*Stolt*

Har sytt klart mina första gardiner nu. Det tog sin tid. Maskin som krånglade, men hjälpte med ett nålbyte så gick den som klockan. Här är resultatet.

Nu behövs det bara lite fönsterputsning så är jag nöjd. Dock är det väl som uttrycket, kasta pärlor till svin när man har två tallandes småtjejer som gör avtryck på fönstren.

Torsdagshäng

Igår hade jag med Karolina att komma och hälsa på henne och Pella efter jag hämtat Alina.
Där blev det mycket stoj, lek och bus. Även köttbullemiddag hanns med. Tyckte dom kom så bra överens som det bara går med så starka viljor.
Hade verkligen hoppats att tjejerna skulle vara väldigt trötta när vi begav oss därifrån, och det var dom iofs, men när vi väl var hemma så tjattrades det bra länge inne i deras rum innan dom somnade.


På Karolinas blogg hittar ni lite fler kort och text.
http://mammakarro.blogg.se/2012/march/har-precis-lagt.html

Leta leta leta

Kan inte för min värld förstå vart Alinas snuttar har hamnat. Hon verkar inte själv veta vart hon lagt dom. Borta i över ett dygn nu. Få hoppas att dom kommer fram snart...

En härlig helg

Eller... Lördagen var väl upp och ner, det ena buset avlöste det andra. Men sen var det dags för tjejkväll. Tyvärr blev det inställt hemma hos Emily. Hoppas på att det kommer ett nytt tillfälle väldigt snart. Men vi förflyttade oss och tog det hemma hos Jeanna istället. Tacos, vin och glasstårta, och en himla massa skratt. Kom nog hem alldeles för sent.

På söndagen kom mamma och pappa och hälsade på. Med sig hade dom Elsa, så vi började med lite utelek, lunch och innelek.

Dom åkte sen vidare till Charlotta vid tretiden, och jag kände lite då att barnen måste nog få komma ut igen. Men var inte jättesugen på att gå ut på gården. Så bestämde promenaddejt med Jeanna. Det blev en långpromenad upp till Sisjön.

Alina tyckte att det inte var några som helst problem att hoppa och gå i vattnet. Som tur var hade vi åkpåse i ena vagnen så hon fick krypa ner i den på hemvägen medan skor, strumpor och byxor låg under vagnen. 8km visade det sig när vi kom hem att vi hade promenerat. Bra kämpat tycker jag då större delen av vägen till Sisjön är uppförsbacke, och med en vagn att köra så tränar man ju på bra.
Väl hemma fick det bli våfflor med grädde och sylt. Åt alldeles för många, men gott var det.
Sen blev det soffläge tillsammans med Jeanna och slökollning på tv.

En väldigt bra helg blev det!

Semesterfredag

Jag har några semester dagar jag var tvungen att ta ut, så har under några fredagar under februari och mars varit hemma. Tyvärr var det alldeles disigt ute, jag som hade tänkt utelek på förmiddagen. Men vi får spara det till eftermiddagen istället, om det inte klarnar upp snart.
Robin skjutsade Filippa och begav sig sen till garaget, så det är bara jag och småtjejerna hemma. I eftermiddag ska jag in till stan för att fixa ögonfransarna. Ska bli kul att se hur resultatet blir.
Robin ska jobba både lördag och söndag, så får se vad morgondagen bjuder på, kvällen ska i alla fall spenderas hemma hos Emily med ett gäng tjejer. Ska bli väldigt kul.
På söndag hoppas jag på besök, men vi får väl se hur det blir.

När Filippa inte är hemma så invaderas hennes rum av nyfikna små.

Trevlig helg till er alla!

*Gilla*

Åh vad jag gillar att bo här. Många faktorer som spelar in; gångavstånd till jobb, skola, förskola och affärer. Lätt att slänga på barnen kläder och spendera minst en timma nere på gården. DISKMASKIN, underlättar en hel del i vardagen. Tvättmaskin i lägenheten som gör att man kan tvätta nån maskin lite då och då utan att få en överfull tvättkorg och ett jätteprojekt. Att Filippa har gångavstånd till många av sina klasskompisar, och att hennes tjejklasskompisar verkar alla så mysiga. Även att Filippa verkar mycket gladare när hon kan leka med kompisar på eftermiddagarna och att hon har ett eget rum.
Gillar även att lägenheten är bra planerad och man känner sig inte speciellt trångbodd. Bra grannar, i alla fall det jag hittills pratat med dom. Förutom att Alina fick lite klagomål av grannen under för sina klackskor som numera är undanlagda.
Jag trivs väldigt bra helt enkelt, håller tummarna att inget händer som får mig att ändra mig.

