En färgklick

Det jag gillar med höst/vinter är att man får ha mössa. Har alltid gillat det, aldrig haft nån fas i livet där det ansetts som töntigt. Just nu använder jag en lite tunnare som min syster gjort. Passar utmärkt när man har har en vanlig, tråkig och svart jacka.

Inte helt enligt planen

Idag hämtade jag Filippa på kalaset. Vi gick hem. Alla spelade tillsammans, sen lunch och sen vet jag inte vad som hände men Filippa blev på sitt allra sämsta humör som hon blir allt för ofta nuförtiden. Det slutade med att stackars Sofia, som skulle passa Alina och Elise, redan hunnit åka hemifrån, när Filippa bestämt inte skulle gå på dansskolan. Man blir helt rådvill och det sitter i kroppen länge efter, denna sorg över hennes argsinthet. Sofia kom i alla fall och spenderade eftermiddagen med oss. Vi hann med tvspel, plättätning och nagelmålning. Jättefina blev vi. Nu inväntar jag att alla barn ska sova så även jag kan lägga mig och förtränga större delen av dagen.

Lördagen 29/9

Igår var jag och Filippa på Frölunda Torg. Det blev en del köpt då det fanns många bra erbjudanden.
På eftermiddagen följde jag Filippa hem till Linda och Jennifer, hon skulle vara där tills ett kalas hon var bjuden till började. Vi andra begav oss mot Landvetter för 30 års kalas. Massa god mat och en väldigt god chokladtårta. När vi var hemma igen lades dom små tjejerna och jag traskade bort till Filippa, som inte ville med hem, så jag lämnade kudde, filt och tandborste. Ska hämta henne nu på förmiddagen istället.
Lyckades bara ta ett kort igår, på Alina. Ska se om det kan bli fler idag.

Alinas tankar

På Alinas förskola frågar dom och dokumenterar olika frågor. Vissa sätts upp med bild på väggen. Pratade med mamma om det häromdagen så tog igår kort på bilder/teckningarna.

Kan inte bli mycket bättre

Jag trivs väldigt bra på mitt jobb. I alla fall för det mesta. Det som är bäst är framförallt alla kollegor. Kanske därför jag snart varit där i tio år. Häromdagen kom det paket till fyra på kontoret som hade varit på Lena PH. Till min stora glädje valde Fredrik att ge sin gåva till mig. Tjoho! Lenas nya platta, signerad!

Elise och hennes vänner

Elise gillar att bädda. Dockor och nallar blir ofta lagda och nedbäddade under filtliknande föremål nästan dagligen.

Helgen hittills

Igår var vi på Kickoff med jobbet. En del nytt, god mat, en hel del vin och som alltid mycket bra sällskap (trots alla nördar). Jag lyckades gissa närmast på utslagsfrågan (medelåldern på företaget) och fick välja pris först och fick med mig ett Xbox med kinect hem. Wihoo! Idag hämtade Robin hem våra små hjärtan och vi har myst i massor. Fick även upp en ljushållare som legat i kartongen allt för länge. Nu är det Körslaget och sen får det nog bli sängen.

Att må bra

Mår man inte bra i sin kropp känns inte så mycket bra. För snart en månad sen blev jag tipsad om en app. till telefonen. Den hjälper till att hålla reda på hur mycket man stoppar i sig i kcal (kalorier). Den räknar även ut hur mycket man bör äta varje dag för att gå ner i vikt. Min är inställd på 0,5 kg i veckan. Hittills har jag gått ner 3,3kg och mår redan mycket bättre med mig själv. Några kilo kvar innan jag är framme. Sen gäller det bara att klara av att hålla sig kvar. Så kommer nog fortsätta med appen tills jag känner mig trygg och har bättre koll på vad jag stoppar i mig.

Prinsesspresent

Självklart är alla mina tjejer små prinsessor, men den som är mest prinsessa är Alina. Kan ju inte undgått nån. Häromdagen kom ett litet födelsedagspaket till henne innehållande ett armband med små hjärtan på som passar till hennes prinsesskläder. Tackar Maggan, Janne och Ludwig å Alinas vägnar.

Frökenmålad

Idag när jag hämtade Elise hade hon fått lite färg i ansiktet. Hon hade minst en storasyster som var avundsjuk.

Lördag

Idag gick vi ut på förmiddagen för att göra oss av med lite energi. Sen kom Tessa, Tindra och Casper. Lek och pyssel blev det, och självklart plättar. Det slår ju aldrig fel. Jättekul att få prata också, var ju ett tag sen vi sågs. Nu är det snart läggdags för dom små och lördagsmys för oss andra.

