Dagen började i alla fall bra

I förmiddags kom Ann-Sofie hit. Det var ett bra tag sen vi sågs. Hon hade med sig presenter till oss. Blev väldigt glad för saker hon tagit med från deras butik på gården. Vi tog först en promenad och hämtade en klasskompis till Filippa. Sen blev det hem och laga lunch. Mycket prat blev det. När vi ätit färdig begav sig Ann-Sofie hem igen. Elise var lagd i sin säng och Alina somnade efter en stund på soffan medans Filippa och Isabell var ute och lekte. Så fick väldigt mycket tid till mig själv, det var ju inte igår direkt. Strax före fyra dök Isabells mamma upp och vi satte oss ute på gården en stund. För mig handlade det mest om att springa efter Alina.
När dom hade lämnat oss var det dags för kvällsmat. Jag hade då fortfarande hoppet uppe att Robin skulle vara klar i garaget vid sextiden som han hade sagt, men nu tre timmar över tiden är han fortfarande inte hemma och mitt humör börjar dala. Tur är i alla fall att vi har bokat in att åka ut till Vallda imorgon och spendera tid med Sofia, och senare även med resten av familjen. Det ser jag fram emot!

Prinsessan bredvid ärten

Alina var så söt en dag och pallade upp kuddarna bredvid varandra för att sen luta sig emot. Tänkte med en gång på "Prinsessan på ärten"

Dagens outfit


Idag begav vi oss ut på promenad och cykeltur. Filippa valde att ha mysbyxor, tunika och en nätt jacka. Det var runt 24-25 grader ute. Behöver jag säga att jackan åkte av vid första stoppet?
Det kan ibland vara frustrerande när hon är så mån om vad hon har på sig, men samtidigt bra att hon tycker det är kul med kläder.

Nolhagapark

Idag hade vi bestämt med Jeanna att åka till Nolhagapark i Alingsås. Efter lunch begav vi oss av. Det tog inte allt för lång tid. Började med lekparken så att Elise kunde få i sig lite mat. Sen gick vi vidare mot djuren. Det fanns jättesöta små kycklingar, efteråt blev det en välförtjänt glass och sen lek i lekparken igen.

Shopping, besök, lek och bilar

Idag tog jag tjejerna på promenad till H&M. Vi shoppade lite kläder till Filippa.
Filippa har fått ärva Sofias gamla cykel och hon cyklar väldigt gärna när vi ska nånstans. Hon rullar på i bra fart och får ofta vänta på mig. Det är lite skrämmande när man ibland inte ser henne, men jag vet att hon är väldigt duktig när hon ska korsa vägar.
Sen var det dags för lunch och lite soffhäng.
Strax efter klockan tre dök min vän Jessica upp, spontanbesök är aldrig fel. Det blev lite fika och sen begav vi oss ut med tjejerna.

Jag brukar låta Alina gå själv, försöker så gott jag kan att hålla henne i handen. Precis när vi kom utanför dörren så begav hon sig nästan ut i vägen. Hjärnan kopplar inte med en gång alltid. Sen blev det lek på två lekparker som vanligt. När vi sen skulle bege oss hem igen och nästan var hemma så stod Alina vid en husvägg och tittade lite, jag tittade bort mot Filippa, men när jag sen vände mig tillbaka var Alina nästan ute på vägen igen, jag såg en bil och skrek för allt vad jag var värd. Hjärtat har inte riktigt sjunkt ner än. Jag känner mig så jäkla kass, jätteledsen. Hur ska man få ett barn att fatta att bilar är jättefarliga. Jag tog Alina under armen och släppte henne inte förrän vi var hemma igen. Hon kommer ju garanterat få sitta i vagn nästa gång vi ska ut, om vi ens går ut. Känner mig bara otroligt ledsen. Jag vet inte vad jag gjort för fel för att få ett barn som inte är rädd för nånting i hela världen. Filippa var ju helt tvärtemot Alina. Hon backade ju t.o.m ner från trösklar.

