Almas dop

Igår var hela familjen på dopet av lilla Alma. Hon döptes i Råda kyrka och efteråt bjöds det på dopfika hemma hos familjen Hansson/Gustavsson.


Familjen tågar in


Efter många goda bullar och kakor serverades tårta


Fadder Linda och den nydöpta Alma

Dom tar och dom ger

Att ha två småttingar så tätt i åldrarna kan vara mäkta påfrestande. Vissa dagar går man i en liten dimma där det mesta går på rutin. Jag har alltid svårt att somna tidigt på kvällarna, antagligen all energi som sitter i kroppen och inte riktigt kan lugna ner sig. Jag känner mig trött men somnar inte. Men mitt i all denna vardag där total avkoppling inte existerar så finns det många ljuspunkter som fyller en med glädje. Filippa kommer ibland med dom knasigaste frågorna eller påståenden, Alinas upptåg slutar aldrig förvåna och hennes försök till att säga nya ord kan ibland ge magvärk pga skratt och lilla Elise, som utvecklas utan påverkan av oss, kan man ju inte annat än le åt.

Alina är oftast den som är först in till Elise när hon vaknar, och väldigt ofta hittar man dom mysandes tillsammans.



Mina töser är dom bästa jag vet ♥

Johanna-tid

Idag hade jag tid hos frisören, har längtat. När jag väl satte mig i stolen så slog tröttheten till. Är ju väldigt sällan barnfri och även fast man är två vuxna hemma kan man ändå inte slappna av helt. Väldigt skönt att bli ompysslad. Slingning och klippning blev det, och en hårbottensmassage, inte helt fel. Här är i alla fall resultatet.

Therese var även snäll och lockade mitt hår innan jag skulle gå.

Nu är jag redo för helgens restaurangbesök och dop!

En tisdag med jobb och lek

Igår, efter en väldigt dålig nattsömn med en vaken Alina, skjutsade jag upp Filippa till skolan för att sen bege mig till jobbet för några timmars jobb. Efter tre timmar var jag klar och begav mig till Backaplan för att i min ensamhet kolla lite i butiker och även passa på att handla hem lite mat. Medan Robin hämtade Filippa gjorde jag korvstroganoff som alla i familjen äter bra av.
Strax innan kl.15 begav sig jag och tjejerna hem till Anna och barnen. Där blev det både ute- och innelek, fika och prat.


Årgång 2010 (Minstingarna)


Årgång 2009 (Yrvädren)


Årgång 2004 (Anledningen till att vi känner varandra)

När vi kom hem vid sjutiden somnade Elise med en gång och Alina fick en välling och även hon somnade med en gång i sin säng. Jag och Filippa satt helt utslagna i soffan och kollade på True Talent.
Det var skönt att krypa ner i sängen strax efter nio efter en välfylld och bra dag.

Välfylld kommande vecka

Denna veckan är ganska välfylld men jag ser fram emot allt. Det bästa är ju att Filippa är hemma.
Imorgon ska jag in och jobba några timmar. Kan vara skönt att få ett avbrott i vardagen. På eftermiddagen ska vi hem till Anna och barnen Hilda, Vilmer och Hektor. Det var väldigt länge sen vi sågs så det ska bli kul. Hoppas bara att våra förkylningar inte blivit värre.
Onsdag är nog den dagen utan något inbokat, men på torsdag är det dags för mig att bli ompysslad hos frisörskan.
Fredagen får gå åt till att tvätta och städa.
På lördag kommer mamma och pappa och passar tjejerna medan jag och Robin ska få gå på restaurang. Jag fick en presentkort i julklapp som måste utnyttjas.
Och på söndag är det dags för dop av Alma, det ser vi fram emot.


Idérikedomen är inte att förkasta


Här har vi barn högt och lågt

Tjejhelg

I lördags begav sig Robin iväg mot Mantorp där han under söndagen skulle ut och köra bil. Vi tjejer blev lämnade hemma, förkylda och danna. Vi följde Robin till bussen och tog sen en sväng till affären. Fullpackad vagn blev det. Sen hem och bara leka, mysa, laga mat, städa och plocka. Vid sextiden kom Robins lillasyster Sofia. Hon skulle förgylla våran helg. När småtjejerna lagt sig plockade vi fram Move-kontrollerna till PS3 och spelade hela kvällen. När klockan passerat tolv var det dags att lägga sig. Fortfarande hade vi inte slagit Robin rekord.
På söndagen återupptog vi spelandet och klarade till slut att komma på första plats.

Efter det klädde vi på oss och begav oss till lekparken.


