Alla är vi olika. Filippa läser hellre läs...

mms_img29442 (MMS)

Alla är vi olika. Filippa läser hellre läsläxeboken än tittar på Idol.

Rutschkana

Idag kom Charlotta och lämnade Elsas rutschkana som tjejerna ska få låna lite. Alina blev väldigt glad och har åkt väldigt mycket, vi får väl se om det bara är nyhetensbehag.


Däremot så hade jag aldrig kunnat tro det jag några timmar senare såg. När Elise befann sig i bara blöja, kröp hon fram till kanan och kröp/drog sig upp tills hon till slut var på toppen. Ska hon måntro bli lika klättrig som Alina var för ett år sen.


Det verkade dock inte gå riktigt lika bra med kläder, dock utan strumpor. Men det blir till att hålla koll även på den lilla.

I klippartagen

Idag kände jag att det var dags att klippa av Elise "polisonger", hon har ju på varje sida en liten men lång hårbit, och i nacken ser det kortklippt ut. Man vill ju inte jättegärna klippa av dessa men hon kan ju inte ser ut som ett yrväder i håret bara för att man inte vill ta fram saxen. Sagt och gjort. Även Alina fick sig en omgång på luggen, mindre nöjd över detta dock.

Före


Efter

Lilla Elise

Som egentligen inte är så liten längre. Kryper gör hon i en faslig fart, man blir förvånad varje gång man byter rum och när man vänder sig är hon rakt bakom. Sen ett tag tillbaka har hon även börjat resa sig upp mot allt och avancerar mer och mer, släpper ena handen, släpper båda händerna (fast hon lutar fortfarande mot bröstkorgen).
Men det är kul när det händer saker.

Alina och pussel

Alina har tidigare inte varit jätteintresserad av att sitta still och pussla, men när hon fyllde år köpte jag fyra- och sexbitarpussel. Dessa tyckte hon väldigt mycket om och hon kunde sitta och pussla medan jag lagade mat. För ett tag sen tog jag fram några "rampussel" med mellan 12-20 bitar. Dom är framme ganska ofta nuförtiden och hon verkar finna ro i att stå och få ihop pusslen.

Kräk, tvätt och bad

I tre nätter nu har Elise vaknat och kräks, första natten hängde även Alina på men nu är det bara Elise. Det är inte lite som kommer utan det är till att byta ut alla sängkläder som hamnat i vägen. Så har nog aldrig tvättat så mycket som jag gjort denna veckan. Håller alla tummar och tår jag har att hon sover hela natten. På dagarna är det inga problem, Elise äter mer än vad jag kan få i Alina för tillfället.
Själv fick jag mig en paus idag och följde med Stina till Valhallabadet för att gå runt i vattnet med en väst. Vi gick inte jättelänge men det kändes ändå att man rört på sig. Jag var mest glad för att jag fick komma hemifrån en stund. Bara att duscha utan avbrott är väldigt skönt.

Stackars småttingar

Elise var först ut att kräkas vid två tiden. Har aldrig känt en sån speciell lukt innan. Efter ett antal kräkningar och sängklädsbyten så somnade vi om. Två timmar senare var det Alinas tur. Hon och jag ligger nu i vardagsrummet. Flera kräkningar men verkar inte finnas så mycket mer som kan komma upp. Håller tummarna att det är nåt som är snabbt övergående. Behöver jag nämna att handspriten används flitigt just nu och det garanterat blir en tvättdag imorgon.

En mindre bra vecka

Denna veckan har varit väldigt jobbig rent känslomässig. Mycket som hänt och många funderingar. Idag är första dagen inget stod på schemat så sitter i soffan och funderar på om jag ens orkar ta mig ut. Men jag tror jag blir sittandes här och samlar krafter och bestämmer mig för att söndagen får bli en betydligt bättre dag. Tror även småtjejerna tycker det är skönt med en riktig slappardag.

Björlanda Gård

Filippas farbror Henrik och Ann-Sofie har en gård. Här är ett klipp från när lokaltv var där. Klippet är nästan 10 minuter långt men värt att titta på.

