Jag vill inte

Jag vill verkligen inte bli väckt halvsex varje morgon. Mer än en timma innan klockan ska ringa. Har oftast inga problem att gå upp när plikten kallar, men det här är inte okej... *suck*
Har då svårt att somna om. Ja ja, nu har jag fått ur mig det mesta. Dags att gå upp... Kanske.

Lammstek, popcorn och Sunes sommar

Det är några av dagens ingredienser

Tidiga morgnar

Klockan är inte ens sex och nu är Elise vaken. Har placerat henne i soffan med Bolibompa och hoppas på att få vila lite till innan det är dags att gå upp och börja dagen, men är väl bara att inse att är så här dom närmsta dagarna.

Dörrförsäljare

Ibland är dom faktiskt bra att ha. Idag fick vi ett "lås" installerat på plats. Toppen tycker jag!

Inbakad fläta

Det är ju inte jättelätt att göra en på glatt barnhår, men tacksam att dom oftast inte tar ur dom i första taget.

Vardagar

Äntligen börjar det bli rutin på vardagen. Kan faktiskt vara lite skönt. Dagarna flyter på. Har lyckats hänga med Stina två luncher för att simma. Dags att ta tag i träning. Alina och Elise blir bara duktigare och duktigare på att promenera hela vägen till förskolan. Tycker det är bra då jag inte alltid går ut i samma dörr när jag hämtat dom. I morse ville i dom små sötnötarna ha paraply. En av dom få dagarna regnet inte syntes till det minsta.

Måndag igen

Det betyder jobb och förskola. Alina ville ha sin lila kjol. Det fick hon. Tycker det är okej så länge det faktiskt inte gör mig nåt om hon råkar göra sönder den eller spilla nåt på.

Sköna söndag

Idag åkte jag och Elise hem till Jessica och Johan som flyttat ut på Tjörn. En rundtur i huset innan det blev lasagne och efterföljande kladdkaka. Sen en rundtur ute. Vi hann med mycket prat och Elise fick träffa både katter och hästar. Så kul att träffa personer man inte ser så ofta men ändå trivs bra med.
Sen hem och börja bygga ett skåp till badrummet, hann inte helt klart innan min mamma och pappa kom hem med Alina. Det blev smörgås med stekt ägg till kvällsmat och nu ligger jag i soffan och väntar på att barnen ska somna. Har en huvudvärk som inte riktigt vill släppa men räknar även in denna som en mycket bra dag!

Kalaslördag

Lördagen började med O'boy-frukost. Sen blev det en tur till Ikea med Jeanna. När allt var urpackat hemma hämtade jag, Robin och Elise Nicklas för att åka på fika hos Dan och Lotta. Jag hade bjudit in oss då Dan fyllde i lördags och för att det kunde vara kul att hinna prata utan ett gäng barn.
Vi blev inbjudna på middag, men tog först en sväng till Kungsmässan och Freeport. Dom har PoP på Freeport så shoppade till väldigt nedsatt pris. Sånt gillas.
Sen blev det som sagt middag och sen lite spel. En väldigt bra dag till!

Filmfredag

Helgen har varit fylld med skoj. Fredagen började med kortare dag. Lunch med Cina, Sabina, Emily och Eva. Sen följde Cina med hem, min pappa kom och hämtade Alina och Cina demonstrerade lite produkter för mig. Spenderade lite av mina välförtjänta pengar. När Robin kom hem begav jag med hem till Emily där det vankades Carbonara, godis och Twilight, hann med två filmer. En väldigt bra dag!

Höstens vackraste färg

...

Redan onsdag...