Innan det hände hade vi i alla fall en kul stund på lekparken och Alina hittade vattenpölarna på väg hem.


Väl hemma fick Alina ett bad och sen satte vi oss i soffan och Filippa och Alina fick glass.

Det var i alla fall jättekul att Jessica tittade förbi, vi ses alldeles för sällan.

Nu ska  jag försöka få upp mitt självkänsla igen. Fick ett mess från Robin där han skriver:
Du är en väldigt bra med mamma med ett väldigt livligt barn...

Jag hoppas att det stämmer...

Våran helg

Här händer det konstant saker. Robin spenderade lördagen och söndagen i Katrineholm för att få ordning på bilen. Själv spenderade jag dagarna med barnen. När man är förkyld så är man ju inte jättepigg så det fick bli en hel del hemmalek. Men det gick bra det med.


Jag och Alina satt en bra stund och byggde med lego


Men efter en stund spårade det ur


Igår kom Filippa hem (men kortet är från idag)

Midsommarafton

Igår spenderades förmiddagen till lite städning eftersom eftermiddagen/kvällen skulle spenderas hos oss. Till lunch blev det sill och potatis. Jag var inte så nöjd med vädret men vi packade ihop lite fika och begav oss in till Trädgårdsföreningen där vi skulle möta upp Karolina, David och Pella.
Där blev det lite dans kring midsommarstången, men eftersom värdinnan pratade lite för mycket i och mellan låtarna så hade i alla fall jag en tjej som tröttnade och hellre sprang runt.

Det var uppehåll under hela tiden vi var där, även solen tittade fram.

Sen begav vi oss hemåt. Där gjorde vi det bästa för att få iordning mat, samtidigt som det var trötta barn högt och lågt. Men till slut kunde vi sätta oss till bords. Grillat med massa goda tillbehör.



När barnen var lagda, utom Elise som fick softa i babysittern, var det dags för lite spel och snacks. Självklart blev det även jordgubbar med glass.
Klockan var efter ett när vi kom i säng. Känner mig väldigt trött idag, men det var det värt.
En kul kväll med trevligt sällskap händer ju inte allt för ofta.

Halvårskontroll

Idag var det Elise halvårskontroll. Lilla gumman, hon är inte så mycket för nya människor (som BVC-sköterskan sa är hon tvärtemot Alina) och skrek mest åt läkaren. Lilltjejen är nu 68cm och vägde 6675g, lång men smal. Får försöka hälla i lite olja i maten så hon rundar till sig.
Läkaren pratade även om att hon var väldigt rörlig i höften. Att det kanske kunde påverka och försvåra när hon ska lära sig att gå. Tyvärr när jag får höra sånt så flyger tankarna iväg, men som tur var frågade jag en gång till vad hon menade och hon sa att jag inte behövde tänka så mycket på det. Så ska försöka släppa det.
Annars var det inget att klaga på, Elise fick godkänt.

Elise

Idag är den minsta prinsessan ett halvår. Hon startade dagen med grötfrukost och ett glatt humör.

På onsdag är det dags för halvårskontroll och träff med läkaren. Man är alltid lika orolig att nåt ska vara fel, men jag tror hon går igenom med godkänt.
Hon får avsluta dagen, med en till dagen i äran inköpt barnyoughurt. Hoppas bara att hon tycker om den.

Sjöfartsmuseet och fodrad tröja

Igår visste vi att det skulle komma regn så bestämde oss för att åka till Sjöfartsmuseet... nu när jag sitter här börjar jag fundera på om det heter så, men för mig heter det så.
Vi började på nedersta våningen med alla fiskar.



Efter det åkte vi upp till översta våningen där det finns lekgrejer för barn.

Filippas favoritställe

Det finns en plats som ska föreställa havet, som det går att klättra på.

