Idag är det ingen vanlig dag för...

...det är Robins födelsedag. Hurra hurra hurra hurra!

Alina bestämde att gå upp kl 6.23. Jag tyckte inte det var lika kul men men. Efter lite mys i soffan fick Alina och Filippa frukost och jag gjorde samtidigt en frukostbricka till Robin. Med ljuvlig stämma gick vi in och väckte honom. Efter lite paketöppning skjutsade jag Filippa till skolan.

Klockan 10 var det dags för dom två mindre tjejerna att bli läkarundersökta. Båda gick igenom med bra betyg. Läkaren frågade lite om Alinas prat- och förståelseutveckling. Det är ju inte jättelätt att bara så där komma på ord hon säger eller om hon klarar av vissa saker. Men än är jag inte orolig för hennes språkutveckling. Hon har ju börjat härmas mer och mer så det kommer nog snart. Hon fokuserar väl på att stärka musklerna så hon kan klättra på ännu högre ställen. Vågar jag skriva att hon en dag tog Filippas stol vid skrivbordet och klättra upp i den övrevåningsängen... Det finns ingen hejd på den tjejen.
Alina var i alla fall 87cm och vägde 13780g och Elise var 59.5cm och vägde 5070g.

Nu på kvällen var det Filippas tur att ta uppmärksamheten. Hon tappade sin andra tand. Eller snarare, hon slet en stund. Först försökte hon bita i äpple, men ärligt, man vågar ju inte bita med en lös tand. Sen kom hon och var helt upprörd för att det kliade. Så jag sa till henne att ta och borsta lite lätt med tandborsten. Hon gjorde en stund men gav sen upp, men jag skickade in henne igen och efter bara några sekunder kom hon ut med ett stort leende och en tand i handen.

Det har varit en händelserik dag men nu är den snart slut. Det känns ändå lite skönt för jag börjar bli väldigt trött. Lite tv-tittande tillsammans med Filippa sen blir det sängen.

Lördagsmys!

mms_img10038 (MMS)

Lördagsmys!

Och hur har Johanna det?

För några veckor sen rensade jag i köket. Det försvann lite skålar, krukor och annat som ändå inte använts. Fyra påsar blev det. Det kändes riktigt skönt efteråt. Idag var det bebiskläder som skulle rensas. Många av Elise strl 56 kläder börjar bli lite korta i ärmar och ben och eftersom vi fått så många fina kläder i strl 62 så var det dags att uppgradera hennes garderoben. Tanken har tidigare varit att jag skulle stoppa allt i en låda och vid ett senare tillfälle rensa ut, men jag kände mig ändå ganska redo för att ransaka mig inte spara jättemycket. Jag klarade mig även ifrån tårar. Det är faktiskt lite jobbigt att veta att jag inte kommer behöva ha kläderna igen. Nu ska jag se till att lämna ifrån mig kläderna ganska så snart så jag inte ångrar mig och behåller allt.

Här går annars dagarna sin gilla gång. Var hos Robins morfar igår men kameran är glömd i bilen så kan tyvärr inte dela med mig av korten för tillfället.

På fredag är det kalas för farbror Börje. Vi ska bara ha med oss Elise. Alina ska vara hemma hos Gun.
Det är jobbigt att lämna ifrån sig ett barn som man är van vid att ha hela tiden. Jag tror jag är extra ledsen över att lämna bort henne för att jag redan lämnar ifrån mig Filippa varannan vecka. Det tär på mig att göra det, men Robin brukar vara bra på att förklara att det är bäst så här för Filippa. Det kan jag väl hålla med om. Självklart ska hon få vara lika mycket hos sin pappa som hos mig. Tyvärr medför det dagar av saknad och tårar, men man överlever och en vecka går ändå ganska fort. Jag vet ju även att jag kan ringa henne när jag vill.


Bjuder på ett gammalt kort på Robin och Filippa

På Mello med Cina

Igår var det dags att lämna tjejerna hemma med Robin och ta med Cina på Melodifestivalen. Först blev det en tripp hem till Cina för lite pizza och sminkning.

Vi tog spårvagnen till Skandinavium och gick in för att sätta oss på plats. Det var verkligen härlig stämning där inne. Jag hejade nog mest på Loreen medans Cina hejade på Brolle.
Sannas låt tyckte jag bättre om efter andra gången. Antagligen en sån låt man behöver "lyssna in".
En jättetrevlig och mysig kväll var det.

Tack Cina för att du ville följa med ♥

Och stort tack till Gun, Nicklas och Barbro som gav mig biljetterna i födelsedagspresent ♥

Min fina Alina

Alla mina töser har olika underbara egenskaper. Alina är nog den som för tillfället har störst underhållningsvärde. Hon har en stor påhittighet och duktig på problemlösning. Hon är ett barn man får passa väldigt mycket men det vägs upp med hur glad hon alltid är och hur många skratt hon ger.

Ikväll när jag skulle natta Filippa så låg Alina och sov. Dock såg vi henne inte först...

Hur många pommes frites får man plats med ...

mms_img56352 (MMS)

Hur många pommes frites får man plats med i en ketchupbehållare?

När tillfälle ges...

... så tar jag gärna kort på alla tre tjejerna tillsammans. Men det är ju ett konststycke att försöka få alla att sitta/ligga stilla samtidigt samt att titta in i kameran.





Firandet av mig

Eftersom jag visste om att jag skulle ha en liten knodd hemma när jag fyllde 30 så kändes det inte som nån idé att ha nån fest, får fira rejält senare i år. Bestämde mig för att ha lite drop-in-fika. Det bjöds på kakor som min mamma bakat och tre olika tårtor, alla har ju så olika smak. Känner mig väldigt nöjd med gårdagen och alla presenter.








Kvällen avslutade jag i soffan. Mys med Robin, Alina och Elise.

Och NEJ, jag känner mig inte speciellt gammal =D

Lördagsmys


Robin och Elise låg och tittade med mig på Melodifestivalen en stund i lördagskväll.

Kalas för Elsa

I lördags var det kalas för Elsa. Robin var inte helt hundra i halsen så han fick stanna hemma medan jag tog med mig dom två minsta till kalaset.


Paketöppning


Alina tyckte kanan var väldigt kul. Helst på mage med huvudet före.


Elsas kusin Olivia myste med Elise

Vi fick god mat och en väldigt god tårta. Alina passade även på att sova middag en stund under besöket. Sen bar det av hemåt igen.

Hipp hipp hurra...

... idag är det Elsas 2-års dag.

På väg hem från moster Johannas kalas

Våran vecka

Denna veckan har gått ganska fort. Har haft kvällsbesök både tisdag och onsdag. På tisdag kom Emily och Cina hit. Mat, prat och mys blev det då. I onsdags kom Stina och samma sak då, mat, prat och mys.
Det är kul att få besök och det får ju även kvällstiden att gå lite fortare innan Robin är hemma igen.

Med småtjejerna är det ganska bra. Alina har fyra stycken halvt utväxta stora tänder så förstår att det kliar i munnen och att hon inte alltid är på sitt bästa humör. Elise har varit tät i näsan i två nätter och i natt hostade hon även lite då och då, men har inte ändrat sig i sitt humör utan sover och äter som hon ska.


Att ligga naken på skötbordet är riktigt skönt


Även när man busar med ögonbrynen mot henne kan framkalla ett leende


Med lillbus hemma har man nästan aldrig tråkigt



Självklart måste storasyster testa lillasysters säng


Avslutar med Elise fina nybadade frisyr, alldeles yvigt och mjukt

RSS 2.0