Varför göra det enkla

I Ullared köpte jag ett skal till våran extra IPhone. Rosa med vita stjärnor. Nu säger Alina när hon vill spela att hon vill ha "Blinka lilla stjärna där, hur jag undrar var du är"-telefonen. Försöker få henne att förstå att det räcker att säga stjärntelefonen.

Sötnötarna

Finner inga ord...

Saffransbullar

Hade ju tänkt mig lite mer runda bullar, men det blir nog gott ändå.

Hemma idag

I söndags kväll kräktes Alina. Så dom har fått vara hemma. Dock verkar det inte vara magsjuka eftersom det bara hände en gång. Igår var Robin hemma och idag får jag vara hemma. Imorgon får det bli förskola igen då energinivån på tjejerna är på topp.

Julstöket fortsätter

Idag shoppade jag loss på lunchen på ingredienser till julbak. Idag hann jag med Skumtomtefudge. Recept finns här: http://cinans.blogg.se/2011/december/skumtomtefudge.html
Tog lite strössel på några av dom. Väldigt gott!!

Pepparkaksbakning

Det har vi gjort precis. Mamma hade gjort halvsats så man hann inte bli trött. Självklart testade vi på Mamma Mu-formar.

Dagarna dom går och går...

Redan torsdag. Har lite att göra men orkar inte. Barnen har sovit oroligt hela veckan och det börjar kännas. En tur till Ullared med systeryster har det blivit. Inte så mycket folk där när vi anlände strax före åtta i tisdags. Bästa köpet måste varit Alinas nya overall. Det stod 329:- på lappen men när jag tittade på kvittot på väg hem stod det att jag bara betalat 199:-. Ännu bättre. Annars har inte så mycket hänt. I helgen blir det en tur till Grästorp för mig, Filippa och Elise. Alina ska till Gun och Robin ska på 25års fest. Hade tänkt packa idag men orkar bara inte, tar det imorgon... Kanske.

Lördagsmys

Igår blev det skoshopping för mig och Robin. Höst/vinterskor inhandlades. Sen gav sig Robin iväg och vi åt lunch och Elise sov middag. Jag passade på att bygga ihop dom sista två lådorna till Filippas byrå och städa lite på toaletterna. Sen kom Sofia. En varsin kaffe blev det och sen en promenad till Clas Ohlson där Tassimokapslar införskaffades billigt, tack vare en app med gratis presentkort att ge till varandra. Sen hem och göra tacka, och som vanligt med tacos så slutar man inte i tid. Väldigt gott. Sen mys i soffan innan Alina och Elise skulle lägga sig. Sen blev det kaffe med en skvätt xanté, choklad och ett glas vin. Massa prat, film och skratt. Tiden bara flög iväg. Idag vankas det bad på förmiddagen, så får vi se vad mer dagen har att erbjuda.

Äntligen helg

Första gången på riktigt länge jag känner så. Inget stort inplanerat. Robin ska iväg så har bjudit hem Sofia att spendera tid med mig. Idag blir det mys och håller tummarna för sovmorgon imorgon.
Trevlig helg alla!

Go'kaffe

Häromveckan hade Elgiganten ett erbjudande jag inte kunde motstå. Så nu har jag mig en liten kaffemaskin hemma. Ska nog köpa hem choklad- och tekapslar också, bara för att testa. Lite dyrt om man jämför med bryggkaffe, men billigare än en latte på stan.

"Inte så mycket"

Det svarar man oftast en dag man bara varit hemma på. Men funderar man så har man oftast gjort ganska mycket. På dagens lista kan jag bocka av; tvättat två maskiner, byggt ihop min nya torkställning som jag hängde dom nytvättade kläderna på. Vikt två andra maskiner. Lagat både lunch och middag. Klistrat upp en väggbonad på Filippas vägg. Sytt ett kuddfodral till Filippas rum. Vi spenderade även mer än en timma ute på gården när det var uppehåll. Nu ska jag bara plocka upp disken ur maskinen och ladda en ny, ta hand om dom två badande tjejerna och se till att dom kommer i säng i tid. Sen blir det väl som vanligt småplockande tills jag känner mig nöjd och kan sjunka ner i soffan, där man inser efter en timma att man är trött och bara vill lägga sig. Men har väl som sagt egentligen inte gjort så mycket...

Sjukling

Idag tyckte jag Elise verkade varm och det visade sig att hon hade feber. Så hon fick vara hemma med Robin.
Hon verkar inte helt bra än, men fick henne till slut att skratta på en bild.

Sötisarna

Idag när jag var klar med hushållssysslorna slog jag mig ner i soffan. Tjejerna befann sig ut i hallen och jag hörde hur dom grejade och när jag sen tillslut gick ut för att kolla om dom busade. Men dom hade byggt en "scen" och stod och sjöng.

Regn regn regn

Under hösten har det ju regnat en hel del. Även fina dagar har vi haft.
Det kan dock kännas lite skumt att det kan vara uppehåll hela dagen fram tills att jag ska gå hem halv fyra. Det har hänt vid så många tillfällen att jag börjar tycka det är lite läskigt.
På väg hem från förskolan tyckte tjejerna det var en bra idé att stanna och leka ut, jag var väl inte lika förtjust i det.

Tradera

Jag gillar för det mesta Tradera. Inland köper man lite grisen i säcken när man inte kan prova och inte kan skicka tillbaka. Idag fick jag ett paket med en vinst. 9st tröjor/tunikor/klänningar. 75:- + 60:- i frakt. Vilken glädje när man öppnar och alla känns knappt använda och 2st har fortfarande prislapparna kvar 99:-/st.
Ibland gör man riktiga fynd.

På väg hem

Nu är vi på första tåget på väg hem. Igår var ett slappardag. Tog en promenad till affären, åt rester från lördagen, var ute en stund för barnens skull och sen blev det hemmagjord pizza. Kvällen avslutades med en långpromenad för mig och Katta.

Härlig dag och Halloweenparty

Idag har vi myst, lekt, lagat mat och fixat inför eftermiddag/kväll. Halloweenparty med några av Kattas vänner, vilka dom flesta jag träffat under åren vi känt varandra. Högt och lågt med barn men himla kul! Massa god mat och en fantastisk tårta. Alina slocknade vid nio och jag ligger nu och ska sova snart.

Framme

Nu har vi varit framme i närmare sju timmar. Blivit utfodrade med mat och marängsviss, och självklart har det busats en massa. Nu är det dags för sängen. Imorgon vankas det Halloweenfest!

Minisemester

Jag och Alina är på väg till Karlshamn med tåg. Alina tröttnade nån gång mellan Kungsbacka och Varberg. Men det går bra ändå :-)

RSS 2.0