Nu är den installerad...

Hemtelefonen. Vill ni ha numret är det bara att kommentera, messa eller ringa mobilen så får ni numret.
Nu ska jag bara drilla Alina till att bli min personliga telefonsvarare. Tur att Filippa kommer hem imorgon och kan hjälpa mig.

Dagens iland-problem

Operatören 3s nät ligger nere *suck* Så kan inte ringa eller smsa. Tur att man kan surfa i alla fall haha
Men så ni vet, så ni inte tror att jag (eller Robin) inte svarar eller ringer upp för att jag inte vill, det är för att jag inte kan...

En krävande vecka

Alla mina töser brukar vara väldigt lätta att ha att göra med, speciellt nattetid då alla oftast sover hela nätter (ta i trä), men denna veckan har inte varit speciellt rolig. Alina har knappt ätit på dagarna och verkar ha väldigt ont när hon äter, stackars liten. Detta har gjort att hon vaknat på nätterna och skrikit. Värst var en kväll när hon vid elvatiden vaknade och skrek och var helt okontaktbar. Det var otroligt skrämmande att inte ens få ögonkontakt med henne. Den kvällen fick vi ta in henne till oss, så att Filippa kunde få sova eftersom hon skulle till skolan. Elise och Alina skrek om vartannat tills jag till slut fick i Alina vatten så hon slocknade och Elise somnade strax efter. Nu börjar hon bli bättre, vill dock fortfarande inte äta välling som hon annars älskar, kanske ska passa på och avveckla välling för henne. Idag har hon ätit stora portioner och druckit mycket men hon är fortfarande prickig. Vill ha tillbaka min fartfyllda lilla älskling, och hoppas innerligt att Elise inte åker på dessa hemska höstblåsor.

Lite plus i kassan

Lämnade som jag tidigare skrev in lite saker till en barnmarknad. Igår var jag och hämtade pengarna och det som blev över. 530:- blev det, 50:- kostade det dock att lämna in så 480:- plus. Men som alltid när man börjar sälja saker känner man sig aldrig riktigt nöjd, men det som blev kvar ska jag försöka sälja på tradera tänkte jag. Kommer nog att lämna in även till våren, för det är ju ändå lite skönt att någon annan säljer åt en.


Tessan skulle sälja denna Pippi-tröja som jag istället tiggde till mig hihi, Alina blev jätteglad och ville ha den direkt hon fått den.

Elise vill ju också vara med



Snart springer väl hon också runt och gör vårat liv mera ... hm.... intressant.

Barnmarknad

Hahaha ordet låter ju inte så bra, men det betyder inte att det säljs barn utan att det säljs saker till barn, kläder, leksaker etc.
På fredag ska jag möta upp Tessan och lämna in tre stora kassar med saker så att andra kan få sälja det. Känner mig förväntansfull och hoppas på att det blir en hel del sålt på lördag.
Har ingen aning om hur mycket allt är värt som jag lämnar in så kan inte ens gissa mig till hur mycket pengar jag får. Men jag hoppas på några hundralappar.

Så här såg det ut förra veckan när jag prismärkte allt som skulle säljas

Elise-dagen

Idag är det Elise-dagen. Jag lovade henne att tacka mormor och morfar för namnsdagskramen, och Ibba och Emilia för namnsdagssmset. Hihihi...


Alina vaknade idag med feber och har nöjt sig med att titta på Pippi i stort sett hela dagen. Lite mat har hon fått i sig i alla fall och glass.


Själv har jag jobbat några timmar på morgonen. Eftermiddagen har spenderats inne, men med detta väder känns det okej. Nu återstår att flytta Alina från våran till sin säng, lägga Elise och lyssna när Filippa gör sin läsläxa.

Syskonbus och träning

Förde precis över kort från kameran och hittade kort på Elise och Filippa när dom busade vid soffbordet.


Häromdagen visade Elise även prov på sin utveckling, hon reste sig upp i sängen.
Väldigt söt och såg väldigt stolt ut.

Öppna förskolan

I måndags tog jag med mig Alina till Frälsningsarméns Öppna förskola. Jag hade inga förväntningar alls. Det var väldigt fina lokaler, däremot var den tjejen som brukar ha hand om samlingarna sjuk. Men Alina verkade tycka det var kul, det fanns ju massa nya leksaker. Det var väldigt många barn och föräldrar där, nån sa att det inte brukar vara riktigt så många.


Igår hade jag inte tänkt att gå, men när barnen var i upplösningstillstånd så packade jag en väska och klädde på oss och gick iväg till Frälsis igen.
Denna gången var det färre folk där och jag hann t.o.m sitta och ta en kaffe.
Träffade även en tjej som passade Filippa när hon gick i småbarnsavdelningen på förskolan. Hon var anställd att jobba eftermiddag eftersom jag hade omsorgsbehov till efter kl.18. Hon har i alla fall en tjej, Idun, som är en månad yngre än Alina. Kul att det fanns nån i Alinas ålder och inte bara sånna under ett år.

Detta är ifrån det lilla lekrummet. Alina hittade en gammaldagstelefon som hon förde väldigt långa samtal i.
Det var kul att komma iväg, det blir nog flera gånger.
Om det är nån mamma som vill hänga på är det bara att hojta till.