Toppenkväll hos Eva

 

Elise och den lilla lilla snigeln

Idag när vi gick hem från förskolan såg jag att hon hade nåt på stöveln. Det visade sig vara en liten liten snigel.

Lämna blod

Jag är hyfsat orolig för sprutor och sjukhus, men har ändå lämnat blod ett antal gånger. När jag jobbade på Ringön åkte vi till blodbussen på Lindholmen. Nu när vi jobbar i Sisjön åker vi till Frölunda Torg där Droppen ligger. Det känns oftast helt okej, är alltid nervös för sprutor och om mitt blid ska vara okej, vilket det alltid är. För er som kan så hade jag idag HB 143. Som tack för att man lämnar får man lite fika och valfri present. Jag och Emily har från första gången valt lott-paketet. En Triss och en Tian. Hoppas varje gång att vi ska lyckas få med oss nån mer. Jag vill i alla fall att mina nära och kära inte ska behöva vänta om nåt händer för att det inte finns tillräckligt. Blev både ledsen och glad när jag fick veta att en gammal vän fått flera liter som hon förlorat vid förlossning. Det triggar ännu mer att göra detta.

Bättre sent än aldrig

Idag kom det ett kort med posten från min mamma och pappa. Dom har varit på Gran Canaria i MARS!!!!! Det var snigelpost det kallades va?

Mysig söndag

Idag kör Robin heldag på jobbet. Jag, Alina och Elise gick ut en stund på förmiddagen. Gungade, åkte kana, grävde och spanade på sniglar. Sen kom min vän Stina och anslöt sig. Vi gick in, lunchade, pratade, åt mellanmål i form av ugnsbakade bananer med kakao och till det light vaniljglass. Mycket gott tyckte jag. När Stina åkt hem plockade jag här hemma och har nyss lagt dom små. Är ju så skönt att sätta sig när man vet att det är rent och undanstädat i köket och att allt annat är undanplockat. En skön dag helt enkelt.

Morgonsång

Idag kom Alina in med xylofon och sjöng lite barnsånger för oss.

Över en timma

Det är den tid det tar från det att jag lämnar jobbet tills dess att jag kliver in i mitt hem. I alla fall när man har tre barn att hämta på tre olika ställen. Finns ju så mycket att göra på vägen hem. Detta är att jämföra med när jag går ensam till jobbet och det tar under tio minuter. Men vad gör man inte för sina små hjärtan.

Hipp hipp hurra

Idag är det bästa Alinas treårsdag. Vi fick sjunga nästan hela sången innan hon vaknade. Men så fort hurra-ropen kom satte hon sig upp. Två paket fick det bli på morgonen så tar vi fler presenter i eftermiddag.

En mycket bättre dag

Idag är en bra dag. Har precis bokat biljett till mig och Alina som i November ska bege oss ner till finaste Katarina och hennes familj. Ska bli kul att träffa dom och även att få spendera tid med bara Alina. Och Elise får äran att vara ensam med sin pappa. Nedräkningen har börjat... 58 dagar kvar.

En sån där dag..,

Som man helst ska vara över väldigt snart. Man känner sig bara obekväm och nedstämd. Om inte Jeanna hinner bli för trött kommer hon över sen. Man mår ju alltid lite bättre när man får prata, och även lyssna. Imorgon vaknar vi pigga och glada :-D

Kalassöndag

Igår var det dags för Alinas 3års kalas. Som alltid när det är kalas som vankas får jag en sjuk prestationsångest. Jag vill att det ska vara så bra som möjligt, och sätter alldeles för hög ribba. Hänger tyvärr fortfarande över mig idag.

Alina var nog i alla fall supernöjd med presenterna. Prinsessklänningen skulle pås så fort hon slog upp ögonen idag.

Jag hoppas att alla var nöjda i alla fall, daimtårtan verkade va en hit. Så den får jag göra igen.

(Har en del kort på kameran, så lägger upp lite kort när jag fått in på datorn.)

Lördagen 1/9

En stund efter frukost kom mamma och pappa. Mamma stannade men pappa skulle vidare till Halmstad. Robin lämnade Alina hos Gun. Filippa gick på maskeradkalas kl.12. Jag bakade under tiden tårta. Mamma hjälpte mig och Elise sov middag. Sen skulle Filippa hämtas och sen var det dags för mig att förbereda mig för 2x30års kalas. Fullrulle helt enkelt. Vid halvsex begav vi oss hemifrån. God buffé och rött vin. Paketöppning och sen kaffe. Var ändå hemma innan tolv, somnade ganska omgående sen.

RSS 2.0