En sväng in till affären, till nästa lekplats en stund innan vi gick hemåt, plockade med oss pizza hem.
Eftermiddagen spenderades i soffan, ett litet kladdkakebak innan Dan, Lotta och Fredrik kom för att hämta hem Sofia.
Söndagen gick mycket fortare än om jag hade varit ensam, TACK SOFIA!

Bara vanligt vatten...

Tömde precis mobilen på några kort.
Hittade dessa på Filippa och Alina när vi åkte färja.



och så ett kort från igår när jag och Alina trotsade regnet och gick till lekparken

Sjukstuga

I måndags började Robin jobba igen, dock var han redan då dålig i halsen så stannade hemma tisdag och onsdag. Elise började igår att vara lite hängig. I natt väckte hon mig var och varannan timma med lite hostande och mycket skrik. Det räckte med några klunkar vatten och sen nappen så somnade hon om, men det tar på krafterna att vakna vid så många tillfällen. Halv sju tyckte Alina att det var dags att vakna. Så masade mig upp med en pigg Alina och en gnällig Elise som verkade lite vattnig i ögonen. Dagen har ändå passerat bra. På nåt sätt lever man på extra energi och håller sig pigg hela dagen. Halv sju ikväll somnade Alina, lade därefter Elise. Halv åtta vaknade Alina igen och lät lite falsk kruppig. Försökte lugna henne då skrik ofta förvärrar. Nu ligger hon och snarkar och sover i soffan efter att jag fått i henne hostmedicin vi hämtade ut i vintras när hon fick falsk krupp.
Nu hoppas jag på en lugnare natt som innehåller mer sömn.

Så här ser tjejerna ut när dom är omedvetna om kameran (Elise verkar dock väldigt bekymrad, vi får skylla på att hon är sjuk)


Så här ser dom ut när dom är det


♥♥♥♥♥

Filippa börjar ettan

Idag är Filippas första dag i första klass. Hon var där igår också, men då var det bara fritids. Det är sånna här tillfällen man verkligen önskar att man fick ha henne hela tiden. Denna veckan är inte min så vill inte störa hennes vanor för mycket. Jag får prata med henne ikväll istället och höra hur dagen har varit. Saknar henne massor!

Veckan hittills...

I måndags var det dags för stortvätt. Det samlas ju lätt på hög när man är några stycken.

Alina går gärna omkring med en skrivbok under armen och en penna i handen

På tisdagen kom en brun Filippa hem, hon har spenderat två veckor i Grekland med sin pappa. Det fick bli en tur till affären och sen bara mys för att ladda upp för onsdagens äventyr.

Onsdagen började med några av oss vaknade innan klockan skulle ringa. Kvart över åtta blev Elise hämtad av Stina och hennes mamma. Hon skulle få spendera dagen i Björlanda och kvällen i sin egna säng. Det verkar som hon haft en mycket bra dag med många "barnvakter". Vi andra packade in oss i bilen och åkte till Stenaterminalen där vi mötte upp Hampus och Helena som för ett tag sen frågade om vi ville åka med till The Reef.
På båten var det fullt ös, Filippa lekte och Alina utforskade båten. Hon och Robin gick ut på däck en stund. Verkar ha varit en blåsig upplevelse.



I Danmark blev det först pölsa innan det var dags för bad. Både Filippa och Alina var jätteduktiga hela dagen. Alina hade armpuffar och trivdes som fisken i vattnet. Filippa hanterade vattnet bra och hoppade massa gånger från ca. 1 meters höjd. Fick även med Filippa att testa vattenrutschbanan som man åker sittandes på badringar. När vi kom ner var hon helt förstört och snyftade högt, så jag fick säga VA? när hon snyftandes säger: Jag vill åka igen.
Denna gången tog jag dock inga kort därinne men vi får ha kvar alla minnen i huvudet. När vi kände oss färdigbadade så blev det dusch för att få ur kloret från ögonen. Sen blev det välförtjänad mat innan det var dags att gå ombord och åka hem. Denna gången var vi ute i god tid. Alina slocknade i stort sett så fort jag satt henne i vagnen.


"Ifånarna"

Vi placerade oss i en soffa och Filippa sprang till det lilla lekrummet som fanns där, hon kom till oss lite då och då för att fylla på med godis i magen och berätta att hon hittat en vän. Kaptenen hade varnat om sjögång, men det var inget vi kände av.

Väl hemma blev det småprat med barnvakterna medan tjejerna gjordes iordning för sängen och väskorna packades upp. Det var riktigt skönt att lägga sig i sängen efter en sån heldag.

Tack igen Hampus och Helena för det trevliga sällskapet, och tack igen Stina och Johan för passningen av Elise.