Ska även nån dag testa Kyrkans Öppna förskola

Nya faser i livet

Idag valde Alina själv att gå och lägga sig strax efter halv sju. Hon somnade på fem minuter. Hon är oftast inte svår att lägga men så här lätt brukar det verkligen inte gå.
Idag väljer Elise att INTE sova, hon ligger hellre och skriker och skriker. Hon är för trött för sitt eget bästa men inser det inte själv. Hon och Alina kanske annars bestämt på dagen att Elise skulle se till att inte mamma fick lugn och ro under kvällen.


Åter till livet...

En mindre bra dag

I natt har Elise sovit väldigt oroligt. Det verkar vara dags att fylla ut munnen med lite fler tänder. Stackars liten... Hon vaknade ett otal gånger, sov stötvis. Vid halv åtta tog Robin med sig henne upp, Alina däremot passade på att sova till kvart i nio.
Elise har fortsatt dagen med att sova max 20minuter i taget och mest gnälla när hon är vaken. Det är ju så när tänderna vill titta ut, men det är påfrestande när man har en galet pigg två åring som vill bli underhållen och uppassad större delen av dagen när man själv gärna bara suttit i soffa och glott på dåliga tvserier.
Dagen är i alla fall slut nu, har inte gjort mycket vettigt, förutom pajen då.
Hoppas på en natt med lite mer sömn... men tror inte att så blir fallet. Ska även bli intressant att se när Alina vaknar imorgon då hon somnade vid halvsex och ännu inte har vaknat.


En betydligt gladare Elise

Kantareller

Jag har den äran att ha en pappa som tycker det är roligt att gå i skogen och plocka svamp. Det betyder att vi i stort sett alltid har kantareller i frysen. Igår fick jag en hel påse med färska kantareller.

Så idag fick det bli paj.

Hur gott som helst.

Mitt i detta fick jag se en svamp som fick mig att tänka på min vän Stina som ofta ser hjärtan i sin vardag (vilket jag tycker är en fin egenhet). Så denna tillägnar jag dig Stina.

Alinas kalas

Igår var det dags att fira 2 åringen lite mer. Alla tre tjejerna började dagen med att vakna innan klockan sex. Hur dom nu tänkte där. Så det blev en väldigt slapp förmiddag.

Först paketöppning



Sen tårta, som Alina inte orkade äta upp...


... Hon var för trött.

Alina och vi tackar för besöket och alla fina presenter!

Matschema

För att underlätta lite i vardagen så gjorde jag för 4 veckor sen en 4-veckors-matschema. Eftersom Robin har den sena arbetstiden äter vi ofta lunch vid två tiden. Det är väldigt skönt att slippa fråga var och varannan dag vad vi ska äta och man vet i början på veckan vad man behöver köpa. Vi planerar inte i nåt på helgerna eftersom lördag är en ätardag och vi ofta beställer hämtmat och söndag är oftast öppen för förslag.
Man vet ju även vad som ska lagas och hur mycket tid det kommer gå åt. Jag tycker i alla fall att det är väldigt skönt att ha det så. Självklart byts det ut vissa rätter men väldigt sällan. Så det är ett litet tips till alla som vill slippa fundera på vad som ska lagas varje dag.

Kamera

Idag införskaffade jag mig en systemkamera. Fick pengar när jag fyllde år och kände att det var dags nu. Har tagit lite kort på skoj innan jag ska sätta mig ner och lära mig mer om kameran.

Elise fick ställa upp som modell

Sötnötarna

Vissa perioder glömmer man av att ta kort medans vissa perioder tar man kanske för många kort (om det nu går). Här kommer några på sötnötarna när dom kommer överens.



Alina 2år

Med risk för att låta gammal, men herregud vad tiden går. Redan två år den lilla tösen. Men det är roligt att se hur dom växer och utvecklas. Vi började dagen med lite mys i soffan och sen frukost med Filippa.



Sen gick vi in och väckte Robin så han kunde vara med vid lite paketöppning.

På förmiddagen tog Robin med sig Alina ut för lite lekparkslek, det var så fint väder.
På eftermiddagen dök Charlotta, Elsa och Alma upp för lite firande. Glasstårta, kaka och saft fick det bli. Alina åt som vanligt med hela kroppen så fick ta sig ett litet bad efter fikan.

Kul med lite besök på bemärkelsedagen och roligt med paket.

Nu leker Filippa i sitt rum, Elise leker på golvet och Alina kollar på Pippi. Själv ska jag gå och plocka saker som jag gör varenda dag, leksakerna får gärna ligga undanstoppade när man sätter sig för att slappa på kvällen.

Tror att Alina är nöjd med sina presenter och med dagen, på lördag blir det mer kalas så än är inte firandet över.

Grattis på födelsedagen min finaste Alina!

Soffmys med Alina.

mms_img41132 (MMS)

Soffmys med Alina. Ostbågar, godisfiskar, cola och Sex and the city 2 - filmen. Kan det bli mer tjejigt? Tydligen... Hon envisades med att vi skulle titta på Pippis istället.

Hittade ett par jeans det stod mitt namn p...

mms_img19945 (MMS)

Hittade ett par jeans det stod mitt namn på. Hihihi. Hade inte tid att prova men får se till att gå tillbaka ganska så snart...

Alina sitter som förtrollad av Pippi Långs...

mms_img38176 (MMS)

Alina sitter som förtrollad av Pippi Långstrump. Kul att hitta nåt hon tycker om... Tills jag såg när Pippi trotsar mot tant Pruselius och kastar en stol. Alina behöver ju inte direkt tips om nya hyss och påhitt. Men men, vad gör man inte för att få några minuters paus i soffan.

RSS 2.0