Minstingarna


Så här glad var Elise när hon fick följa med till Ullared (Fotograf: Cina)


Första testet av Bumbo-stolen, behöver nog lite lite starkare nacke först.


Självklart ville Alina sen ha Bumbo-stolen så Elise fick träna nacken på golvet istället.



Nybadade med pyjamas på. Elise får sånna goa lockar när henne hår är blött.

Våningssäng för fler än två barn.

mms_img49172 (MMS)

Våningssäng för fler än två barn.

Bettskena och liten tjej börjar bli stor

Idag skulle jag hämta min bettskena hos tandläkaren, som jag behöver för att jag tydligen brukar gnissla tänder på nätterna. Den skulle först provas och jag fick säga vart det satt åt och hon slipade till det. Efter lite slipande så började det kännas okej, så när som på att jag tyckte den "vickade" lite. Efter att hon tittat, känt och testat, så konstaterades det att den glappade. Så jag fick snällt göra om avtrycken som gjordes sist jag var där. Kväljningarna och paniken närmade sig. Fick sen snällt lämna mottagningen utan min skena. Nu hoppas jag att det blir rätt till nästa gång.

Här händer det annars en hel del. En dag bestämde sig Alina att hon konstant skulle klättra ur sängen, så det var ju lika bra att vänja henne vid våningsängen. Dock har detta gjort att hon har svårt att sova middag. Hon är antagligen inte trött när vi lägger henne, men jag kan ju inte vänta till sena eftermiddagen. Både i söndags och igår sov hon inte alls. Idag somnade hon runt halv fem utslagen på soffan. Fick väcka henne vid femtiden igen. Har nu lagt henne i sängen för kvällen.
Men vi kämpar på här, det har tagit runt 40 minuter att få henne att somna och den känns helt okej. Med Filippa tog det betydligt längre tid när hon var i den åldern.
Elise är mer och mer med och ibland får man henne att skratta högt. Dock hade hon inte riktigt gått upp så mycket som hon borde om hon ska följa sin kurva, så ska till bvc nästa vecka och se hur vikten är nu. Det är ju inte heller långt kvar tills hon ska börja med smakportioner.
Tiden går fort, på gott och ont.

Gekås

Igår åkte jag iväg med Cina och Elise till Ullared för lite shopping. Denna månaden hade jag egentligen kanske inte råd med ett sånt stort utlägg, men jag brukar tänka att i det långa loppet har jag sparat in pengar på saker som jag egentligen skulle köpt för mer pengar i andra butiker.
Resan ner gick bra, Elise sov hela vägen. Jag hittade det mesta jag ville ha. Alina börjar att växa ifrån alla kläder hon fick i födelsedagspresent så var tvungen att uppdatera hennes garderob med lite plagg.
Vi passade även på att äta i restaurangen inne i butiken. Som Cina sa så kändes det väldigt IKEA, men maten var bra och kaffet gott. Vi hade satt oss i ett soffhörn för att jag skulle kunna amma, men när vi sen skulle gå på toaletten så såg vi att det fanns ett amningsrum. Väldigt fräscht var det.
Elise skötte sig väldigt bra hela dagen och jag är nöjd med alla köp jag gjorde.

Tack Cina för att jag fick följa med!

Pusslare och saksamlare


Elise och Filippa är båda två tv-fantaster medans Alina gärna leker istället, men ibland vill även hon vara med och mysa.



Filippa pusslade en hundrabitars med hjälp av mig.


Alina hittar alltid nya saker att sätta på armen


När dom andra två tjejerna har lagt sig så kan man passa på att mysa lite extra med Elise


Alina är saksamlare som sin morfar (och antagligen sin mamma)


