Vågar man hoppas?

Alina somnade för en timma sen och nu sover Elise. När Alina somnat passade jag på att springa ner med lite saker i källaren som har stått och irriterat mig. Många saker man vill få gjort men som är svåra att göra när man har småttingar hemma. Elise ligger ju nuförtiden inte direkt stilla på filten. Hon börjar ta sig mer och mer framåt. Så kul att se hur hon utvecklas. Har även sänkt Elise spjälsäng ett hack. Nu när jag sitter här och klockan inte är speciellt mycket funderar jag på om jag ska ta och baka med äggen som gick ut häromdagen så dom inte går till spillo. En kladdkaka hade ju inte suttit helt fel...
Håller tummarna att Alina somnade för natten förut, blir nog dock en tidig morgon, men det kan jag ta nu när jag fått en hel kväll för mig själv.

Min knasiga goa unge

Alina är ett otroligt energikrävande barn. Självklart har hon sina lugna perioder när man nästan hinner med saker man skulle vilja. Ibland är hon dock skrämmande orädd för saker och jag försöker vara arg och tillrättavisande när det krävs, men man har svårt att hålla sig för skratt när hon utför sina upptåg.


Hon har kommit på att man kan sätta sig i fönstret och dra för gardiner och skrämmas


Idag vadade hon ut i sjön, trots att hon badat och jag tagit på henne myskläder. Tur att man har vanan inne och har med mer än en uppsättning kläder.

Jag håller dock tummarna att Elise ska ta efter Filippa och inte Alina när det gäller knasiga ideer.

Johanna goes colour

Häromdagen beställde jag och Robin skor från Puma. Det bästa med det är att vi hittar skor till Robin utan större problem och handlar man för mer än 300:- så blir det fraktfritt. Mina svart-vita adidasskor som jag fick av Charlotta för ca.1 1/2 år sen börjar bli lite väl slitna och dags att bli kastade. Jag tycker om när dom är lite högre. Snyggare tillsammans med både tights och kjol. Jag tittade igenom en lång stund men kom till slut fram till att det var ett par speciella jag ville ha. 55 euro fattigare men ett par färgglada skor rikare är jag nöjd med mitt val. Hoppas bara att dom passar till dom flesta av mina kläder...

Camping med familjen Sjöberg/Wikström

Förra måndagen, efter att dagarna före kollat vädret i tid och otid, så skulle det vara uppehåll under eftermiddagen så vi packade bilen superknökad för att bege oss mot Uddevalla. Min vän Camilla och hennes fästman Markus köpte en husvagn förra året så i våras frågade jag om vi kanske skulle ta och campa några dagar tillsammans. Sagt och gjort. På campingen mötte pappa och mamma upp oss med deras husvagn som skulle bli vårat hem i några dagar. Tur att farsan har varit med förr, det tog inte många minuter förräns husvagn och förtält stod på plats och vi kunde avnjuta en kopp kaffe. Sen blev det storshopping eftersom vi inte kunnat handla mat innan då bilen som sagt var jättefull med andra saker. När mamma och pappa åkt grillade vi korv till kvällsmat.
Mitt i middagen dök våra campingvänner upp och spenderade tid med att sätta upp förtält.

På tisdagen tog vi en promenad till en närliggande gård som brukar vara öppen för besökare, men när vi kom fram fanns det inga djur att titta på. Men vi passade på att njuta lite av utsikten.


Ett fiskhuvud låg lite vackert på bryggan




Liten och stor sover middag


Mycket kortspel blev det under veckan

På onsdagen blev det lite bad i havet och sen en tripp till Torp för lite lunch och shopping av saker vi missade första gången. Självklart blev det grillat på kvällen.
Nästa morgon när jag smög upp fick jag se detta:

Sötisarna, den ena rör sig mer än den andra när dom sover

Robin och Markus tog under förmiddagen med sig dom fyra största barnen och åkte vattenrutschkana medan jag och Camilla diskade.



Glass stod tydligen även på schemat

Efter att småtjejerna sovit tog vi en promenad ner mot lekparken.

Elise, som numera sitter hyffsta, tog sig ett livspremiär gung


Självklart skulle Alina hjälpa till att putta på


Sen fick det bli lite plaskande med fötterna


Vem behöver syskonvagn när man kan sitta tillsammans i sulkyn?

Jag tyckte i alla fall att det var några sköna dagar, och väldigt trevligt sällskap!

Slutkörd

Efter att det gått i ett högt tempo och hänt saker nästan hela tiden dom tre senaste veckorna känner jag mig helt färdig. Jag har lite bilder jag vill dela med mig av från veckan som gått, men orkar inte för tillfället. Imorgon åker Filippa till sin pappa så ska se om jag kan sätta mig ner imorgon kväll och blogga. Nu ska jag återgå till den varma lägenheten och den trötta Alina...

Våga vägra sova...

mms_img56953 (MMS)

Våga vägra sova...

