Nu vill vi hemifrån.

Igår blev Alina hemringd. Hon hade inte ätit. Åt inte på hela dagen igår. Idag har hon ätit så imorgon blir det förskolan igen innan vi klättrar på väggarna här.

Magsjuka

Jahopp. När strömmen väl var tillbaka tog det inte lång tid innan jag hörde Elise hosta och väl inne hos henne började hon kräkas. Hon fick lägga sig på madrass i vårt rum, men det kom unga fler kräkningar.
Däremot ropade Alina vid halvtretiden. Kräkning där också. Fick bädda Elise säng, lyfta tillbaka henne och så fick Alina ta madrassen. Hon har ju vid dom andra magsjukeperioderna varit den som kräkts flera gånger på rad. Samma sak i natt. Fast känns ändå som en lättare form av magsjuka.
Känner mig mest orolig över jobb, både mitt och Robins. Emily är inte tillbaka så måste verkligen vara där. Och Robin som har möten inbokat.
Trött som ett ägg är jag nu på ingång till jobbet och hoppas att tjejerna är utan symtom idag...

Strömlöst

Nyss gick strömmen här. Hoppas på att det inte dröjer allt för länge innan den är tillbaka.

Eftermiddagsfika

Idag efter lunch packade vi oss in i bilen och åkte till Jessica och Johan, på Tjörn. Semlefika och massa prat blev det. Efter tre timmar blev det dags att åka hem. Tiden går fort när man har roligt.
En extra iPhone är bra att ha i bilen.

Då var det dags igen.

Ommöblerargenen satte in :-)

Hej mitt vinterland

Jag gillar snön, jag gillar vintern. Fryser jag är det jag själv som valt fel kläder. Filippa är lämnad på skolan, bara promenaden till jobbet kvar.

Slappa = ?

Insåg för nån timma sen att jag nog inte kan benämna det för slappardag idag. Bara för att man inte går ut så gör man egentligen ganska mycket. Har lagat både lunch och middag (korvgryta med pasta och fläskytterfilé i sås med ris). Har även tvättat och vikt kläder. Skruvat åt flera dörrhandtag som glappat, smörjet en dörr, hängt upp en spegel i Filippas rum och en tavla i hallen med tjejernas "skolkort". På det har jag ju även plockat undan efter varje måltid, löst konflikter, satt igång dvder och småplockat. Kan nog sätta mig i soffan med gott samvete i kväll.

En hel vecka senare

Dagarna går fort. Har jobbat längre dagar denna veckan så orken att blogga har inte riktigt infunnit sig. Idag är en rejäl slappardag. På sånna här dagar är man glad när dom små leker tillsammans utan bråk. En till arbetsvecka med längre dagar innan jag är tillbaka på mina sextimmars dagar igen.

Söndagslugn

Efter lunchen och efter att Robin åkt till jobbet gick vi ut. Det gungades, fylldes snö i hinkarna, cyklades och lektes med grankvistar. Nästan en timma senare blev det ingång. Elise tyckte det var ett bra tillfälle att lunchvila sen. Resten av dagen kommer nog spenderas inne i lugn harmoni (hoppas jag)

"Nu har vi ingen jul kvar"

Så säger i alla fall Alina efter att jag plockat bort alla julsakerna. Igår tog Robin med sig Alina och Elise och hämtade Nicklas och åkte och badade. Jag hann med att plocka bort alla julsaker och dammsuga. Sen fick det bli hamburgare och hemmagjord glass. Innan det var läggdags för tjejerna rensade jag och plockade fram kläder i större storlek till båda. Har ju så det räcker och blir över. För mig fick det sen bli ett glas vin och ett avsnitt av Hart of Dixie, en av få serier jag följer.
Idag är inget inplanerat så vi får se vad dagen har att erbjuda.

Egokort

Igår hade Elise min telefon en stund. Hittade senare en massa kort på henne i "kamerarullen". Sötis!

En rosa hatt

I lördags när vi shoppade hittade Sofia en hatt till Alina, på rea. Så för 50:- kunde jag inte låta bli den.

Då var helgen slut igen

Några timmar och ett besök kvar har vi. I fredags jobbade jag över till sju. Filippa var med under eftermiddagen. När vi kom hem var Alina och Elise fortfarande vakna. Efter en hel del kvälltjafs med Filippa fick jag äntligen sova. Första barnet vaknade närmare halv åtta på lördagen. Vid ett kom Fredrik och Sofia. Jag, Sofia och Filippa åkte till Frölunda Torg. Blev en del shopping, sushi på väg hem sen igen. Eftersom Elise sovit middag mellan 14-17 så var inte hon vidare trött. Så blev sent i säng, med resultat att vi fick "sovmorgon" till halv åtta.
Idag har det varit soffmys under förmiddagen och efter lunch åkte Robin, Fredrik och Sofia. Robin skulle jobba och efter västtrafiks omläggningar går inga bra direkt bussar till Vallda längre för F och S.
Nu slappar jag och Elise i soffan och Alina och Filippa leker med sina Petshops. Det går bra, men ibland får man styra upp när man hör den ene börja låta irriterad.
Senare i eftermiddag kommer mamma och pappa en sväng.
Sen hoppas jag på att barnen somnar i tid. Imorgon är ju vardagen tillbaka.

Bettskenan

Gnisslar tänder en del och har skaffat en bettskena. Fick dock migrän dagen efter jag använde den första gången, så har inte vågat igen förrän i natt. Nu ligger jag dock med lite ont i tänderna. Ovana? Eller ska det inte kännas så? Ska försöka bli bättre på att komma ihåg den så att jag får behålla mina tänder.

Morgonmys

Med bästaste Elise. Resten sover fortfarande.

Gott nytt år

Blev en helkväll igår. Linda, Lasse, Alicia och Nellie kom vid halvfyra och vi började med lite fika. Senare toast Skagen till förrätt och sen fläskfilé med kantarellsås i ugn med ris och sallad. Mätta blev vi. Kvällen spenderades mest vid TVn och kinectet. Elise somnade vid halvtio och Alina ungefär en timma senare. Vi andra höll oss vakna till efter tolv för att skåla in det nya året.

Idag tyckte Elise att sju var en bra tid att vakna, men känner mig helt okej ändå.

RSS 2.0