Lördagsmys i soffan

När ekvationen inte går ihop

Tittade precis på hur mycket jag kommer få i ersättning. Det var några hundralappar lägre än vad jag räknat med. Jag låg redan på minus innan och detta gjorde ju inte saken bättre. Inte nog med det, jag har även ett utlägg nästa vecka på närmare 5000:- som jag inte lagt med i beräkningen av mina vanliga räkningar.
På detta har min vän Cina frågat om jag vill följa med till Ullared på söndag. Jag VILL! Men det känns samtidigt fel när det inte finns pengar. Men eftersom jag ändå måste ta från sparkontot till nästa veckas utlägg så kan jag ju lika gärna ta ut lite extra. Det kanske känns onödigt för att få åka och shoppa. Samtidigt var det länge sen jag kom hem med nåt onödigt från Gekås och man köper ju ändå saker som man förbrukar hemma. Om inte annat så vill jag gärna åka med bara för att få komma iväg och göra nåt i några timmar. Jag har beslutsångest. Sen gäller det även hur jag ska göra med Elise. Jag tycker inte om att ta med barn dit, men just nu är Elise i en lätthanterlig ålder (så länge hon är med mig ;-) ) så det skulle nog gå bra att ha med henne dit några timmar.
Jag får helt enkelt ta mig en rejäl funderare.

Mina tjejer


Alina hittade en necessär som hon tyckte passade bra som huvudbonad




Ligger lillasyster på golvet måste man ju vara med


Filippa och Alina lekte "skrämgömma" en stund på eftermiddagen.
Det går ut på att Filippa springer och gömmer sig snabbt och när Alina närmar sig hoppar hon fram och skriker BU!


Elise tränar nacken så ofta det finns möjlighet

Dagens Alina

Jag slutar aldrig förvånas över den lilla tösen. Hon har det senaste börjat ha tofsar runt handleden, eftersom hon sett både mig och Filippa ha det. Idag gick hon ett steg längre...

Hon hittade ett par nya jeans i garderoben och på dessa satt det ett litet "metallsnöre", ett sånt som lappar oftast sitter fast i, som hon trädde på armen. Sen gick hon runt och lekte, helt oberörd av att det satt fast ett par jeans på handleden. HAHAHA, hon är rolig hon.

Nu har den där förbaskade dockan kommit ti...

mms_img73420 (MMS)

Nu har den där förbaskade dockan kommit tillbaka...

Dilemma

I vår är jag och Robin bjudna på en fest. Med på denna festen är även den tjej som var anledning till att det tog slut mellan mig och Filippas pappa. Det är splittrade känslor när det gäller hur jag vill göra. Personerna som har festen är människor jag väldigt gärna umgås med, så vill ju väldigt gärna gå. Jag vill inte tjejen ska vara anledning till att jag tackar nej. Min syster sa att det kanske är för att jag inte gått vidare, men det är inte så jag känner. Jag känner snarare att hon är anledning till att jag inte har min största dotter hos mig hela tiden, hon är en negativ energi för mig. Min största önskan är att hon får förhinder och inte går på den festen...
Nu ska jag återgå till nåt som ger mig positiv energi och det är mina minsta döttrar, som jag alltid få ha hos mig!!





Ensam med småtjejerna



Alina tycker att dockan också ska få vara med och gymma


Elise säng hårdtestas nästan varje dag, och den verkar klara testet bra


Mys i soffan. Alina har nån fix idé om att Elise tycker om att hon tar ut och stoppar i nappen ett otal gånger.


Trött efter dagens promenad, trots att hon inte tog ett endaste steg själv

Elise dop 6/3-2011

Förra söndagen var det Elise dop. Jag tyckte ceremonin och efterföljande dopfest blev bra. Här kommer lite bilder från den dagen.









Tack alla som förgyllde Elise dag!!!

Prinsessor och babygym


Lilla glada prinsessan


Vi fick hem babygymmet som lilla Pella lånat. Alina verkar ha saknat det lite...


Soffmys


Filippa och Alina spenderade en hel eftermiddag med att leka affär. Filippa var dock lite trött på att Alina inte hjälpte till så mycket utan mest satt vid kassan och slappade, men hon sa ändå "Jag och Alina leker jättebra tillsammans"

Gräsänka

Ska man kalla det nåt annat när man inte är gifta?
Robin åkte i alla fall i morse till Holland tillsammans med David. Jobbresa, inte nöjes. Eftersom han åkte vid halvsex tiden, fick jag i morse packa ihop alla tjejerna när jag skulle köra Filippa till skolan. Saknar båda två redan...
Vi får se hur veckan artar sig. Just nu är jag och Alina i vardagsrummet och Alina leker med Elise babygym medans Elise ligger och sover i bilstolen. Idag är inget inbokat, får ta dagen som den kommer. Imorgonkväll ska Jessica komma förbi och på onsdag hoppas jag att inget kommer ivägen för att jag ska få träffa Sally, Vincent och Julian. På fredag ska jag träffa Stina, så lite inbokningar finns så att jag har nåt att se fram emot. Det känns skönt.
Denna veckan har jag ju även mer tid över för att blogga så ska försöka uppdatera med lite bilder när Alina sover.