Förmiddagsutflykt

Ibland när man funderar på vad man kan hitta på så står det alldeles still i hjärnan. Ska man göra nåt större så vill man ju gärna ha planerat och förberett innan. Idag fick det bli en sväng upp till Sisjön. Eftersom det inte är så kul att åka och inspektera nya ställen när det är kallt och snöigt ute så har vi inte kollat så mycket på vad som finns i närheten. Men idag som sagt blev det Sisjön. Väl på parkeringen såg vi att dom hade poängpromenad, men eftersom vi bara hade med en paraplysulky så hoppade vi över det, och eftersom vi inte visste hur långt det var till själva "badstranden" så åkte vi en sväng till, till en annan parkering.
Där blev det en stund vid stranden och sen en liten promenad på stigen runt Sisjön. Men nu har vi i alla fall lite bättre koll på hur området ser ut. Kommer definitivt bli fler turer dit upp.


I bilen hem fick det bli banan till alla tjejerna, hemma fick Elise sen en välling och sov i närmare fyra timmar och vi andra åt lunch och tog det mest lugnt. Väldigt skönt med förmidddagsutflykter så man kan ta det lugnt under eftermiddagen.

När katten är borta...

eller i alla fall sover...
I lördags tog jag detta kortet.


Elise har precis lyckats sno Alinas napp ur hennes mun...
Elise blick säger väl det mesta. En av många gånger som hon busar/retas med Alina.

Bergbestigare nr.2

Det var väl bara en tidsfråga tills Elise skulle bli en lika effektiv klättrare som Alina.


Häromdagen på lekplatsen såg jag plötsligt en liten rödtott åka nerför rutschkanan. Det gick bra, men hon har lite svårt att hålla sig sittandes upp. Här hemma har vi fortfarande kvar Elsas kana och den klättrar Elise mer än gärna på. Men när hon sitter högst upp och ska åka så ropar hon tills man kommer och hjälper henne att åka ner. Så nåt har hon nog lärt sig av att inte åka ensam nerför rutschkanor.

Fint väder och besök

Häromdagen var min arbetskollega Sabina och hennes dotter Eila (Jag hoppas det stavas så). Först blev det lite innelek och kaffe innan vi gick ut på gården en stund.


Efter utelek blev det plättar till småtjejerna, och sen mys i soffan.

Det är så kul med besök, man får föra en vuxen dialog och eftermiddagarna går så mycket fortare.

Babyshower

I fredags var det dags för babyshower för Karolina. Efter en hel del planering så möttes vi upp utanför. Tyvärr, som kom pås efteråt, så tog vi inte kort på överraskningsminen.´



Gott att äta och en massa tjejsnack blev det.


Leken "Gissa omkretsen på magen". Alla trodde större än var den faktiskt var.


Hälften av oss som deltog var gravida. Detta får bli "före"bilden och sen får vi ta en när alla bebisarna är ute.

Det var väldigt roligt att planera och jag tyckte det blev en väldigt kul kväll.

Badtösen

Jag köpte en dag hem badskum och det är ett måste när Alina ska bada.

Elise i klättrartagen



Till er med "mormorsgener", hon klättrade ner strax efterbilderna togs.

Helgen som gick

Åh vad jag längtar tills jag har en egen dator, eller en mobil som fungerar som en mindre dator. Då är det liksom enklare att uppdatera bloggen.
Helgen har i alla fall varit bra. På fredagen tog Filippa med sig en kompis hem och efter maten begav vi oss ut på gården.


När Filippas kompis skulle hem gick vi andra tjejer upp och självklart när solen var så strålande fick tjejerna glass.


På lördag åkte vi in till Nicklas för att kolla på hans nya lägenhet och passa på att äta lite eftermiddagsfika.

Promenad runt gården

Idag blev det en liten stund på gården. Robin var och hämtade Alina så jag och Elise gick ut i förväg. Elise gick och gick och gick. Lärde sig efter en stund att ta emot med händerna var ganska smart. Men hon hann ändå få ett litet skrapsår på haken. Det var lite tråkigt att större delen av lekplatsen låg i skugga men solen kommer ju bara stå högre och högre.

Den lilla bänken, dock var Alina ensam idag om att sitta på den.

RSS 2.0