Efteråt köpte vid med oss mat hem och satte oss och kollade på "Trassel". Alina förstod inte riktigt nöjet med att sitta still, så jag får ta och titta på den igen när jag har lite lugn och ro. Men av det jag såg tyckte jag om den.

På eftermiddagen tog jag med mig Filippa för en promenad till Backaplan, hade sett fodrade luvtröjor på Lindex till Alina, på rean. En snabb sväng till affären och till kvällsmat fick det bli hemmagjord hönökaka-pizza.


Alina i sin nya tröja

Det är kul när vi får sånna här heldagar tillsammans!

Fredagsnöje

Igår efter simskolan mötte jag och Filippa upp Linda och Alicia på Backaplan för att bege oss in till Liseberg och Eric Saade. Alicia är ett stort fan, Filippa är väl inte direkt lika intresserad, men jag såg det mer som att vi två gjorde nånting tillsammans. I en fullastad spårvagn åkte vi in. När vi kom fram var det fullsatt på bänkarna men ändå ganska mycket plats längre bak.

Härligt när barnen kommer i "jag-vill-inte-vara med-på-kort"-åldern

Dock stod vi inte kvar till sista låten utan gick runt och spelade lite på godishjul. Däremot hörde vi sista låten, som självklart var Popular.
Både jag och Filippa hade en toppenkväll, men är det under 15grader ute ska nog båda två ta med sig vantar.

Den mest krävande

Med Alina i hemmet så är det oftast fullt ös. Visst kan även hon slappna av en stund framför tvn, men oftast är busantennerna ute. Hon har en otrolig uppfinningsrikedom och en problemlösarskalle. Vissa dagar känner jag dock för att kasta in handduken. Man orkar verkligen inte hur mycket som helst. Vid sånna tillfällen är jag väldigt glad över att jag har Filippa, som inte alls har varit ett sånt busfrö, och vet att Alina antagligen är busig i sin natur och att det inte är jag som är för slapp i min uppfostran. Det som försvårar saken är ju att hennes bus skapar skratt. Det blir ju så mycket svårare att bli riktigt arg. Ett av dom senaste är att hon tar dricka, lutar huvudet bakåt och gurglar för fulla muggar. Spelar ingen roll vad hon dricker, det mesta går att gurgla.
Idag har hon haft en mindre bra dag, mycket gnäll och svår att få att sova. De senaste veckorna har jag låtit henne hållas lite i sovrummet och hallen, istället för att konstant gå och säga till henne att lägga sig. Hon har till slut insett sin trötthet och gått och lagt sig i sängen. Idag hittade jag henne på ett annat ställe...


... och då släpper irritationen över att dagen har varit påfrestande.

När jag lyfte henne därifrån sa hon konstant "Lis, Lis, Lis" för att berätta att det var Elise stol hon hade satt sig i. Söta lilla Alina. Så nu sitter jag här med ett leende på läpparna =D

Bilduppdatering

Här är det full rulle i stort sett hela tiden. Min stackars kamera börjar nog bli dammig. Har i alla fall haft med mig mobilen och tagit lite kort med den.

Dom första två korten har jag dock inte tagit utan Micke, som tillsammans med Stina passade småtjejerna i tisdags så jag slapp att dra med dom till simskolan. Tack än en gång!




Elise är precis lika rörlig i sängen som sina storasystrar, denna dagen låg hon upptryckt mot kortsidan av sängen.



Idag var jag med dom stora tjejerna på lekparken


När vi kom till lekplats nummer två fanns det vattenpölar som det hoppades glädjefullt i. Att hon hade strumpor i sandalerna var inget som störde henne.


När Filippa hade simskola idag så hade Alina energi till tusen, så jag släppte ut henne på en stor gräsplätt utanför.

Nu ska jag fortsätta att slappa i soffan, imorgon är det stora planer på g. I alla fall för mig och Filippa, tjohoo!

