Hemresa

Idag var det dags att åka hem till Göteborg.

Medans tjejerna lekte på golvet passade jag på att packa allt. Det är inte jättelätt att ha så få väskor som möjligt när man reser med två barn. Tur att det finns lite saker att låna hos mamma och pappa så man verkligen inte behöver ta med allt.

Nu är vi i alla fall hemma. Filippa sover och Alina sitter bredvid och leker med min handväska, den är stängd, annat skulle man ju inte våga. Ska väl försöka komma i säng någorlunda i tid. Det är ju som vanligt en dag imorgon också.

Weekend hos mor och far, del 2

Idag öppnade en ny secondhandbutik här i lilla byn och då måste man ju bara dit och spana. Den var riktigt stor och det fanns mycket fint. Men jag har ju varken plats hemma eller pengar så det räcker till för att köpa på mig en massa saker. Det är nog Robin tacksam över. Filippa valde dock en liten glasskål till sitt lördagsgodis. Kostade bara en tia.


Själv kunde jag inte motstå en fin lampfot. Kostade 60:- och det kändes som jag kunde unna mig den. Med en neutral lampskärm kommer den nog passa fint i vardagsrumsfönstret.

Weekend hos mor och far, del 1

Igår begav sig jag och barnen till Grästorp. Vi har rejält med snö i Göteborg, men det var desto mer i Grästorp. Filippa har världens bästa morfar som hade sett till att det fanns en snöhydda på tomten. Jag låter bilderna tala...


Inatt som dom flesta vet så regnade det, men inte tillräckligt för att få bort snön. Hyddan fanns kvar idag också, och även Alina fick följa med ut en stund.





Detta var i alla fall del ett från våran weekend, kommer nog fler bilder under helgen.

Tradera is the shit

När jag senaste träffade Tessan försökte jag pracka på henne en top, men det var inte riktigt hennes stil och det kan jag väl hålla med om. Däremot tog en hel del andra kläder.
Men bestämde mig förra veckan för att lägga ut några toppar som inte såg speciellt slitna ut, däribland den som Tessan inte ville ha. Jag lade ut den för 1:- tänkte att jag kanske kan få en tia för den. Idag gick den auktionen ut.
93:- fick jag för den!!!
Dom pengarna sitter verkligen inte fel denna månaden. På söndag går fyra andra auktioner ut för mig. Vågar jag hålla tummarna för att det ska gå lika bra för dom? Många bäckar små...

Ett roligt skämt och ett missförstånd

Idag vid matbordet frågade Robin om jag och Filippa visste varför lejonkungen alltid är blöt när han vaknar.
Efter en stunds tänkande svarade vi att vi inte visste.
-Han sover i en simbassäng =D
Filippa satt dock och funderade en stund och bad sen Robin fråga en gång till:
Varför är alltid lejonkungen blöt när han vaknar?
-För att han sover i en simpool, nej nej POOOL!
Jag satte bokstavligt talat vattnet i halsen HAHAHA! Jag älskar att man aldrig vet vad som ploppar ur dessa små munnar.

Vi är så glada ha-ha

Att du har födelsedag, att du har födelsedag precis idag HURRA HURRA HURRA HURRA!

Välfylld måndag

Imorgon är det dags för födelsedag och kalas för Robin. Idag började vi städa, kommer nog få ta en del till imorgon, men vi kom en bit. Jag skurade badrummet, dötråkigt, men fint blev det och det luktar gott. Sen packade vi på oss massa kläder och begav oss ipp till Filippas förskola. Jag och Filippa vek av till Backaplan på hemvägen för att införskaffa dom sista presenterna till Robin. Sen blev det köttfärssås och spagetti. Det var på tiden att få i sig nåt.
Jag har även hunnit med att baka en av pajerna tills imorgon. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den första. Har man aldrig bakat med laktosfritt innan så vet man ju inte hur grejerna reagerar.
Sen var det dags för paketinpackning. Känns som jag knappt suttit ner idag.
Filippa ska snart läggas så får väl passa på efter det att bara slappa i soffan, om inte Alina väljer att vara sådär jobbigt gnällig som hon varit den senaste veckan...

Ha ha ha, har man inga pengar till

0-34f134537ec13f5d40cac0ccc331f184.png

Ha ha ha, har man inga pengar till en kundvagn så har man inte. Det finns ju alltid andra lösningar.

Söndagsshopping

Idag kom Jessica och plockade upp mig så vi kunde ta en tripp in till stan.
Vi fönstershoppade jättemycket, men till slut fick jag köpt ett par jeansleggings som jag har känts saknats i min garderob. Sen fyller ju Robin år på tisdag, men kommer inte berätta för er om jag köpte nåt idag eller inte.
Så här ser i alla fall dom nya leggingsarna ut, jag älskar dom extra sömmarna på dom. Köpte även tröjan/tunikan. Tur att man fick presentkort på födelsedagen.