Idag har vi tagit det lugnt, Robin är iväg och grejar med bilen. Passade på att bjuda hem Ibba och Emilia för lek och prat. Alina somnade halv sju och snart är det Elise tur att lägga sig. Hoppas att resten av veckan blir lika bra som första halvan.

Malin 30år

Igår var vi bjudna till lite partaj hos Malin för att fira att hon i våras blev 30år.
Först spenderades några timmar med att umgås med småtjejerna hemma hos mamma och pappa som vi hade varit ifrån alldeles för länge.
Det var uppdukat fint i deras garage och det serverades välkomstdrink och vi fick först utföra några tävlingsmoment. Till mat serverades det "Exotisk planka", mycket gott. Alkoholhaltiga drycker fanns det i överflöd. Lite senare serverades det även kaffe och en choklad- och hallontårta. Jag hade med mig kameran men ni vet ju hur lätt det är att glömma använda den. Men några kort tog jag allt.


I bakgrunden ser ni bastu och badtunna som var inhyrd för kvällen


Tessan hittade en mask som man kunde använda om man ville vara anonym


Födelsedagsbarnet

Runt elvatiden var det flera som ville gå "fram" och se vad Grästorpsdanspartyt hade att ge, så vi traskade iväg, jag med min "long-time-no-see"-vän Tracy under armen. Väl framme vid Konserthuset funderade jag på varför vi ens hade gått dit, men vi sa hej då till värdinnan och begav oss hem till tjejerna, som vi visste antagligen inte skulle ge oss en allt för lång sovmorgon. Satt uppe med mamma och pappa och pratade en stund innan sängen ropade. Tjugo över åtta var tyckte tjejerna att vi skulle gå upp, så lite seg är man idag.
Men en väldigt rolig kväll var det, mycket skratt och att få umgås med vänner man inte träffar allt för ofta kan ju aldrig vara fel.

AtmosFear och GeKås

I torsdags begav jag mig till Grästorp för att lämna Elise och Alina till mamma och pappa så att vi kunde få lite barnfri-tid. Tanken var att vi skulle utnyttja ett presentkort som jag fått i julklapp men eftersom det var fullbokat så får det ske ett annat tillfälle.
Däremot åkte vi spårvagn in till Liseberg för att möta upp Linnea, Rickard, Mimmi och Jocke för att utöva lite femkamp (som till slut blev sjukamp). Ett mycket rolig kväll som avslutades tillsammans med tjejerna i AtmosFear. Så nu kan jag svara Ja på frågan om jag har testat den. Däremot får jag nog testa den igen nån gång då en cider och två vinglas nog hade en hämmande effekt på mig och jag inte upplevde den det minsta läskig.


Robin vann en stoooor mjukisgris, bredvid står Jockes lilla.

Det var som sagt väldigt skönt att ha nåt att göra då det känns ledsamt att inte ha barnen hemma.
På fredagsmorgonen vaknade jag innan klockan ringde, och eftersom jag vet att Linda är ganska morgonpigg av sig messade jag och frågade om vi skulle åka tidigare. Sagt och gjort, jag lämnade hemmet innan min klocka skulle ha ringt kl.8.15.
På GeKås var det till en början helt okej med folk men när klockan närmade sig ett så blev det bara mer och mer så det var skönt att vi hade kommit iväg så tidigt. Självklart shoppades det en hel del, då var det skönt att komma hem till en barnfrilägenhet så att jag kunde packa in allt på sina rätta platser.
Kvällen spenderades i soffan ätandes pizza och tittandes på film.

Idag kan min mamma vara lite stolt över mig

Jag har vattnat mina växter!

(Dom är iofs mer döda än levande och bara sju stycken, men jag vattnade dom och det är det viktigaste)

Ett avbrott från vardagen

Igår hade jag bestämt med Sally att vi skulle göra nåt bara vi två, helt barnfria. Alltid när vi träffas är det barn högt och lågt och man hinner inte riktigt sätta sig ner och prata. Så igår möttes vi upp på bussen in till stan. Vi gick lite i affärer och kollade på rean. Vi hann prova plagg utan att känna oss speciellt stressade. Sen blev det en lite promenad bort till restaurangen Meze. Ett glas vin, förrätt och huvudrätt. Mycket gott och massa hann vi prata om. En promenad tillbaka till stan och sen bussen hem igen. Jag var hemma kl.22, man blir ju ganska trött av att vara mamma till energiknippen och man vet ju att oavsett om man kommer hem sent eller inte så måste man upp på morgonen igen.
Det var i alla fall en mycket trevlig och mysig eftermiddag/kväll som jag gärna gör om.
RSS 2.0