Tjejfest

I lördags var jag bjuden till två olika tjejfester. Jag valde att åka hem till Cina, där jag visste att jag skulle få träffa några fler arbetskamrater. Var inte så laddad för det under dagen, men när jag väl kommit iväg så kände jag ingen tvekan. Tog med mig en vinare och min Dooleys som jag haft ståendes här i 3-4 år. Kände att en tjejfest är bästa stället att ha en sån på.
Det blev pizza för att fylla ut magen och Cina hade massa chips och tilltugg.

Emily och jag (har massa sånna här kort på oss, då vi alltid brukade göra oss iordning tillsammans innan vi skulle ut med jobbet)


Bästaste värdinnan Cina





Jeanna, kvällens danspartner



Lite senare på kvällen gick hälften av oss ut på Hard Rock. Missade att ta upp kameran, men hade fullt upp med att dansa. Har en sprucken blåsa på ena tån, men det var det värt.
Somnade gott i min säng vid halv fyra tiden. Sovmorgon till strax efter nio.

En väldigt rolig kväll med mycket bra sällskap!

Bolibompa-Anders

För ett tag sen så kom det en ny programledare till Bolibompa, Anders. Det är nog min favorit. Jag tycker han är riktigt underhållande att titta på, och det är otroligt kul när han dansar morgondans.
Hittade detta klippet, när han dansar som Eric Saade.

9 juni

Idag var det skolavslutning för Filippa. Vädret kanske kunde varit lite bättre, men finns ju inte så mycket att göra åt det.

Samling utanför för att promenera bort till stora skolgården


En timma med musik och tal. Hittade Ibba så trängde mig in under hennes paraply.


I Filippas klassrum serverades det sen kaffe och lååång tårta


Fröknarna delade ut ett litet häfte till varje barn

Efter lite kramandes med Filippa gick jag sen hem i regnet igen. Hemma blev det lite slapp och lite plock. Lunch hann vi även med innan våra besökare kom.
Tessan, Tindra och Casper. Det lektes, åts mellanmål, lektes igen och till sist blev det kvällsmat i form av pannkakor. Barnen åt väldigt mycket. Efter det kom sockerkicken och dom for runt som yra höns i vardagsrummet innan det var dags för gästerna att ge sig av hem igen. Alina slocknade efter en kvart på soffan.

Elise passade då på att berätta om allt hon varit med om under dagen. Jag försökte även lägga henne för att vila lite men hon vände sig konstant om till mage.

Nu sover hon sött i sin säng.

Måndagsbesök

I måndags körde jag på förmiddagen Filippa till sin pappa. Robin åkte sen iväg på tv-spels turnering med ett gäng killar.
Jag och småtjejerna tog det lugnt i väntan på eftermiddagsbesöket. Karolina och Pella tittade förbi för lite lunch. När alla barnen var fyllda, och även vi vuxna, gick vi en sväng till lekparken. Det var rejält kvavt ute, och tjejerna verkade lite småslöa så stannade inte ute allt för länge.
Det var kul med besök. Både för mig och för tjejerna.
Dessvärre verkar jag vara väldigt dålig på att ta kort denna veckan. Men nästa gång tjejerna leker ska jag se till att ha kameran framme.

Familjesöndag

Eftersom Robin har haft en del inplanerat så avsattes söndagen till familjen. Vi bestämde oss för att åka in till Slottsskogens stora lekpark. Tyvärr upptäckte vi att hela lekparken är uppriven och det står bara staket och grävmaskiner där. Kvar fanns bara lekplatsen för dom lite större barnen och den långa rutschkanan. Det blev lite åkande och sen vandrade vi vidare mot djuren. Älgar såg vi, men när vi kom upp till Barnens Zoo så fanns där inte en endaste liten gris. Vet inte om dom har lagt ner det hela eller om det vara var en tillfällighet. Ja ja, vi vandrade vidare och kollade lite på pingvinerna och sen sälarna.

Glömde tyvärr den vanliga kameran så fick ta med mobilen istället

Vid sälarna köpte vi sen glass och satte oss på en filt på den stora gräsmattan. Lite frisbee kastning och sen tillbaka till lekparken.
På väg hem stannade vi till och köpte sushi.