Tyvärr kom inte mitt vackra leende med på det enda kortet som blev skarpt =D

Det var i alla fall kul att få umgås med Jessica och uppdatera mig på hennes värld. Passade även på att äta pastabuffé när vi var i stan. Det var riktigt gott efter tre timmars gående.

Överraskningsfest

I tisdags fyllde Jeanna 30 år.
Igår var det dags för en överraskningsfest för henne.
Det är spännande att gå på nåt sånt, speciellt när man aldrig har varit med på nåt innan. Jag hoppas att hon inte misstänkt för mycket. Det blev ett Jeanna/schlager-quiz och massa gott tilltugg.
Dock var jag tvungen att lämna ganska tidigt eftersom Alina inte har varit speciellt sugen på gröt och eftersom jag bär på maten så fick jag snällt åka hem.

Jeanna i mitten

Hoppas på fler överraskningspartyn, många som börjar komma upp i den åldern nu hihi

Nån som missat att det snöar?

Jag önskar bara att Alina kunde sitta så jag hade kunnat ta med henne ut i en pulka.
Bilder på våran bakgård

Skitfredag

Vet inte annars vad jag ska kalla det...
Önskar mig en glad lördag!

Vissa har det bra

Mina fina vän Cina är i USA på semester. Lite på fastland och lite till havs. Jag är alldeles lagom avundsjuk. Väntar ivrigt på att hon ska uppdatera sin blogg om hur det är på fartyget. För er som är nyfikna har ni länken här:
http://cinans.blogg.se/


Mitt lilla hjärta är sjuk

Vet inte riktigt vad som är fel. Det började igår efter babysimmet. Hon sov och hon sov. Hon vaknade lite snabbt och åt och sen sov hon igen. Hon hostar ibland och gnäller väldigt mycket.
I natt verkade hon ha feber men på morgonen idag verkade det vara borta. Dock kom det nog tillbaka nu i eftermiddags. Nu ligger hon här bredvid mig i soffan och sover. Det är skönt att ha henne nära när hon inte är helt hundra. Man orkar ju inte springa ut och in i sovrummet hela tiden för att kolla att hon är okej.
Söt är hon i alla fall när hon sover. Tack vara kudden har hon även fått en liten fläta ;-)

En leendes Filippa

Fick häromdagen gamla kort från min kompis Linda på Filippa när hon sitter i bilen. Hon är ca. 13 månader på detta kortet. Hur söt som helst. Jag kan nästan inte sluta titta på kortet.

Lila tånaglar

När jag fyllde år förra året fick jag ett presentkort till Gildaskolan på Avenyn utav Robins mamma. När allt börjat lägga sig efter graviditet och förlossning så ringde jag och bokade tid. Det är inte jättelätt att få en tid men hittade en som passade. I morse 9.15. Jag fick se till att komma upp i tid eftersom Filippa skulle lämnas till förskolan först. Men sen bar det av in till stan. Sönderstressad som jag alltid är när jag har en tid att passa och inte vet hur jag ska få ihop det så kom jag fram ca. 9.10. Jag anmälde mig och tryckte ner mig i soffan mellan tanterna. Dom verkade tro att en åttasitsig soffa var en fyrsitsig. Det tog inte många minuter innan en nätt liten tjej vid namn Karin ropade upp mitt namn. Alla dom som gick där utbildade sig hade uppsatt hår i olika former av knutar, och alla bar dom små vita rockar. Väldigt söta var dom, och det kändes väldigt fräscht att dom inte hade håret utsläppt.
Jag blev invisad i ett rum där det var dags att ta av sig kläderna. Idag är jag glad att jag tog mig tid att raka benen igår, annars hade jag nog bara fokuserat på det. Först var det skrubbning av kroppen som gällde. En snabb dusch för att få av skrubbkrämen och sen blev det ett fotbad. Det om nåt borde man göra oftare. Riktigt skönt. Fick sen fotmassage, och pedikyr. Spenderade 1,5 timma där. Nästa gång ska jag boka en hel förmiddag. Hihihi.
Det var i alla fall en trevlig upplevelse och eftersom det blev lite kvar på presentkortet så har jag ju en anledning att gå tillbaka. Funderar på nån ansiktsbehandling, listan kan iofs göras lång.

Nu sitter jag i alla fall här hemma och känner mig fräsch med nymålade lila tånaglar =D

Vart går gränsen?

