På besök till familjen Antonsson

Igår blev det en tur till familjen Antonsson. Fika och god mat bjöds det på även denna dag.


Fullsatt i bilen


Sofia är en av Filippas idoler så det var ju klart att kameran skulle fram idag också så Filippa får ett kort till skrivbordet på datorn.


Elise bjöd även på en hel del ögonkontakt

På besök till familjen Lundahl

Alina var som tur var inte sjuk speciellt länge. På lördagen hade febern släppt och hon var som vanligt pigg som en lärka. Så vi packade för första gången in hela familjen i bilen. Vi fick plats alldeles utmärkt. Lite ommöblering på stolar till en annan gång bara så blir det bra. Vi begav oss ut till familjen Lundahl i Säve. Fika och god mat är aldrig fel.

Alicia ville självklart hålla det lilla knytet


Alina plockade upp alla bokstäver medans Nellie lade tillbaka dom igen

Stackars liten

Igår kväll vid elva tiden hörde jag Alina hostade riktigt illa. Ibland sover hon igenom när hon hostar men hörde att hon var vaken så gick in för att ge henne vatten. Konstaterar då att hon andas väldigt konstigt. Tog med henne till soffan istället. Robin, som är lite mer van vid läkare och sjukdomar sa att det låter som falsk krupp.
Robin ringde in till sjukvårdsupplysningen som säger att vi ska sätta henne vid ett fönster i 25-30 minuter och blir det inte bättre då får man uppsöka läkare.
Så vi byllsade på henne och placerade henne på en stol vid fönstret. Efter ca.15 minuter kräks hon ner hela sig. Stackars liten. Så det är av med overallen och stänga igen fönstret. Hon skulle ju även sova i ett kallt/svalt rum och det känns lite taskigt att öppna inne när Filippa sover i bara trosorna. Så vi bar ut Alinas säng till vardagsrummet, så hon fick sova där medans Robin fick lägga sig i en soffa. Jag hade mer än gärna hållt henne i famnen hela tiden, men eftersom jag ammars så fanns ju risken för mjölkstockning eftersom det vädrades ganska rejält.


Idag åkte Robin med henne till läkaren, som kollade över henne. Ingen lung- eller öroninflammation. Han skrev dock ut ett kortisonrecept om kruppen kommer tillbaka nån gång.

Lite feber idag, men som alltid är våran lilla tjej en solstråle även i sjukt tillstånd.

Bokstaven R och slängpussar

Filippa har, som så många andra barn, haft problem att uttala bokstaven R. Ibland vet jag att hon varit "lat" och inte orkat, men nu säger hon R utan problem. Hon t.o.m betonar det gärna lite extra, rullar den läääänge. Otroligt sött, men ibland lite irriterande. Men fick höra idag att det "växer bort" så jag får låta henne hållas.

Även Alina utvecklas hon också. När nån ska gå vinkar hon och säger då, är man snäll får man även en slängpuss. Slängpussar delas det även ut vid läggdags. Söta lilla barn.

Det är härligt att se hur alla barnen utvecklas. Imorgon är det bvc-besök för Elise. Hon har nog växt sen senaste besöket.


Trots åldersskillnaden kan tjejer ha otroligt roligt tillsammans.

Elise-bilder


Elise på hennes 1-månads-dag


Mitt minsta och mitt största hjärta


Elise var glad hela tiden hon låg i badet

Nåt av det mysigaste som finns är att vakn...

mms_img11920 (MMS)

Nåt av det mysigaste som finns är att vakna bredvid detta lilla knyte <3

Alinas många ansikten


Alina vill mer än gärna titta närmare på lillasyster Elise


Skulle ta ett kort på alla tjejerna, och Alina gör sin favorit, kiiiisen


Ett närmare kort så ni förstår vad jag menar hahaha
Söt som få!


Mystjejerna

Filippa och Herr Snögubbe


Robin och Filippa samlade massa snö


Alina tyckte inte det var lika kul, så hon fick efter en stund komma in och bada istället


Färdig!


En rejäl karl



Dagen efter hade Herr Snögubbe försvunnit =(

Premiärtur med vagnen och besök på BVC

Idag hade vi tid för Alina och Elise på BVC och eftersom det var ganska okej väder så tog vi oss ut med vagnen. Man blir ganska varm innan man kommit ut så är glad att jag även hade Robin med mig så jag bara behövde klä på ett barn. Är väldigt nöjd med vagnen, den gick som jag ville. ÄÄven tjejerna verkade trivas med den.