Stackars liten

Nu har Elise åkt på nån magsjuka. Började senkvällen igår med att kräkas ner hela sig. Fortsatte en natt med ett antal blöjbyten. En välling på morgonen som två timmar senare ville komma upp igen. Nu sover hon sött på golvet men har annars verkat ganska pigg. Fasar för att resten av oss också ska bli dåliga.
Alina verkar som tur är ha en ganska lugn dag så Elise får lite ro och har suttit och pusslat i närmare en timma och Filippa är på skolan.
Håller tummarna att Elise får behålla nästa mål mat som serveras.

Det händer med händer

Idag mådde inte Filippa så bra när hon vaknade, hade klagat lite på magen redan igår kväll. Så det fick bli att ställa in ridskolan och stanna hemma. På eftermiddagen kände jag att det var dags att stimulera barnen lite så plockade fram fingerfärg.



Alinas hand, inte det lättaste att få henne att spreta (hon spretade med den andra handen) och att få henne att hålla stilla.

¨
Filippas blev desto bättre, var impad av att hon själv tryckte ner handen i dom fyra färgklickarna så handen fick alla fina färgerna.

Badtjejerna

Alina älskar som ni säkert vet att bada, Elise brukar göra allt för att få komma in och titta på och gärna vara med. Hon kryper fram till badkaret och Alina är inte sen på att "duscha" henne med vattenkannan. Men ibland får även Elise vara med och bada och hon älskar att plaska.



"Nu kommer vattnet"

Sol ute

Strålande sol idag, varmt tänker jag inte säga att det var, men tillräckligt för att vi idag har varit i lekparken två gånger. Första gången var jag själv med Alina och Elise, fasar för den dagen Elise börjar gå och tjejerna drar åt olika håll. Andra gången gick vi med min nyfunna mammalediga granne som har en tjej på ett år och en som väntas om en månad. Vid första utgången tog jag med mig kameran. Så här kommer lite bildbevis.

Alina, som verkar trivas i att ha mössan på topp


Elise nöjer sig med att sitta och känna på sanden och titta på allt runtomkring


Gunga är ju en självklarhet, gärna högt.


Man måste ju utforska om sand kan vara en delikatess

Även idag...

har det varit en bra dag. Jag tvekade lite i morse men bestämde mig till slut att ta med barnen till Öppna förskolan. Så kul när man väl kommer dit. Man märker att Elise blir lite tuffare och att Alina kommer ihåg så mycket mer med sånger och så.

Hemma igen blev det sovstund för Elise och lunch för mig och Alina, köttbullar och pasta. Passade även på att göra några pizzabullar, som är min nya "inne"grej. Det är även kul när Robin och Alina tycker det är gott.

Alina slocknade för natten kl.18 och Elise en halvtimma efter så jag har passat på att hämta upp lite mer kläder i storlek 74 och 80 till Elise och även rensat ut ytterkläder som inget av barnen för tillfället använder och plockat fram ytterkläder i rätt storlekar inför vintern. Även barnskorna fick sig en omgång och nu känner jag mig nöjd med dagens uppgifter.


Avslutar med en bild på Alina från i torsdags. Morgonkaffe är ju ett måste.

En väldigt bra helg

Fredagen började med att jag lämnade Filippa på skolan för att sen åka hem och göra mig iordning. Jag begav mig, utan barn, till bussen för att möta upp Stina. Vi begav oss in till stan för shopping och lunch. Jag kände mig på riktigt bra humör och kände att jag hade lite extra slantar att lägga på mig själv. Så det blev två nya bh:ar, Stina hade med mig till en riktig underklädesbutik när jag funderat lite för mig själv bestämde jag mig för att prova lite, och att få professionell hjälp underlättar. Så nu har jag några som passar mig perfekt, men det kändes ju lite i plånboken. Vidare blev det lunch på Andrum, vegetariskt är riktigt gott. Vidare blev det ett par tajta jeans och en stickad tröja, som jag spanat på redan i somras. En klänning till Alina blev det också. Även Stina hade spenderarbyxorna på och fick med sig lite saker hem.
Fredagen fortsatte med fredagsmys med Stina och småtjejerna. En riktigt bra dag.