Nej se det snöar, nej se det snöar. Det va...

mms_img14410 (MMS)

Nej se det snöar, nej se det snöar. Det var väl roligt. HURRA!

Ligger lite lågt

Min strömadapter till datorn har gått sönder. Har inte haft tid, ork, pengar eller lust att införskaffa mig en ny. Har surfat på Robins dator vid behov. Därför kommer uppdateringen här inte vara den bästa tills jag varit på Inet. Ska efter det lägga upp kort i från Elise dop igår. En väldigt fin dag var det i alla fall! Nu ska jag inte sitta här utan ta och umgås med Filippa som är nyhemkommen. Men bilder kommer inom kort.

Lilla Elise och stora nyckelpigan.

mms_img25540 (MMS)

Lilla Elise och stora nyckelpigan.

Text och bilder från dom senaste dagarna

Såg att det var ett tag sen jag gjorde ett blogginlägg. Jag får helt enkelt skylla på att jag har så mycket annat att göra, och det är ju sant. Fullt upp är det oftast här. Byta blöjor, diska och laga mat... och inte att förglömma amma. Det finns alltid nåt att göra.
Elise börjar bli mer och mer med och skrattar till när man busar med henne. Underbart är det. Alina har börjat bli lite mer trotsig och får utbrott och slåss när hon inte får som hon vill, men det är väl bara att härda och säga ifrån tills hon till slut förstår att man inte gör så.
I fredags var det kalas för Robin, vi bjöd på tacos och kaffe med kaka. En väldigt trevlig kväll. Dock märktes det på Filippa på lördagen att hon hade varit vaken längre än vanligt. Men man måste ju få lov att vara trött ibland.
Filippa skulle även till en klasskompis på lördagen. Robin hade bokat med en kille nere i Ängelholm så jag fick snällt klä på alla barnen, packa ner dom två minsta i vagnen (som jag slet med i närmare en timma för att försöka få i luft i ett hjul). Promenad till Backaplan, ta en spårvagn, byta till buss. Lämnade av Filippa och tog sen bussen tillbaka till Wieselgrensplatsen och tog en promenad hem.
Alina var som tur var väldigt trött och somnade snällt i sängen när vi kom hem. Jag passade på att surfa lite innan Robin kom hem och jag blev tvungen att bege mig tillbaka och hämta Filippa. Denna gång med bil som tur var, och utan småtjejerna.
På kvällen fick det bli lördagsmys med Melodifestivalen. På söndag tog Robin med Filippa och åkte skridskor. Nästa gång vill jag också åka så på fredag ska jag åka och hämta min utrustning som ligger kvar i klubbstugan.

Denna veckan är det fokusering på Elise dop som vi ska ha på söndag. Ska försöka göra listor så ingenting glöms av. Dock har jag mina tankar på mitt tandläkarbesök nästa vecka. Jag gnisslar tänderna på nätterna och ska göra en bettskena är tanken. Fasar för kletet man ska trycka ner tänderna i, minns när jag var liten och höll på att kräkas. Funderar även på om jag har nåt hål, har ingen känsla av att jag har det, men alltid är det nåt. Jag kommer nog ha ångest hela förmiddagen innan det är över.

Idag är jag lite småseg så ska nog ta och lägga mig tidigt. Ska bara dela med mig av lite bilder från dom senaste dagarna.


Filippas nya tomrum i munnen


Alina provar min snygga väska jag fick i födelsedagspresent


Elise börjar mer och mer tycka om att bada


Hon tycker i alla fall om att mysa efter badet. Väldigt lockig i håret var hon, fick tyvärr inte med det på bild.


Alina fick två rutor choklad i lördags, dror dock att allt hamnade i ansiktet. Förstår inte hur hon lyckades.


Vi har två stycken soffor, men oftast ska alla sitta på samma ställe


Elise och hennes smittande leende


Ibland vill Alina gärna vara när lillasyster

RSS 2.0