Alina ligger på golvet efter att ha fått lite mat. Hon lägger av en rejäl rap och tittar jätteglad upp på mig. Jag brukar säga; åh vad duktig du är. Men idag börjar jag istället fundera på när raparna slutar vara bra och man istället kollar argt på sitt barn och säger till det att be om ursäkt. När slutar saker vara gulligt?

Alla Hjärtans Dag

Jag har aldrig lagt nån vidare energi på denna dagen. Jag har lite inställningen, som min pappa brukar säga om farsdag, att man kan uppskatta varandra alla eller vilken dag man vill. Det blir lite roligare så. Idag är Robin iväg hela dagen för att greja med bilen. Han frågade innan om det var okej att han var iväg, men mig spelar det som sagt ingen roll. Det tråkiga är ju att han inte är hemma med oss.

När man har kommit in i affären denna veckan har det funnits choklad och hjärtan precis vid ingången. Det är sjukt hur mycket mer man kan ta bara för att det ligger i en fin ask.
Oj, vad bitter jag låter, men Alla hjärtans dag är som han säger på ICA-reklamen. En dag för att affärerna ska tjäna lite mer pengar.

Mina tankar går idag istället till alla er som inte har nån käresta att dela ert liv med.
KRAMAR TILL ER!

Minnen

Idag fyller min kompis Jessicas son Filip 8 år. Jag kommer ihåg när jag i januari för åtta år sen hälsade på Jessica, när hon nyligen flyttat till lägenheten som hon fortfarande bor i. Jag kommer ihåg hur otroligt mysig hon såg ut när hon satt uppkrupen i soffan med en stor och underbar babymage. Tiden går fort. Saknar dig Jessica, hoppas att vi ses snart.

Nästan hela familjen Thernzon på besök

Tre av fyra; Tessa, Casper och Tindra.


Det fick bli tacos till lunch


Tindra och Filippa kollade på lite film i Filippas skull, den korta stund dom kunde sitta stilla

Tessa hade bakat jättegoda kladdkakemuffins som vi fikade på under eftermiddagen.

Nu ligger Filippa i soffan och syr och tittar på tv. Alina ålar omkring i vardagsrummet på upptäcksfärd och själv vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag får väl helt enkelt bara sätta mig och slappa i soffan.

Filippa - Före och efter

Före
Efter




























Skolval

Hur i hela hisingen *fniss* ska man kunna välja skola till Filippa till hösten. Visst, dom har haft möten på kvällarna, men jag har haft lite annat för mig. Sex olika skolor också, så hade blivit en del möten. Sen när det valet väl är klart ska man söka om fritids. Jaha, jag är ju just nu mammaledig. Har ingen aning om hur och när jag kommer börja jobba, men Filippa behöver ju den omsorgen varannan vecka. Jag skrev på "övrigt" att dom kan ringa mig för att jag hade nollkoll på hur man fyller i på rätt sätt. Dom kommer säkert ändå ringa för att jag fyllt i nåt annat fel. När ansökan ska vara inne? På fredag!! Tur att jag plockade fram lappen för att idag ta tag i det. Undrar vart hon placerats annars... Ja ja, jag kommer i alla fall att vänta på samtalet om Filippas framtid.

Minikalas i stan och Alinas finurligheter

Idag hade jag bestämt med Charlotta att jag och Filippa skulle komma in till stan och fira lite lätt att Elsa fyllt år. Det blev en liten fruktsallad och chokladbollar, och kaffe :-) Efter en tröttsam natt så behöver man sin beskärda del med kaffe på dagen. Filippa lekte jättebra med Elsa och hon vågade även klättra upp i den höga loftsängen.
När det var dags att bege sig hem igen ville Filippa stanna kvar en stund, och det är ju klart att hon fick det. Jag behövde åka hem för att släppa iväg Robin på ett möte. Det blev en heldag för henne där, och medans jag sitter här och väntar på att hon ska dyka upp så tänkte jag passa på att dela med mig av dagens påhitt av Alina.


Kan vara lite klurigt att mata henne när hon gärna smakar av stolen om man inte är tillräckligt snabb med skeden


Fast hon har ett jätteskönt täcka att ligga på så rör hon gärna på sig och hamnar på olika platser. Vid detta tillfälle under bordet.


Sen ville hon gärna med leksaken som låg allra längst ner i lådan, eller om det var botten hon var ute efter.

En måndagskväll


Tror tjejerna var lika glada av att se varandra igen efter en vecka



Alina har blivit hes och är lite gnälligare än vanligt, men så här glad blev hon av att få ligga i mammas och pappas säng.

