Trotsade regnet...

Och gick ut till snön i förmiddags.

Mycket nu

Haft besök av både mor- och farföräldrar, matätning och paketöppning. Har även jobbat torsdag och fredag. Det hela resulterade i en huvudvärk som inte släppte så igår blev det sängen så snart Alina och Elise somnat igår. Idag har det plockats och packats och nu blir det en tur till Grästorp. Filippa har varit där sen i tisdags.

Luft

Idag trotsade vi skitvädret och gick ut. Rejält med vatten var det på gården. Elise gav upp efter att snubblat i den stora pölen i sandlådan två gånger. Alina var ute en lite längre stund, tills även hennes byxor var betydligt tyngre än när vi gick ut.
Men väldigt skönt att äntligen komma ut i friska luften.

Kul jul

Avslutade kvällen igår med en kräkning. Upp igen i natt två gånger. Nu ligger jag i sängen och hoppas på att få behålla vattnet jag druckit. Är otroligt törstig men vågar inte dricka för mycket åt gången. Robin har också problem med magen men han verkar snarare ha ont, som magkatarr. Härlig jul, men vi har nog inte vinterkräksjuka utan bara nån magsjuka. Det är ju positivt. Brukar inte klaga så mycket men tycker faktiskt synd om mig själv. Hoppas bara inte barnen får tillbaka det.

Slapparsöndag

På en helt ny nivå

Stackars stackars liten

Trodde att vi skulle vakna pigga och krya idag. Blev istället väckt kvart i tre av en kräkandes Alina, och på den vägen är det. Hon kräks och kräks, trots att hon inte har nåt att få upp. Ska bege mig till Apoteket och köpa salt/sockerlösning sen. Läste tyvärr att om man gör egen kan det bli fel salthalt och bli farligt för barn, och det vill man ju inte. Hoppas nu bara vi vuxna slipper bli sjuka. Är dock otroligt tacksam för tvättmaskinen.

Söta lilla sjukling

Somnade redan vid tiotiden på förmiddagen och sov två timmar. Håller tummarna att natten inte innehåller kräkningar.

Magsjuka is in da house

Började i torsdags med en kräkning av Alina. Igår kräktes Elise vid lunch, sen var det lugnt. Men två gånger efter frukost idag har Elise kräkts... Dessvärre är hon pigg, så är inte jättelätt att få henne att vara stilla så vi slipper torka kräks i hela lägenheten.
Får hoppas att det inte kommer mer nu...

Två år idag

Nu är minstingen redan två år. Eftersom hon ofta vaknar först. Tog vi frukost, paket och sång i soffan istället.

Teletubbies

Filippa hade en film med dom när hon var liten. Vi har den kvar men är helt sönderskrapad. Hittade dock dom på en av filmkanalerna. Plötsligt blev det helt tyst...

Julbord

I lördags var det även julbord med jobbet. Lounge (?) på Ullevi. Scenshow Grisfest. Alltid lika kul att se så många samlade. Blev inte jättesent då jag hade varit vaken sen fem, tack tjejer...

Jul trad-i-ton

I lördags gick jag, Alina, mamma, Charlotta och Elsa på Operans julföreställning. Alina var övertänd, både för föreställningen och för att Elsa skulle vara med.
Den var 1,5 timma, Alina satt ganska okej, men sista halvtimmen hade hon tröttnat.
Föreställningen var väldigt bra och fin, tyckte jag i alla fall.

Klenis

Idag försökte Elise dra Alina. Det gick väl mindre bra, eller snarare väldigt dåligt. Hon rubbade henne inte en centimeter. Men en eloge för hur mycket hon tog i ska hon ha.

Dagens shopping

Hittade idag en klänning jag fastnade för, och längtar tills lördag när jag tänkte ha den. Köpte även ett par stövlar, lite snyggare än mina vardagsstövlar.

Hipp hipp hurra

Idag är det mammas födelsedag. Jag hade tagit en ledig dag.
Vi började med att titta på Alinas luciatåg. Jätteduktiga var dom. Sen blev det lite slapp hemma innan affärerna öppnade på Frölunda Torg. Sen lunch på Mannerströms, där vi även hade paketöppning. Sen var det dags för mamma och pappa och kolla på när Elsa var lucia. Hon verkade nöjd med första halvan av dagen när vi sa hejdå.

Siffernörd

Jag har alltid varit en siffernörd. Gillar att hitta logik och samband med siffror i vardag. Födelsedatum, telefonnummer etc. Självklart missade jag inte dagens...

Nånting nytt

Ibland räcker det med det lilla. Filippa hade kompis hemma och Alina ville helst vara med så fick distrahera henne. Gav henne en ny målarbok. Hon har suttit med den i närmare 1,5 timma nu.

Storasyskon är bra att ha

Alina drog Elise hela vägen hem.

Tjejkväll del2

Här är några bilder

Tjejkväll

Igår var jag, Emily och Jeanna hembjudna till Stina för tjejmiddag. Trerätters med broccolisoppa, kyckling med ugnsbakade grönsaker och hemmagjord hallonglass. Mycket gott och väldigt mysigt.
 
Dock så verkar min bloggapp. Inte fungera riktigt som den borde. Så blir tyvärr inga bilder.

Elise första sms

Blev till Jeanna. Är dock inte helt säker på vad hon ville. Men fint var det.

Till er som undrar vad Alina önskar sig

...

Första advent

Insåg att vi inte hade nån adventsstake, eller om jag bara inte hittar den. Och så ville jag ha gran, i plast. Kände att jag orkar inte med en äkta. Speciellt inte tre trappor upp med småbarn som ska känna och pilla. Det blev en tur till Rusta för julshopping. En gran, en adventsljusstake och en elljusstake i lila till Alina och Elise rum. Hade Alina fått som hon ville hade vi haft en rosa gran hehe. Alina tyckte det var kul att hänga upp julgranskulorna. Dom enda som inte är upphängda nu är några gamla gamla kulor i glas. Saknas dock en toppstjärna, eller nåt annat. Får väl spana runt lite. Ikväll blir det glögg, pepparkakor och mögelost till mig och Robin.

Vart ska det sluta

Massa hemmagjort julgodis och denna veckan hade ju Coop erbjudande, så har två askar choklad hemma nu. Kanske bäst att portionera ut så man kommer i nyårsklänningen.

Julgodis

Idag fick det bli chokladkulor med nougat i mitten, mandelmassa med Xanté runt, och ytterst choklad/kakao. Nöjd efter lite kämpande, men finns alltid lite justeringar till nästa gång.

RSS 2.0