Morgonpromenad med Alina

mms_img72888 (MMS)

Morgonpromenad med Alina

Heldag i Vallda

Igår förmiddag åkte vi ner till Vallda. Där tog jag, Sofia och Fredrik en promenad till golfbanan medan Robin och Filippa hämtade Nicklas i Kungsbacka. Alina och Elise fick stanna med Dan och Lotta.

Där slog vi lite bollar på ranchen. Jag har ont i hela kroppen idag hehe. Fredrik, Sofia, Nicklas och Robin skulle gå 9 hål, så jag och Filippa promenerade med dom runt. Jag är så där fint röd idag och en otroligt rolig bonnbränna efter leggingsen.
Efter det blev det grillat, glass och altanhäng.

Som vanligt blir det nån sorts bollek mellan syskonen Antonsson.

Ingen av tjejerna somnade i bilen hem, och somnade inte med en gång när vi kom hem. Vi blev däremot förärade med sovmorgon till åtta av Elise, men behövde inte stiga upp förrän nio när Alina behagades vakna.

Elise på extrakontroll

När vi var inne på sexmånaderskontroll med Elise hade hon gått upp och följer sin kurva, men läkaren sa ändå att vi skulle komma in vid sju månader och kolla hur det låg till med vikten. Så idag var det dags och hon hade gått upp, och följer fortfarande sin kurva. 69cm lång är hon nu och vägde vid tillfället 7035g. Idag vägdes hon sittande.
Upptäckte härom veckan att hon blivit mer stabil och kan numera sitta en liten stund utan stöd.
Elise har även skaffat sig två små riskorn i munnen så nu bits hon när man stoppar in ett finger i munnen.

Hon ser kanske inte så glad ut, men man ser dom små grynen

32års kalas

Vi stannade i Grästorp tills igår och begav oss då hem till Charlotta för att fira henne. Där blev det goda tårtor och mycket lek. Passade på att hålla lilla Alma en stund, som kalaset till ära höll sig vaken under fikastunden.

Jag hade ju ett blont litet yrväder som jag fick punktmarkera så när jag skulle ta lite kort hade dom andra fikat färdigt.


Karlarna gick ut i regnet för att beskåda den nya altanen


Jonas och födelsedagsbarnet


Filippa skulle visa söta Elsa sitt Nintendo DS

När dom andra skulle äta kvällsmat begav vi oss hem igen. Vi hade ju lite väskor att packa upp och även försöka få in läggningsrutinerna på tjejerna igen.

Skara Sommarland

I måndags åkte vi till mamma och pappa i Grästorp. På tisdagen lämnade vi Elise hemma med dom och begav oss till Skara. Det var ganska kyligt när vi kom fram men värmen kom efter en stund.

Istället för att ta med vagn så hyrde vi en skrinda

Vi gick först till delen med åkattraktioner men Filippa vågar ju inte åka så mycket och Alina var för kort för att åka, så det blev en ganska snabb visit. Vi gick sen vidare och hamnade på en lekpark för barn 0-7 år där även fanns två karuseller för lite mindre barn.

Efter det tog vi en matpaus med medtagna smörgåsar. Det som blev över matade Robin, Filippa och Alina till fiskarna.


Alina på den stora studsmattan (som en upplåst badboll nedgrävd i marken)

Sen blev det bad. Vi hann bara komma in på bassängområdet så började Alina klä av sig. Det gick knappt att hejda henne. Men kul hade hon, och även vi andra.


Alina somnade efter badandet i skrindan, då stod vi i kö i ca. en timma. Jag frågade senare om timman var värd upplevelsen och det tyckte Filippa absolut.



Efter det gick vi och åt mat för att sen bege oss tillbaka till Grästorp. Det var en väldigt rolig men en väldigt tröttande dag. Nästa gång vi åker dit ska Alina vara minst en meter så hon får åka allt.

17års kalas

I söndags var vi bjudna på Sofias kalas.

Tre laddade tjejer

Massa gott att äta fanns det och sen blev det tårta.

Födelsedagsbarnet


Fredrik försökte komma ihåg hur det var att vara bebis, söt som få.

Utslagen badtjej på Sommarland!

mms_img48787 (MMS)

Utslagen badtjej på Sommarland!

4-8 juli

I måndags var det dags att bege sig ner till Karlshamn för att spendera tid med Katarina och Noelle. Bilresan ner gick okej, vi fick stanna utanför Falkenberg en bra stund då det skett en olycka längre fram. Alina var vaken större delen av resan, men det gick som sagt okej. Stannade till strax innan Hässleholm på en parkering för att mata Elise med lite burkmat. Men fram kom vi till slut. Maten stod då på bordet, klar att äta. Jätteskönt. 
Alina fick sova i Noelles växasäng, dock fick jag varje dag sitta bredvid henne tills hon somnat, men oftast gick det ganska fort.

