Lite irriterande...

Nu när jag äntligen fått en ny telefon och hade möjligheten att blogga från en app, så lägger blogg.se om sin plattform och appen verkar vara den sista dom lägger energi på. Och dagarna före midsommar kanske inte det är det smarataste draget men tanke på alla som faktiskt bloggar via mobilen.
Loggar man in på hemsidan via mobilen kan man inte ladda upp kort, om dom inte redan finns i arkivet.
Appen har för tillfället väldigt lågt betyg men jag hoppas att den kommer igång väldigt snart för är inte jättesugen på att lägga om bloggen till en annan portal, med tanke på att jag faktiskt bloggat i tre år nu.

Annars går dagarna av bara farten denna veckan. Redan fredag imorgon och på lördag blir det hem till Sabina tillsammans med jobbtjejerna för grillat och mys.

Midsommardagen

På midsommardagen hade vi bestämt med mamma och pappa att komma och hälsa på deras vänner Monica och Kent i deras stuga, och det verkade som vi tog med oss lite bra väder.
Tjejerna fick en varsin lördagsgodispåse
 
Vi blev bjudna på dagen-efter-midsommarafton-mat och min mamma gjorde en marängtårta med jordgubbar och grädde. Mycket gott!
 
En väldigt söt liten stuga har dom
 
Efter en liten promenad kom vi fram till en midsommarstång och dansade lite. Här är det grinolle som sjungs.
 
Alina upptäckte att ett av paraplyna vält omkull så självklart var hon tvungen att avbryta dansen för att fixa till detta.
 
Som en fin avslutning på dagen så blev det dopp för några 18-19 grader i vattnet.
Även denna dagen blev väldigt bra.
 
Men söndagen fick spendaras inne för regnet det bara öste ner...

Midsommarafton

Efter att fått vara hemma från jobbet i några dagar pga en förkylning som aldrig verkar vilja ge sig så var det kul att få komma iväg för att umgås med vänner på midsommarafton.
Elise laddar med en sovstund
 
Sen blev en bilfärd hem till Matte och Madde, och barnen Neo och Hugo. Sen anslöt även Karro, David, Pella och Noel och sen även Robert och Isa. Massa god midsommarmat blev det, så mycket att vi på kvällen inte orkade grilla.
Tanka bilen var vi även tvungna att göra
 
Det var ju inte tipptoppväder men barnen behövde rastas lite
 
Mys i soffan
 
Tyvärr är bilden suddig men var tvungen att dela med mig av den "läskiga"bilden på tvn. (Ni som inte känner igen henne så är det kommandorskan från Emil i Lönneberga)
 
Värden såg till att alla hade det bra.
 
Vi tackar alla som var med för en skön midsommarafton, Blev sent i säng, tyvärr märktes inte det på morgonväckningen...

Glad midsommar

Dessvärre verkar inte min blogg-app fungera så kan inte lägga upp bilder. Men önskar er alla en skön midsommar!

Hemma idag

Locket för örat försvann under förmiddagen igår, men när jag kom hem efter jobbet blev jag supertäppt i näsan och det var knappt att mentolnässpray hjälpte. I morse vaknade jag med värk i huvud och bihålor och halsont som kommit tillbaka. Tog nässpray och värktablett men när jag skulle göra mig redo för att traska iväg sa kroppen ifrån. Kände mig illamående och slö. Så fick bli en hemmadag idag. Alina och Elise spenderar några timmar på förskolan medan jag krupit ner i sängen och hoppas att allt ont ska försvinna ut ur kroppen.

På väg att bli bra

Trodde att jag var på väg att bli frisk, men vaknade i natt av värk i örat. Fick ta dubbla värktabletter för att somna om. Nu när jag vaknade var det tillbaka, vet dock inte om det är inflammation eller inte. Vill inte gå till VC, det är ju bland det värsta jag vet. Uppe på detta har jag blivit täppt i näsan. Orka...

Låna inte ut mobilen

I alla fall inte till en oövervakad Alina.

