Popstjärne-Alina

Jag som tänkt att Alina skulle bli popstjärna (eftersom hon har så otroligt bra sånggener) får nog tänka om nu när Sverige redan fått en popstjärne-Alina, med en i mina öron väldigt trallvänlig låt som jag har i huvudet en hel del.


Men vem vet, min Alina kanske blir snäppet vassare hihi

Att vänta

Idag har jag väntat hela arbetsdagen att för första gången få hämta Alina och Elise från förskolan. Det är ju så underbart att se deras glädje över att man kommer och hämtar dom. Möttes dock av två nybajsade tjejer så fick ställa mig och byta innan vi kom därifrån. Sen stannade vi till lite på gården innan vi gick upp för att äta lite frukt.

Elise senaste grej är att klä på sig själv (kort från igår)


Det märks att Alina och Elise gillar varandra, då dom oftast är i närheten av varandra (kort från igår)


Även idag satt dom tillsammans i soffan

Men även nu i eftermiddag/kväll sitter jag och väntar på att få höra nåt från våra vänner som är inne på förlossningen. Så spännande!

Massa grattis!

Idag skickar jag en massa grattis till min far på hans födelsedag.


Skickar även massa grattis till lilla Alma som även hon har födelsedag.


Hoppas att ni båda haft en skön dag!

Högerhänt eller vänsterhänt

Igår när Nicklas var här pratade vi om ifall Alina är höger-eller vänsterhänt. Igår hamrade hon med vänsterhanden hela tiden. Idag fick hon penna och papper och skrev med höger. Kan inte komma ihåg i vilken ålder dom bestämt skriver med ena eller andra handen. Nån som vet?

Party kalas party städning och shopping

I fredags hade jobbet utbildningsdag, men jag fick äran att stå i kassan i butiken i Sisjön. Gick bra, en lagom ström med kunder och inga konstiga frågor. Sen var det hem och fräscha till sig innan det var dags att bege sig in till stan för att gå på lite genomgång och sen middag. Som alltid var det väldigt kul att mingla med kollegor som man inte träffar så ofta, och även för att prata lite med nya ansikten.

Kom hem strax efter tolv, men lyckades inte sova vidare bra tyvärr.
Lördagen blev det plockande hemma, en sväng till H&M och bolaget. Hittade en jacka på rea till Alina, som inte har nån bra vårjacka.

Sen blev det till att lämna Alina och Elise hos Gun, och jag och Robin for vidare till Almas ettårskalas. Väldigt god jordgubbstårta och sen grillad kyckling, med klyftpotatis och sallad. Dessvärre glömde jag kameran där och återfår den inte förrän till helgen så jag får lägga upp kort på födelsedagsbarnet lite senare.

Efter det åkte vi hem, vilade en stund innan det var dags att gå över till Jeannas inflyttningsfest. Efter fredagen var man lite avslagen men det var mycket trevligt. Alltid kul att prata med nya personer man inte träffat innan.

På söndagen passade vi på att njuta av att få sovmorgon. Sen frukost innan Robin begav sig till jobbet och jag högg in i barnens rum. I torsdags fick jag hem Alinas nya säng,man måste ju passa på när man får till ett förmånligt pris. Ett stort tack till Linda som körde hem den till mig. Satte även ihop den gamla våningssängen i Filippas rum.

Så här blev det, när Elise inte längre sover i spjälsäng ska hon få en tjock madrass på golvet under Alina.


Och så här blev det hos Filippa

Vid tretiden åkte jag och Jeanna till Ikea där vi unnade oss en köttbulletallrik var. Jag köpte en madrass till Alinas säng, en parasoll man kan sätta fast på balkongräcket och lite annat smått. En sväng till mataffären och sen hem.
Inte långt efter jag kom hem, så kom även Robin hem tillsammans med Alina, Elise och även Nicklas.
Alina hade tyvärr svårt att komma till ro i den nya sängen, men det går nog bättre idag.

Lördagsbesök

Som ni såg i tidgare inlägg så väntade Elise och Alina på lördagsbesök. Vi hade den stora äran att få besök av Tessan, Tindra och Casper. Det var ett tag sen sist vi sågs. Vi stannade ute bara en liten stund till innan vi gick in för att leka. Legobyggande, lerlekande och plättändandes hanns det med. Ett väldigt bra sätt att spendera en lördagseftermiddag på.

Nästan en vecka

Så lång tid var det sen jag bloggade sist. Har laddat ur min mobil på lite kort så tänkte dela med mig, även fast det gått ett tag sen dom togs.

Alina och Elise innan min och Jeannas promenad till Sisjön


Elise och Alina på gården, Alina tycker väldigt mkt om att cykla runt på en av trehjulingarna vi har lånat av grannarna.