Lördagen började med sovmorgon, eller att jag i alla fall får lov att ligga kvar och dra mig lite längre. Robin åkte sen iväg för att jobba några timmar och jag gav tjejerna lunch. Vid halv ett kom Sofia som spenderat helgen med oss. Nån timma senare kom Nicklas som skulle ta med sig Alina och gå till Lekobuslandet. Vi följde dom en bit och fortsatte sen till Backaplan för att spana på den nya loppisen. Jag hade även på lördagen nöjet att ge mig lite nya kläder. Ett par mörkgråa mysbyxor och två par stickade leggings.

Till kvällsmat blev det sushi och när Alina och Elise somnat spelade jag, Robin, Sofia och Nicklas tvspel. PS3Move för er som vet vad det är. Även lördagen en riktigt bra dag.

Svårt att få en bra bild när man rör sig väldigt mycket när man spelar (denna är tagen med mobilen och då blir det ju inte direkt bättre)

Idag har det varit en riktig slappardag. Tvspel, mys och pizza. Tog en liten promenad till lekparken och affären på eftermiddagen. När Sofia lämnat oss åt vi kvällsmat och sen var det nattning av Alina och Elise som gällde.
Nu ligger jag i sängen och passar på att blogga och surfa medan Robin spelar bilspel.

Ett paket på posten

Igår kom det ett grönt paket med posten adresserat till Alina. Där i låg paket från Maggan, Janne och Ludwig. Ett efterskottsfödelesedagspaket. En jättefin klänning med matchande tights, Alina blev väldigt glad och ville genast ta på sig det, och självklart förevigade jag det.


(Om ni undrar vad hon pekar på så är det sina systrar som hon vill att jag ska ta kort på)

Man tager vad man haver

Mamma och pappa levererade för ett tag sen hit en byrå som ersatte en hylla som vi haft ståendes i sovrummet. Denna hylla har hamnat i vardagsrummet, tom, mot en vägg. Idag fick jag idén att göra den till en liten myslåda. Sagt och gjort, men madrass, täcke och kuddar så har den använts flititgt hela dagen. Nu när småtjejerna sover använder Filippa den, ser dock inte ut som världens bekvämaste ställning.


Fotografier

Även fast jag inte får med mig kameran ut så försöker jag ta fram den lite då och då för att ta "vardagskort" på barnen.



Elise fungerar bra som kudde




Elise älskar smörgås, hon studsar i matstolen när vi tar fram frukost.

Våran helg

I lördags skulle vi åka ut till Linda, Lasse och barnen för lite eftermiddagsfika. Robin åkte först iväg och jobbade, så vi väntade och väntade. Fick ett mess från Linda att vi ju kunde ta bussen. Skyndade mig att få ner barnen i sulkyn för att hinna med nästa buss ut till Säve. Väl ute blev det en sväng till lekparken eftersom det var så väldigt fint väder. Sen kom även Ibba, Robert och Emilia, och Robin. Så det blev en lång fika ute på altanen ända tills alla barn var trötta.
Sen blev det pizza och lördagsmys för hela slanten.

Söndagen bjöd först på ridskola för Filippa. Vi har mycket att lära, framförallt att pusha på Filippa att bli mer självsäker. Sen blev det äta och duscha innan det var dags att packa in sig i bilen för att bege oss till Tessan och Rustan för att kolla in deras nya hem. Självklart fika och sen utelek. Underbart med dagar man kan vara ute.
Jag tycker det är jättekul att ha små utflyktsmål så att man inte blir sittandes hemma.

Tyvärr, får jag lov att säga, har jag börjat bli väldigt dålig på att ta kort så ska se till att packa ner kameran och framförallt att skaffa mig en kameraväska till systemkameran.

RSS 2.0