Filippa älskar att leva farligt


eller i alla fall att sova farligt...

Äntligen

I torsdags kom min mamma hit för att spendera lite tid med oss. Igår passade jag och Robin på att åka till gymmet. Det blev lite gång på bandet och sen lite armövningar och ryggövning för min del. Ryggen är nåt jag behöver stärka upp.
Det var i alla fall jätteskönt att få komma iväg. Skönt att få lite tid till sig själv. Man måste ju det. Alina hade skött sig bra. Var dock hungrig när vi kom hem men det va ju förståeligt.
Nu hoppas jag att Robin släpper iväg mig lite då och då så jag kan va snygg till Beach 2010 hahaha.

Bilduppdatering

Händer en del här hemma, men är inte så bra på att dela med mig. Här kommer det lite nya bilder.


Alina i mina nya glasögon


Filippa har plockat 99 löv


Alina och Filippa i spegeln



Alina vill inte alltid sova nära nån


Alina i body från Jeanna

November närmar sig

Tiden går fort. Har gjort en hel del, samtidigt som det känns som om man inte hinner med hälften av vad man vill göra. Tack vare att tiden ställdes om i lördags natt så somnar Alina lite tidigare på natten. Fast i natt verkade magen bråka en hel del så va helt slut idag när jag gick upp. Vi hade tid på familjerättsbyrån i morse men fick ringa in och avboka. Inte en chans att jag hade orkat, eller iofs att nån av oss hade orkat.

Igår hade vi besök av Tessa och hennes lille Casper. Hans storasyster Tindra va på förskolan så han passade på att sova, så fick ingen vaken tid med honom, men det kommer fler dagar och det va skönt att komma ut och promenera.


Casper och Alina för några veckor sedan

Idag mötte jag upp Sally på Backaplan och tittade in lite på Bokia och Coop, sen blev det shopping på Willys med en efterföljande promenad. Va ute i närmare 2,5 timma. Alina sover bäst när hon ligger i vagnen, så jag är glad när det är uppehåll och inte så kallt ute. Alla behöver vi frisk luft på dagarna.

Halloween närmar sig...



Happy Halloween!

(Bilden är gammal, men tål att visas igen)

Cookie Dough

Jag är inte världens största glassälskare. Visst det går ner, men inte mer än så. Kanske är det för att den ofta är så kall.

MEN!!!

Det finns en sort som är helt underbar:

Ben & Jerry's Cookie Dough

Antagligen är det inte glassen jag är ute efter utan dom obakade klumparna med kakdeg, därav namnet. Degen påminner om vanlig mördeg. Sen är även dom små chokladbitarna ett plus. I mina ögon, eller mun, är det helt enkelt den ultimata glassen.

Ni har väl inte glömt...

... att ställa in sommarmöblerna?

Eller jag menar dra tillbaka klockorna en timma?

http://klockren.nu/

Naturhistoriska Museet

I torsdags spenderade Cina sin lediga dag med oss. Vi började med lunch och sen promenad till Filippas förskola, ner till spårvagnen och in till museet. Jag kan inte minnas att jag har varit där så det va spännande att stilla sin nyfikenhet. Filippa fegade varje gång vi skulle gå in i en ny sal, men eftersom hon hellre gick med oss in än att stå ensam kvar utanför så blev det bättre och bättre.
Finns en burk med inlagda siamesiska tvillingar. Äckligt men fascinerande.
Även alla uppstoppade djur tycker jag är lite läskigt. Jag går runt och tänker hela tiden att dom har levt och att nån har stoppat upp dom. Kommer i alla fall att gå dit igen. Här har ni lite bilder.

Vissa djur var mindre vackrare än andra


Sen åkte vi spårvagn hem och bjöd Cina på våfflor. Jag är glad att hon stannade kvar ett tag trots att jag hade två små gnälliga döttrar.