När Alina och Noelle somnat fick Elise lite uppmärksamhet

På tisdagen begav vi oss till stranden. Vi var helt ensamma till en början, har nog aldrig varit så tidigt på en strand. Det var soligt men kunde varit lite varmare och vattnet kunde definitivt varit varmare, men barnen verkade ha det skoj. Även Katarinas svägerska Helena och hennes dotter var med på stranden.

Den öde stranden

Elise låg i vagnen och sov större delen av strandvisiten

Min älskade lilla strandraggare

På eftermiddagen blev det grillat med diverse tillbehör


Självklart måste det ätas glass efteråt

Söta Linnsan

Onsdagen spenderades först på lekparken och sen lite shopping och lunch på stan.


I torsdags var det tvättdag och större delen av tiden spenderades inomhus.

På eftermiddagen kom Noelles pappa och hämtade henne. Då tog vi oss en promenad och matade änderna.


På fredagen, sista dagen på resan, åkte vi till Katarinas pappa (som inte var hemma) och Carina. Där fanns det en pool som tjejerna gärna badade i. Sen satt tjejerna stilla under tiden det serverades glass. Efter glassen blev det lite traktorkörning.



Alina ville på eftermiddagen inte sova middag utan höll sig vaken. Lek och städning blev det. Klockan 18 orkade inte Alina hålla ögonen öppna så istället för att åka halv åtta, som jag tänkt, packade vi då in oss och begav oss hem igen. Den resan gick mycket smidigare. Alina sov hela vägen. Det gjorde dock inte Elise, men hon var glad hela vägen och hade så mycket att titta på utanför fönstret att hon glömde av att gnälla.

Jag är väldigt glad att jag kom iväg. Resan drog mycket energi men gav mig samtidigt en annan sorts energi. Känner mig gladare och mer tillfreds med tillvaron. Man behöver ibland ett brejk från vardagen hemma.

Tack Katarina för allt, ses snart igen!

På roadtrip med småtjejerna.

mms_img35140 (MMS)

På roadtrip med småtjejerna. Befinner mig för tillfället i Karlshamn. Hälsar på Katarina och hennes Noelle. Vi har hunnit bada, leka och shoppa. Just nu sover alla utom jag. Har tagit en hel del kort som jag ska dela med mig av när jag kommer hem igen. Vi har bra väder trots att det för en vecka sen stod att det skulle mest vara regn denna veckan. Ska bege oss hemåt på fredagskvällen när tjejerna ska sova, så jag kanske får lite ro i bilen utan stopp. Nu ska jag återgå. Önskar er alla en fortsatt skön vecka!

Kalas och bio

Igår var det kalas för lille Julian som fyller ett år imorgon. Kalaset ägde rum på Julians storebrors förskola. Perfekt när det var en hel del barn med. Filippa kunde dock inte smällta första gången jag berättade att det skulle vara på förskolan. Sötis, hon fnissade och frågade om jag skojade. Filippa hittade lekkamrater och syntes inte till på nästan hela tiden vi var där. Hon ville inte ens sitta med oss och äta.

Födelsedagsbarnet


Alina hittade självklart vatten att leka med


Alina fick därefter vara en liten nakenfis tills henne tröja torkat igen

Det bjöds på jättegoda pajer och lite senare underbar kladdkaka. Alina var jättetrött på vägen hem och bara skrek, så det fick bli en välling och sen somnade hon på stört. Själv tvättade jag av mig och bytte kläder och begav mig in till stan för att möta upp Cina.
Klockan 20 var jag efter många om och men framme vid Bergakungen. Cina åt lite och jag tog en islatte innan det var dags för Kronjuvelerna. Jag tyckte om den, min typ av film. Både komisk och väldigt tragisk. Sen blev det en liten promenad och buss hem. Tack igen Cina för bion! En härlig dag med ett skönt avslut.

En härlig fredag

I fredags efter lunch packade jag in alla tjejerna i bilen och åkte ut till Vallda. Där blev det fika med Sofia och Fredrik innan vi till slut bestämde oss för att åka och bada i havet. Eftersom inte alla får plats i bilen så tog Sofia sin moppe. Alina som annars älskar vatten var väldigt tveksam, kan ha att göra med kylan i vattnet och den sandiga bottnen. Hon ville hellre kasta i bollen och att nån annan skulle hämta den.

Filippa och Sofia gick i alla fall en bit ut och doppade sig.
När vi kom tillbaka blev spelade barnen lite kubb medans jag passade på att byta båda halvljusen på bilen som så tacksamt lagt av. Sen togs vattenspridaren fram och Alina strålade av lycka.

Senare kom Lotta, och ännu lite senare Dan hem. Då var det dags för mat i form av grillat. Alina som inte sovit nån middag somnade sittandes i min famn, men vaknade till liv när Robin dök upp lite senare på kvällen.

Elise ville gärna hänga hos faster Sofia.

Vi kom hem runt halv elva och alla barnen behagades sova till halv nio på lördagen. Skönt!

RSS 2.0