Fullsatt bil, Alina var rejält trött efter promenaden

Hemma fick det bli film, Kalle och chokladfabriken. Efteråt var det dags för en liten promenad igen. Denna gång till Triumfglass. Jag avstod dock denna gången.
Kvällen spenderades sen i soffan. En härlig dag var det.

Plocka plocka plocka

Det är det jag har gjort i två dagar nu. Filippa och Alina åkte med mormor och morfar hem i torsdags. Så jag har passat på att plockat, städat, tvättat och grejat. Det börjar bli ordning på torpet nu.
Igår tog jag med mig Micke ut till Stina och Johan. Meningen var väl att vi skulle kolla på film, men eftersom det var så fint väder så spenderades tiden ute på altanen istället. Skönt! Robin anslöt sig lite senare på kvällen.

Två dagar med sovmorgon har inte heller varit fel. Halv tio igår och idag gick jag upp klockan nio.
Om två timmar dyker tjejerna upp igen, så ikväll blir det lördagsmys på hög nivå.

Ska vika sista tvätten och plocka det sista i vardagsrummet, sen får det vara bra för denna veckan.

Önskar alla en fortsatt skön helg!

Och Robin...

Fick en fråga om Robins resultat efter våra tio veckor. Han har gått ner 11kg. Det syns ganska tydligt på honom, det tycker i alla fall jag.
Det har varit så mycket lättare när vi gjort detta tillsammans.
Vi har även tagit mått och det är några centimeter som försvunnit på våra kroppar.


Robin och Alina på Ramberget

Kalasdag

Idag har det varit dubbla kalas här hemma. Först hade Filippa några av sina tjejkompisar här för lite tacolunch och glass. Jag hade turen att få hänga med Linda under tiden. Tyckte kalaset gick bra, Filippa var dock på lite dåligt humör när sista tjejen gått. Då var det ju jättelång tid kvar tills nästa gäng skulle dyka upp.
Efter en jobbig natt med Elise och tjejkalas fick det bli en liten liten vila på sängen innan det var dags att stå upp igen.
Robin och Alina var förresten på Lek o Buslandet när det var kalas. Vet inte vem som var tröttast efter det. Tror inte Robin fått sitta ner många minuter. Men Alina var väldigt stolt över sitt armband hon fått där. Ett stort "wow".

Sen blev det tårtor och kakor till nästa kalasgäng. Filippa verkade väldigt nöjd med dagen i alla fall, och jättemånga fina saker har hon fått.


Filippa och tjejerna


Filippa och kusin Elsa

Alina och Elsa, som annars inte hänger så mycket, hittade ett gemensamt intresse;
Hoppa i sängen



Tyvärr är korten suddiga, men försöka själva få skärpa på två barn som studsar hihihi

Ser bra ut

Det gör jag, för idag har Robin putsat alla fönster =D Hihihi
Idag har det varit stora städardagen. Har lite kvar att göra men känns som vi ligger bra till. Imorgon är det kalasdag, först barnkalas och sen släktkalas. Lika bra att ta allt på en gång.
Har även varit på BVC idag. Elise hade växt nån centimeter på längden och runt ett halvt kilo på en månad. Liten fick även två sprutor. Den första skrek hon lite av, men lugnade ner sig. Nummer två var det värre med, hon skrek en hel del. Men tror att det även låg lite trötthet i skriket.
Sen var jag och shoppade inför morgondagen. Kylen är full med gott, och halva köket.
Filippa blev hämtad av Gun på skolan för lite shopping på stan. Filippa sa när hon kom hem att hon hade haft jättekul och är fortfarande på strålande humör. Det händer ju inte allt för ofta, men oj vad smittsamt det är.

Nu blir det förhoppningsvis en lugn kväll, men känner jag mig rätt kommer jag gå och småplocka in i det sista.
RSS 2.0