Lilly Alina Victoria Hansson Antonsson

Nu har vi kommit fram till Alinas fullständiga namn.
Eftersom jag till slut vek mig i kampen om efternamnet så har jag haft mer att säga till om med förnamn. Självklart lät jag inte henne vara utan Hansson så la in det som mellannamn.
För att klargöra detta med namnen så ska man välja förnamn, efternamn och mellannamn. Av förnamnen ska man även peka ut tilltalsnamn.

Historierna bakom förnamnen:

Lilly kommer från min farmor som tyvärr dog långt innan jag föddes. Jag har haft det namnet i bakhuvudet sen innan Filippa föddes, även fast min syster och pappa säkert kommer tro att dom påverkat mig med valet ;-) Sen så är ju även Alina född på Lilly-namnsdagen så det måste ju betyda att det skulle bli så.

Alina vet jag inte vad jag ska skriva om. Vi hade ett antal namn vi båda tyckte om och Robin valde ut två och av dom två valde jag Alina. Vi båda tycker mer och mer om namnet. Det är ju såååå svårt att välja, men skönt när det är gjort och vi hoppas att hon kommer bli nöjd med valet.

Victoria kommer hon få heta för att samma dag som hon är född ringde jag till Filippa för att berätta att hon fått en lillasyster och frågade samtidigt vad hon tyckte att bebisen skulle heta och hon svarade utan att direkt tänka efter Victoria. Det är kanske ett namn jag inte skulle sätta som tilltalsnamn, men pga historien bakom så får hon även det som förnamn.

Dagarna dom går och går...

Dagarna bara flyter på. Alina är gärna vaken till ett-två tiden på natten och Filippa går ju gärna upp ganska tidigt. Det är okej när hon får åka till förskolan och spendera några timmar där så jag kan sova bort hela förmiddagen bredvid Alina för att sen orka med att umgås med Filippa. Det är svårt att veta vad man ska underhålla henne med. Tur för mig att jag har fått ett sånt redigt barn som klarar av att leka i timmar ensam på sitt rum, att hon klarar av att ta fram nåt till sig själv att äta. Vill ju mer än gärna leka med henne, men att gå upp klockan åtta med ca fem timmars sömn bakom sig håller inte. Jag samlar ihop alla sovtimmar jag kan få och hoppas på att Alina snart bryter sin vakenvana och anpassar sig mer efter oss andra. Det positiva är väl att när Alina väl somnar så sover hon ganska många timmar så natten blir inte så hattig med sömn i alla fall.

"Prinsessan och dockan"


Filippa har bestämt att hon är min lilla prinsessa och Alina är min lilla docka.

Inside

Igår skulle jag och Robin kolla på film. Han hade valt "Inside" eller som den heter på franska; À l'intérieur.
En rysare. Jag tycker om rysare, men är inte så mkt för dom splattigare varianterna. Denna filmen rekommenderar jag INTE till er gravida. Kan förstå att Robin valde att inte visa den för mig innan Alina var född. Dock kan jag bortse från splattret och faktiskt säga att filmen är ganska bra. Förstår att den fått ganska bra betyg, men som sagt, ni ravida: vänta tills bebisen är ute.

Lördagskväll

Stämmer bra. Just nu sitter jag och tittar på Körslaget. Har dock inte sett från början för dom visade ju Formel1 på sexan, men som tur var så regnade det som dom pausade i körandet. Då gick Robin till datorn istället för att köra lite dataspelsbil. Alina ligger inne i sängen, men tycker mig höra att hon vaknar igen.

Diskussionen om vem Alina är lik är väldigt delad. Ungefär hälften tycker Robin och andra hälften tycker Filippa (både när hon va bebis och nu). Här kommer i alla fall ett bebiskort på Filippa om ni glömt hur hon såg ut som liten. Söt är hon i alla fall =D


Filippa ca 3 månader


Alina ca 1 1/2 månad

Dags för ny storlek på kläderna

Igår va det dags för ett nytt besök på BVC. Hon växer på bra våran tjej. Är redan 61cm och vägde 5650gr. Hon ligger på den övre delen på kurvan. Dock tycker man att det borde plana ut lite. Vill ju inte att hon ska bli för lång och inte vara stolt över sin längd utan kunna sträcka på sig, precis som sin pappa. Men hon är ju inte så gammal än så vi får väl se hur det utvecklas.

