina en kväll när hon egentligen borde ligga i sängen och sova


Banan är gott


Tjejen som nog aldrig haft samma sovställning


Filippa är äntligen hemma igen


Alina lånar Filippas diadem och sitter och spanar på allt som händer ute på gatan


Filippa fick idag nya linnen och nya shorts

Avslutar med en bild på Elise som börjar behöva hårspännen för sin långa lugg. Hon börjar bli stor nu också. Imorgon är det fyra-månaders dag och grötpremiär.

Dags för Bolibompa

mms_img51737 (MMS)

Dags för Bolibompa

Minskat sockersug

Det är otroligt hur kroppen funkar. Har ju dom senaste veckorna sparat in på sötsakerna på vardagar och söndagar, men när lördagen väl kommer så är man ju inte lika sugen som innan. Visst har jag "fuskat", men dom dagarna har jag sett till att dra ner på något annat. Jag går inte och tänker konstant på vad jag stoppar i munnen. Kom dock på mig själv av att ta ett äpple att tugga på när jag kände hungern smyga på. Jag som annars antagligen rotat långt in i skafferiet efter något riktigt sött.
På vågen märks det varje vecka att nåt händer. Väntar på att det ska säga stopp och bli lite trögare att gå ner. Känner ändå inte att jag går ner för fort så att jag i slutändan inte kommer kunna hålla det utan minskar i snitt 1kg i veckan. Vilket jag anser är helt okej.
Nu kommer dock påsken och jag gillar verkligen marsipanäggen. Men nu när man är inne i tänket så går det förhoppningsvis bra. Min tanke är att i Grästorp promenerar man ju till det mesta så det kanske hjälper till så att inte vågen visar massa plus.
Några veckor kvar till slutmålet, känner mig laddad till tusen!!

Bushus och pojkvänner

Idag åkte jag och tjejerna ut till Torslanda för att möta upp Sally och killarna på Bushuset. Alina och Vincent sprang runt och åkte rutschkana och hoppade bland bollarna.

Efter två timmar var nog alla lika trötta. Jag funderade på att åka hem men bestämde mig att vi följde med Sally och killarna hem. Man får ju passa på att umgås när man väl ses. Lite lunch och lite lek. Sen blev det att få barnen att sova.

Alina fick en trögt flytande välling sen slocknade hon gott.
Då passade vi mammor på att ta oss en kopp kaffe och äntligen få tid att prata.
En skön dag som gärna görs om.

Våran helg

I fredags tog jag med mig tjejerna och åkte till Grästorp. Filippa och Alina spenderar helgen där eftersom jag och Robin var bjudna hem till Jessica och Johan. Stannade hela fredagen eftersom Robin ändå jobbade kväll. Fick även besök där av Malin och hennes lille Robin. Malin hade med sig massa goda kakor och fina presenter till mig och töserna. Det är synd att man inte ses så ofta.

Igår tog jag och Robin sovmorgon till halvtio. Riktigt skönt, det var ett tag sen sist. På eftermiddagen begav vi oss till Ikea för lite lunch och shopping, framförallt av nytt köksbord.
Väl hemma var det dags att göra sig iordning för kvällens festligheter. Min vän Cina fick äran att spendera kvällen tillsammans med Elise, som hade uppfört sig bra.
Hos Johan och Jessica bjöds det på massa god plockmat, vin, öl, drinkar, snacks och godis. Det var en kul kväll och skönt att få komma hemifrån en stund.

Idag blir det mys för hela slanten. Ska bara sätta ihop köksmöblerna. Imorgon ska jag hämta hem tjejerna igen. Då får det nog bli ännu mera mys.

Fullt hus

I torsdags kom min vän Anna och hennes tre barn. Värmen höjdes rejält i lägenheten, som är varm i vanliga fall. Filippa hade konstaterat redan innan att det fanns en lekkamrat till varje barn. Kul var det, synd bara att tiden går så fort.


Vilmer, Elise och Alina


Goa Hektor


Dom fyra minsta


Dom stora tjejerna, Hilda och Filippa

Sommarens outfit

Barn gör inte som man säger...


Alina såg mig och Robin äta med kniv och gaffel, hon försökte en stund men gick sen över till händerna istället.