... trodde jag, hahaha. Men var visst bara tisdag. Så dagarna flyger tydligen inte iväg i alla fall. Här är vardagen i full gång, Alina och Elise går fr.o.m denna veckan alla dagar på förskolan. Det är ett projekt att komma iväg på morgonen men det går över förväntan. På fredag ska Filippa till sin pappa, och Alina ska bli hämtat av morfar, som även ska ta med sig kusin Elsa hem till Grästorp. Dom ska på teater på lördagen. Så jag och Robin har bara lilla Lisen hemma. Har redan bokat in fredagen med Emily för lite film. Vi har dragit ut på det alldeles för länge. På lördagen är det Ikea, tror jag, och försöka få en del gjort här hemma. På söndagen ska jag ut till finaste Jessica som flyttade till Tjörn för över ett år sen och jag har ännu inte varit där *skäms*. Ska bli väldigt roligt i alla fall.

Slapparsöndag

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. På eftermiddagen åkte Filippa på dans och jag gjorde i ordning en ugnspannkaka med hallon och blåbär. Synd att endast jag och Alina uppskattade den.

På dop

Igår var vi på dop för Noel. Det är nåt fascinerande att komma in i kyrkor man aldrig besökt innan. En fin ceremoni och en gudomlig dopfika. Våra tjejer skötte sig över förväntan.

Då var det dags igen

Låg vaken i fredags och kom på en lösning som kanske skulle fungera i praktiken. Så igår tog jag en av Filippas våningssäng sängar och placerade under Alinas. Så nu har även Elise en normalstor säng. Hon ramlade inte ur första natten i alla fall.

Bad tröttar

Idag fick det bli bad för tjejerna. Det stojades och stimmades. Glada skratt och tillrop, underbart! Sen var dom totalt utslagna. Mös i soffan innan det var dags för sängen.

Inomhus rörelser

Vi använder Kinectet en hel del. Alina gillar det mycket. "Hoppa och springa i sandlådan"=Längdhopp. Bowlar gör vi nog mest. Väldigt kul är det, och tiden går av bara farten.
Dock är lilla Elise för kort, man måste vara en meter för att den ska känna av en.

Hårband och tofsar

Ibland när jag gör mig iordning får tjejerna låna tofs och hårbandsnecessären. Det brukar sluta så här...

Dagens Alina citat

(Trots att hon ofta säger mycket klokt och roligt på en dag.) Vi var på väg hem från förskolan och en liten pojk var också på väg hem, varpå Alina springer ikapp och kramar han bakifrån, vilket man märker att han inte är så förtjust i. Mamman tittar på mig med ett leende, och jag försöker förmana Alina med att säga att alla inte gillar att kramas. Varpå Alina säger högt: ALLA gillar att kramas!
Hon är nog den kramigaste jag vet.

Söndagsmys

Idag har vi inte gjort speciellt mycket. Både jag och Elise har sovit middag. Jag sov väldigt dåligt inatt så det var välbehövligt. Nu blir det soffhäng med Robin och förhoppningsvis tidigt i säng.

Dagen är inte slut än

Imorse vaknade tjejerna strax efter kl.6. Stor frukost eftersom det är lördag och vid tiotiden begav vi oss till Åbybadet. Där spenderades ca. 1,5timma i vattnet. Efteråt fick det bli pizza, Elise somnade som en stock sen. Vi andra slappade lite och spelade sen kinect. Nu är kaj strax redo för att ge mig av in till stan för tjejmiddag. Förhoppningsvis blir det inte allt för sent hem.

Här kommer kort på två trötta simmare i väntan på pizza.

Morgonsällskap

Idag ska Robin iväg så Alina och Elise skulle lämnas tidigare. Jag fick äran att hålla Elise i handen hela vägen och även lämna henne. Var lite orolig att det skulle bli fel för henne när jag lämnade, men hon sprang så glatt in.

Ballonger is the shit

Idag kom Emily förbi med tre av ballongerna. Kände inte för att gå hem med dom i spöregn. Det sprangs runt, kastades, släpptes ballonger till taket. Tänk vad man kan göra med ballonger.

Morgonfirande

I lördags fyllde min chef Eva 50år. Idag överraskade vi henne på jobbet med fina skyltar, ballonger, fiskdamm och pinata. Himla roligt! Det syns inte på bilderna, men i stort sett hela kontoret hade samlats. Vi började med sång och bubblande jordgubbsvin.

RSS 2.0