Tjejerna hade även växt lite sen vi var på BVC sist. Elise var 55.5cm och vägde 4235g och Alina var 84.5cm och vägde 13610g.

Nu är det dags för fredagsmys med hela familjen. Trevlig helg till er alla!

Trollungar

Det är några stycken som tyckt att Elise ser ut som en liten trollunge med sin stora kalufs på huvudet. Det är okej för mig, det låter bara gulligt. Filippa ville inte vara sämre så nu tillhör även hon trollungeskaran med sin glugg i överkäken.

Världens stoltaste tandtappare

Badtjejer med badkritor


Alina och Filippa fick badkritor i julklapp. Idag var det dags att använda dom för första gången. Dom uppskattades väldigt mycket. Alina fick nog inte sååå mycket i magen.


Alla tjejerna på samma kort ♥

När man får ord på hur man känner

Igår hade vi finfrämmande hemma; Cina. Hon hade med jättefina kläder till Elise och filmer till dom stora tjejerna. Vi fikade och pratade. Jag sa till henne att jag inte känner mig som en 3-barnsmamma och hon sa att det är nog för att jag inte ser dom som antal utan som individer. Det är Filippa, Alina och Elise, inte "tre barn" och det är precis så jag känner. Tre små underbara personer som jag älskar massor ♥

Något roligare

Försäkringskassan förstör dock inte hela mina dagar. Vi hittade häromdagen vagnen vi ville ha till ett hyffsat andrahandspris så åkte och köpte den. Tyvärr har det regnat i två dagar och jag vill gärna att det ska vara uppehåll innan jag ger mig ut på premiärturen. Denna veckan kommer Filippa hem igen och vad passar bättre än att bara vi fem ger oss ut på en liten promenad nån eftermiddag. Jag längtar.
Annars går allt sin gilla gång här. Vi hade på fredags- och lördagsmys. I år ska det bli ändring och Robin är hemma varje fredag framöver. Underbart! Man blir både avundsjuk och lite ledsen när alla babblar om sina fredagsmys och jag själv har spenderat väldigt många fredagar ensam, visst har barnen varit hemma men man vill ju även ha vuxet sällskap.

Elise växer och frodas, tror jag i alla fall. Ska till BVC på fredag med henne. Även Alina ska med och vägas och mätas. Hon har inte mätts sen ett-årskontrollen.

Ikväll spenderar Robin tid i playseaten framför tvn och jag ska nog ta och lägga mig här strax, ville bara uppdatera er om hur vi har det.

Avslutar med en bild på vårat minsta lilla charmtroll

Johanna vs. Försäkringskassan - rond 173(?)

Telefonköerna till det stället är ju inte dom kortaste direkt. Satt i fredags i närmare en halvtimma. När jag väl kom fram och berättade vad saken gällde skulle tjejen i luren bara uppdatera sig om mitt fall. Dom kopplar ju alltid bort en när dom läser. Jag vet inte vad som hände men fick ett tut i örat och sen bröts samtalet. Jag hoppades att hon skulle riga upp mig men sån tur kan man ju inte ha. Jag gav upp för den dagen...

Idag loggade jag in för att se om jag kunde se nåt på min sida på FK, men icke. Robin hade också ett ärende dit och kors i taket så hade dom telefontid på söndagar. Så det var bara att sätta sig i kö och vänta. Robin pratade först. Sen var det min tur. Hon lät nästan lite uppgiven. Hon var inte den mest välförstådda telefontjej, men efter att jag fått bekräftat att jag hade fyllt i allt rätt och att jag ska ha pengar så kunde hon inte göra nåt mer än att under morgondagen ta upp det med sin enhetschef. Det positiva med samtalet var att hon faktiskt lät lite upprörd på att ingen hade hört av sig inom två dagar då jag senast ringde (den 27 december). Så nu hoppas jag innerligt att nån ringer mig senast tisdag och jag har pengar på mitt konto denna veckan. Det handlar ju trots allt om några tusen som är MINA!

En månad kvar

Idag är det en månad kvar till 30 års dagen. Jag har ingen kris, men man funderar ändå lite på hur snabbt åren går, fast ändå liksom inte. Vad man hunnit med och hur länge till man faktiskt har att leva. Spännande egentligen.