Elise i klättrartagen och tar upp halva skärmen


Bobåkning i Grästorp, tur att dom har en stark mormor


Ute på gården och väntar på lördagsbesök


Alina också väntandes

Sextimmars arbetsdag

Fr.o.m idag är det arbetsdagarna 6 timmar lång för mig. Det blev en välförtjänt paus för mig. Trots att man arbetar hela dagen, förutom när man för ovanlighetens skull kan sätta sig ner och äta sin mat utan att nån annan ska serveras eller nåt annat man måste springa efter.
Nu är jag hemma och Alina verkar mycket piggare, jättehärligt. Och Elise verkar nästan helt återställd, trots sin lååånga middagsvila.
Nu ska det sista tvättas upp och hoppas på att jag snart kan hinna med den "vanliga" tvätten som tyvärr blivit lidande. Men mest ska jag nog bara försöka ta det lugnt och mysa med mina små.
Inskolning på nya förskolan får skjutas upp, och personen jag pratade med när jag ringde in och sjukanmälde dom lät väldigt trevlig så ser fram emot att få gå dit på torsdag.

Lilla Alina

Ibland får man tyvärr höra negativa saker om Alina från olika håll så när jag i torsdags hade utveklingssamtal så var det otroligt glädjande att höra att hon kommer väldigt bra överens med sina kompisar och hade utvecklats både språkligt och socialt. Hon var även kamratlig, omtänksam och ordningsam och tar gärna kontakt (det har väl ingen egentligen missat). Så det var med stolthet jag lämnade lokalen.
Alina tar väldigt mycket energi men är som sagt väldigt omtänksam, och jag tycker även hon oftast är artig.
Idag är hon helt utslagen och rullar med ögonen av utmattning när man går in till henne, men trots detta så svarar hon "ja tack" när jag frågar om hon vill titta på Lotta på Bråkmakargatan.
Vid fem tiden ringde jag in till 1177 för att höra vad jag skulle göra med henne då jag inte tyckte att hon fick i sig nåt. Så nu matas hon med socker/saltlösning var femte minut, och senast jag var inne hos henne utbrast hon "Mmmm" efter hon fått den lilla skeden.
Skulle inte vilja byta ut henne mot nåt i hela världen, hur trött jag än må vara på kvällarna. Älskade fina Alina.

Glad påsk

I torsdags tog jag med mig tjejerna och åkte till Grästorp. Det var ett tag sen vi var där. Elise verkade lite låg i bilen men tänkte att det kanske var för att hon ätit så mycket. Väl framme serverades det pannkaka. Elise pannkaka kom dessvärre upp igen och på den vägen blev det. Ingen annan verkade dock påverkad.
På fredagen var både Alina och Filippa ute och lekte med mamma, även jag gick ut en sväng. Då regnade det inte längre och var faktiskt ganska skönt ute. På eftermiddagen kom Robin med tåget och snön började falla.
God påskmiddag på eftermiddagen blev det i form av Janssons frestelse, sill, ägg, köttbullar och korvar.
Kvällen spenderades i soffan och Elise verkade lite bättre.
Alina slutade ju på förskolan på Hisingen i torsdags så hennes overall var med så det blev även utgång igår. En jättegod porterstek till lunch innan det var dags att ge sig av hem igen.
Lämnade Filippa hos sin pappa på hemvägen och väl hemma så blev det kvällsmat i form av pizza. Sen tyckte Elise det var dags igen så kräktes i sängen. Tre i natt var det sen Alinas tur och hon har från och till sen dess kräkts. Stackars småttingar. Robin är idag i Jönköping så här blir det sjukstuga och tvättstuga, och mycket handsprit.
På tisdag var det dags för inskolning på förskolan här för båda tjejerna, men får nog skjuta fram det.
Nu ska jag återgå till hemmet och hoppas på att jag slipper bli sjuk.

(Eftersom jag inte hade laddat batteri i min kamera så blev det inte så många kort, men det finns lite på pappas kamera, så när jag får tillgång till dom så lägger jag upp några här)

Låg batterinivå på kameran...

Därför blir det inte så många bilder. Konstigt att man inte kan ta sig i kragen och ladda så fort den börjar blinka. Men men. Helgen gick av bara farten. Efter jag haft en sisådär fredag så blev det en lite softare lördag. Hade bokat in att åka till en vän, men fick ställa in då jag kanske hade ett virus. Man vet ju liksom aldrig. Och då tyckte inte jag att alternativet att åka på kalas riktigt gick för sig heller. Vill ju gärna undvika att mina nära och kära blir sjuka pga mig.
Vi är nu i alla fall ägare till en träsoffa som står på balkongen. Tyvärr var ju inte vädret tillräckligt bra för att dra på sig en filt och njuta av ett glas vin.

Men, nu är det ny vecka och nya möjlgheter. Igår åkte jag och tjejerna hem till Charlotta. Där bjöds det på goa amerikanska plättar med socker, sirap och jordgubbar, och kaffe. Mycket gott var det. Sen blev det lek både inne och ute. Skönt att komma hemifrån en liten stund. Alina somnade i bilen hem, dessvärre var ju klockan bara fem, men hon somnade i tid på sen på kvällen ändå.


Knasungarna. Innankortet togs stod Elise med huvudet i soffan. Hann tyvärr inte få fram stora kameran tillräckligt snabbt och tyst.


Glad Påsk önskar Alina med sitt första förskolepåskpynt.

RSS 2.0