Förra veckan

Jag är visst lite smådålig på att uppdatera bloggen,
men här kommer lite kort från förra veckan.

Jag, Filippa och Alina mötte upp Sally och Vincent och stannade till på flera olika lekparker.



Filippa va jätteduktig och sparkade sig fram på sparkcykeln


Barnen med sina finaste miner



I fredags kom Linda över med present till Alina. Tre jättesöta bodysar med stjärnor i olika färger. Vi passade även på att ha lite fredagsmys.

Fotografier från mobilen

Är inte alltid så bra på att tömma mobilen på kort, men idag hände det. Så här kommer några av dom.


Slappar stilen (090915)


Hon har sina vakna stunder (090924)


Filippa på promenad i Grästorp (090926)


Alinas små fötter (091001)


Systrarna softar (091006)


Den ena ser snedare ut än den andre (091008)


Filippa på väg till torget idag (091009)

Det va dom jag hade att bjuda på idag :-D

Mammas pojkar och lyxfällor

Sitter just nu och kollar på tv4:s Mammas pojkar. Jag älskar dokusåpor. Skulle ALDRIG ställa upp i nån, men som sagt, älskar att titta på dom. Det är lite kul när man ser tjejer försöka ställa in sig hos killarnas mammor och samtidig festa runt som fjortisar när mammorna inte är i närheten.
Jag är ledsen pappa, kommer nog aldrig komma ifrån alla mina tv-serier som inte innehåller nyheter eller sport, men jag tycker ju om text-tv :-)
Nu börjar strax Lyxfällan på tv3, vissa människor i det programmet förstår man sig inte på. Har ingen pengauppfattning alls. Jag anser mig ha en ganska sund uppfattning när det kommer till pengar, men säg den som inte har haft sina mindre rika dagar. Häromveckan var dom hos ett par som dom var på väg att ge upp om. Så nollställda så jag blev galen. Men man lär sig en del på programmen. Får lite tips om hur man kan spara och vad kan dra in på.
Dags att återgå till tvn, trevlig kväll!

Våran älskade TV

I våran familj så är tvn en väldigt central del. Vi lyssnar inte så mkt på radion utan våran tv står ofta på. Man slö kollar lite då och då. Nu lever vi ju självklart inte för tvn, men jag hade nog saknat den om nån tog den ifrån mig. Vill inte ha den som barnvakt, men hur skönt är det inte att få dom där två extra timmarnas sömn på morgonen.

Sen tycker ju Robin om att titta på film, tyvärr är inte jag lika intresserad, så det blir inte så många gånger vi tittar. Däremot kan jag ibland faktiskt tycka det är mysigt att sitta bredvid och kolla när han spelar tvspel, men snälla skvallra inte, då kommer han sitta där hela tiden.

Filippa tycker oxå om tvn, men hon tycker även om böcker och så länge hon vill höra någon läsa så kan hon väl få sitta vid tvn. Mycket handlar ju om VAD barnen ser på för program och filmer. Barnkanalen tycker jag om.

Undrar vad för sorts tv-människa Alina kommer att bli?




Alina gillar att vara nära


Alina tycker mycket om att sova mot bröstet

Gillar även att bara ligga emot och mysa

Smittande skratt

När Robin verkligen tycker nåt är kul så har han ett sånt smittande skratt. Idag va denna bilden upplagd på tjuvtittat.se så det va inte svårt att få igång honom.

Skylten sitter i Norge, men på svenska blir den ganska kul...

RSS 2.0