Idag är även Alina 16 månader. När hon är 1,5år ska jag sluta säga hennes ålder i månader. Jag själv blir så förrvirrad när andra säger sitt barns ålder över 20 månader. Man får ju stå och tänka en stund då tills man kommer underfund med hur gammalt barnet är.

Idag jobbade Robin dagtid och jag hade turen att mamma och pappa hälsade på. Jag hann med att diska, tvätta och laga mat. Lite matning av Elise då och då. Alina och mamma var även ute en stund på gården. Det åktes pulka och byggdes även en snögubbe, ska se om den finns kvar imorgon oxå så ska jag ta ett kort.


Tiden gick i alla fall mycket fortare med sällskap.

Imorgon blir det till att försöka hitta en vagn till tjejerna. Fick sålt den gamla i helgen så nu börjar det bli dags att ta tag i det.

Mjölkstockning och feber

Alla ni som ammat och har varit med om rejäl mjölkstockning vet hur satans ont det gör. Idag har det inte gått i många knop. Har försökt med det mesta men tar nog snart och lägger mig och hoppas på att jag mår bättre tills imorgon. Idag jobbar även Robin så det var inte så kul att bli lämnad ensam, men det gick faktiskt mycket bättre än jag hoppats på. Elise somnade i babysittern i köket när vi åt mat vid fyra tiden, hon fick ligga kvar där tills hon vaknade närmare halv sex. Blandade en välling till Alina så hon skulle sitta stilla en stund medans jag ammade. Satt och lekte lite på golvet med Alina medans Elise nöjt låg i soffan, trots att hon är väldigt tät i näsan och lite hostig. Alina fick lägga sig strax efter sju tiden men somnade inte förräns närmare åtta. Man har ju inte alltid så mycket val, Robin måste ju jobba om vi ska få in pengar. Men jag är ändå väldigt stolt över mig själv som orkade med trots att termometern visade 38,2. Ska leta fram panodil, sen blir det sängen.

Idag har det hunnits med en del

Började dagen med sovmorgon. Jag var den första att stiga upp då bilen var tvungen att omparkeras klockan nio. När jag kom in igen började dom stora tjejerna vakna till liv och vi satte oss och mös lite i soffan. Sen blev det frukost och jag och Filippa begav oss hem till Ibba och Emilia. Filippa skulle vara där istället för på skolan.
På väg därifrån stannade jag till i affären för att sen bege mig hemåt. Lite småplock och städande blev det innan det var dags att bege sig till BVC med Elise.
Hon vägde idag 3925g och har gått upp bra i vikt. Hennes navel såg fin ut och barnmorskan tyckte hon verkade väldigt vaken i blicken och "med" (eller vad man ska säga).
Hem igen där vi hade fått besök av Robins kompis Daniel och hans tjej Emelie. Det var väldigt längesen vi såg honom så det var väldigt kul men det var ett väldigt kort besök så hann inte prata och få reda på lite mer om Emelie.
Vid fyra tiden var det dags för Robin att bege sig till jobbet. Alina hade inte sovit någon middag så vid fem tiden slocknade hon i soffan.


Söta fina...


I den andra soffan låg mitt minsta hjärta och sov

Passade under tiden på att baka lite muffins och äta lite smörgås. Vid sex tiden väckte jag Alina igen och inte så långt därefter dök Ibba och Linda upp. Alltid trevligt med lite tjejbesök. Kaffe, bullar och muffins blev det... och en paradisask. Alina somnade såklart inte när hon borde, men det blir nog en skön sovmorgon för hela familjen imorgon.

Idag var jag förresten med i tidningen, i Göteborgs-Posten. Ska se om jag kan ta ett kort på inslaget imorgon men nu väntar sängen. Kroppen ropar åt mig att gå och lägga mig så det är bäst att lyda. Tur att man inte här så här välfyllda dagar varje dag.

De senaste dagarna i bilder


Systramys


Alina äter pappas hemmagjorda jordgubbsglass med hela kroppen


Filippa tyckte om glassen väldigt mycket. Hon kunde i alla fall äta med kläder på.


Robin tog med sig Filippa för att kolla på "GP-raketerna" på nyår


En av Elise favvoplatser


Det är underbart att se när tjejerna leker och gör saker tillsammans

RSS 2.0