Operation: Byta rum

Efter att ha funderat ett bra tag så beslutade vi oss till slut för att barnen skulle få byta rum. Så har hållit på sen i fredags. Igår eftermiddag lämnade jag Elise och Alina hos Gun så jag kunde ta tag i Filippas rum utan att dom röjer runt. Känner mig nöjd. Bara smådetaljer som ska fixas. Håller tummarna att Filippa blir nöjd.

Halsont

Hade halsont även igår men idag är det värre. Småtjejerna somnade tidigt och Filippa sa jag precis god natt till. Nu ligger jag i sängen och tänkte läsa lite i hopp om att somna tidigt och önskar att sömn minskar smärtan i halsen. Det blir bara värre och värre så snart börjar jag gråta. En bra bok har jag i alla fall (lånad av Emily).
God natt till er alla!

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning för Filippa. Kl.17 var det samling på skolgården för sånger och tal. Sen var det hej och tack. Nu har vi ätit pizza och myser i soffan. Tog kort med storkameran men orkar inte starta datorn. Men hon var väldigt fin idag.

Hemmafrisör

Alldeles för sällan borstar Filippa sitt hår och när hon väl gör det skriker och gråter hon, så idag tröttnade jag och klippte henne. Hon blev väldigt nöjd. Skönt det. Hon behöver ofta lite hjälp på vägen för att våga göra vissa saker.

Present

Igår när vi skulle gå så räckte Linda över present till mig, två virkade grytlappar och en grytlapp som inte är som alla andra...
Idag fick det bli premiär för den.

En härlig lördag

Igår begav vi oss iväg till Säve för att hälsa på Lasse och Linda och även titta lite RödaKorset-dagen. Det blev ansiktsmålning, minibungyjump och ponnyridning.
Efter det gick vi hem till L&L för fika, lek och sen grillat. Massa gott blev det. Idag är vi lite rödlätta och glada över att det regnar så man får vara inne och mysa.
Missa inte Elise med jätte HelloKitty-tofflorna på sista kortet.

 

Men ärligt

Kunde inget annat än brista ut i skratt när vi i förmiddags fick mail om att en kollega tagit med sig en del av sin stjärnvinst från Liseberg i form av en Aladdin. Men även idag motstod jag, ven tårta som var kvar från gårdagen. Imorgon är det lördag, har inte bestämt om eller vad jag ska unna mig.

För mycket av det goda

Bestämde mig igår att det var dags att skärpa till mig när det gäller sötsaker. Har blivit en del det sista. Kakor och godis liggandes hemma och glass några gånger på jobbet, och ibland småkakor och annat hembakat. Nu är det bara lördag som gäller för sötsaker.
Glad i hågen går jag till jobbet och möts av ett mail om hembakat rulltårta med grädde och jordgubbar i som står i köket och nån timma senare kommer ett nytt mail om att det finns tårta i kylen, för att fira Fredrik som fyllt år. MEN jag klarade det och tog inte ens en liten liten bit trots att det var min favvo; prinsesstårta. Klapp på axeln till mig!

Lilla snigel, akta dig...

Vi hittade några sniglar ute. Alina var lite skeptisk först. Men sen hjälpte hon dom in i buskarna igen.

Färgmatchning

Såg precis att tjejerna idag har nappar som matchar deras kläder. Plötsligt händer det. Inte ofta bådas nappar går i samma färg som kläderna.

Coolaste mopedisten på gården

Eller...?

Kommer nog aldrig sluta förvånas

Alina är nog en av dom mest uppfinningsrika personer jag känner. Idag hade Robin besök av Hampus och Helena, dessvärre jobbade jag men dom efterlämnade sig lite godsaker. Jag och Robin tog oss lite till kaffet och kvar blev dom små påsarna. Kunde dock inte hålla oss för fniss när vi hör hur det prasslar och Alina använder sig av dom tomma påsarna som ett par "skor"

RSS 2.0