Från spjälsäng till våningssäng

Alina har ju som sagt börjat sova i våningssängen. Detta gör att hon är nästan omöjlig att få i säng på kvällarna, men det går. Lunchvilan är det lite värre med. Har tillslut låtit henne somna på golvet framför tvn för att hon inte ska somna för sent och sen inte vilja sova på kvällen. Idag sov hon inte alls på lunchen. Klockan 16 började hon gnälla. Ingenting passade. Till slut satte jag henne i badkaret så hon fick bada en stund, där brukar hon vara på bra humör. Efteråt blev det ny blöja och pyjamas, sen tog det inte många minuter tills hon somnat i soffan. Då var klockan bara 18. Försökte väcka henne men det var omöjligt så bar tillslut in henne i sängen där hon fortsatte sova. Vaknade här för runt tio minuter sen, gav henne en välling och sen somnade hon om igen. Förhoppningsvis sover hon tills imorgon bitti. Håller tummarna...

Lycka är att få springa i en vattenpöl...

mms_img45469 (MMS)

Lycka är att få springa i en vattenpöl...

Dags för ändring

För ungefär två veckor sen bestämde jag och Robin att det var dags att ta tag i det osunda levernet. Innan Elise föddes så åt jag en hel del choklad. När hon var född kom ju julen och all dess mat och godis. Januari var relativt lugn. Sen kom februari och alla födelsedagskalas och efter det var det dags för Elise dop. Mycket sötsaker och god mat blev det och jag är väl mindre nöjd med min kropp för tillfället.
Så vi bestämde oss till slut. Vi går inte på nån speciell diet. Jag måste ju även tänka på att Elise får mat från mig. Mindre portioner, inga sötsaker är det som gäller. Försöker ha lite koll på ungefär hur många kalorier som äts men samtidigt är det inget vi följer stenhårt.
Idag är det lördag och "ätardag". Man får äta precis vad man vill. Trots det är man så inne i mattänket att man drar sig för att äta för osunt. Jag som älskar mjölkchoklad bestämde mig för att köpa mörk choklad istället. En med hallon och en med pecannöt och salt (var bara tvungen att testa). Det är långt ifrån att äta en 200g mjölkchoklad men det känns faktiskt bättre och antagligen vill jag inte ha lika mycket.
Varje måndag har vi våran egen invägning och jag mätte mig även första dagen så att man även kan se hur det minskar i omfånget. Det går inte fort nedåt, men det känns bra att det inte går för fort heller. Jag vill ju kunna stanna kvar på "måbra"-vikten.
Robin har även börjat träna mer intensivt och det märks på honom. Däremot har jag bestämt att jag själv inte skaffar träningskort förräns till hösten. Jag vill bara få ordning på vardagsrutiner och förhoppningsvis komma ut lite mer på promenader nu när vädret börjar tillåta.

Har äntligen fått Alina att somna på golvet framför tvn, så nu blir det en stor kopp kaffe och några bitar choklad.

Diskmaskin och cyklop

Vi har blivit med diskmaskin. Våran vän Karro hade en bänkdiskmaskin i sin källare. Fick den på avbetalning ;-) så behöver inte oroa mig för den lilla kostnaden denna månaden. Nu så här när vi använt den en gång känns livet lite lite enklare. Det kan ju lätt bli så mycket tjafs om vem som ska diska och i slutändan hamnar jag vid diskhon. Dock är det ju inte en sån fin "möbel" att ha på diskbänken, men jag överlever.
Idag är det en förkyld familj. Jag är tjock i näsan och har inte jättemycket ork. Det är sånna här dagar man önskar att ens mamma och pappa bodde lite närmare. Robin har åkt iväg för att lämna iväg den ena bilen i Ängelholm. Han är nog inte hemma förräns seneftermiddagen. Det ska nog gå bra ändå, hoppas att det kommer lite ork så ska jag försöka ta mig en promenad. Vädret är inte det bästa så känns ändå som man får lov att vara inne idag.
Alina sover bra i våningssängen, när hon väl somnar. Det finns ju så mycket att pilla med i deras rum. Ska försöka komma fram till en bra kvällsrutin, antagligen blir det bättre när hon har utforskat hela rummet om nån vecka. Får se till att hon verkligen är trött när hon ska lägga sig.

Nu blir det slapp för hela slanten. Här kommer kort från gårdagen.


Alina gick runt med Robins cyklop på huvudet. Självklart hade hon även tofsar runt handlederna.


Två sovande tjejer. Alina somnade tillslut kl.15 i soffan.

RSS 2.0