Två kalas och en tjejkväll

I fredags hade jag en liten tjejkväll här hemma. Jag kände för nån månad sen att det skulle ju passa bra i samband med min födelsedag. Dock berättade jag inte för alla att jag fyllde år, för det var inte presenter och sånt jag var ute efter utan bara att få träffa alla. Man känner sig ju ibland lite utanför när man inte arbetar. Vi blev tillslut åtta tjejer. Jag, Stina, Cina, Emily, Jessica, Sally, Jennifer och Jeanna. Inte att förglömma så var ju även Alina med.
Jag hade till kvällen gjort smördegsknyten med fetaost och pesto, tunnbrödsrullar med tonfiskröra och lite bakeupbröd. Tror att det gick hem hos dom flesta. Tyvärr har jag inte så många kort från denna kvällen. Men jag hade i alla fall väldigt kul.

På lördagen åkte jag och Robin in till stan för att hämta hans telefon som hade blivit fixad. Den hade på fredagen bara inte velat starta. Jätteskumt, men som sagt var den nu fixad. Vi passade även på att köpa med oss lite lunchmat hem bestående av färsk pasta och en jättegod sås till.
Klockan tre var det dags för kalas. Jag hade bakat en cheesecake och en mjölkchokladtårta som finns med i den tidigare nämnda boken "Baka med barn". Den kan jag verkligen rekommendera. Börjar redan fundera på att göra den med vit choklad nästa gång.
Eftersom Elsa fyllde år igår så stannade min mamma och pappa kvar hos oss lördag till söndag. Jag och Robin passade då på att gå ut och äta lite. Det fick bli Meze. Tur att man hade ringt och bokat bord, det var väldigt fullt när vi kom. Men det var väldigt skönt att komma ut och framför allt att få i sig mat. Det får ju inte gå för många timmar emellan.

Igår va det då dags för Elsa ett års kalas.

Paketöppning


En gräddtårta och en chokladtårta, chokladen var syndigt god.


Elsa verkade tycka om gräddtårtan i alla fall


Alina var lite avundsjuk så fick en egen sked att tugga på.

När vi kom hem så fanns det inte mycket ork kvar i kroppen så jag och Robin passade på att kolla på film. Först på en rysare, My Bloody Valentine. Den gick att kolla på i 3D, men jag tyckte det kändes bäst att kolla på den i 2D, jag vill ju liksom inte ha det upp i ansiktet. Robin hade hyrt tre filmer så vi kollade på en i sovrummet också innan det var dags att sova. Baksmällan. Den var riktigt rolig. Skulle jag nog kunna se fler gånger.

Idag kommer Filippa hem så jag tänkte att vi skulle ha ett litet minikalas för mig så vi har uppmärksammat, mest för Filippas skull, att jag har fyllt år.
Men först ska jag se till att få i mig lite frukost. Bättre sent än aldrig.

Jahopp...

När jag väl får en liten stund över för att blogga om allt kul som hänt i helgen så ligger självklart kameran glömd i bilen *suck*. Så får visa er alla lite bilder imorgon istället. Om jag nu får en ledig stund över. Min stora prinsessa kommer ju hem imorgon :-D

Robin, min Robin

Vi satt precis och åt lite mat framför tv.n. Jag har fortfarande MTV på och det kom en låt med Britney, varpå Robin säger; det är ovanligt att se henne med så mycket kläder på (Hon hade på sig en kort kjol och en nätt kavaj).

Detta fick mig att tänka på när vi en gång var ute och åkte och jag har för mig att det var MQ som hade stora annonser med Victoria Silvstedt. Hon hade på denna planschen på sig en snygg kostym.
Jag lägger nån kommentar om den och Robin frågar vem det var. Victoria svarar jag. Robins kommentar: Jaha, jag kände inte igen henne med kläder på.
Hahaha, jahopp. Vad säger man efter det?

Det är underbart kul att vara med Robin, man vet aldríg vad som kan hoppa ur den munnen =D

Bad Romance - again

Ånej, jag satte på MTV för att ha lite musik medans jag städar och plockar och grejar. Då kommer Lady Gaga och Bad Romance. Jag MÅSTE ju bara kolla på den. HAHAHAHA!!

Nöjd

Vissa dagar känner man sig väldigt nöjd med sig själv. Idag t.ex har jag tvättat sju maskiner, jag har även vikt alla kläder och handdukar. Jag har gjort en chokladglasstårta, jag har dammat i vardagsrummet, jag har installerat våran skrivare som har stått oanvänd alldeles för länge, jag har lagat lunch, jag har matat Alina ett antal gånger och jag har även badat henne nu på kvällen så hon ska bli tröttare. Har även fixat en av Elsas födelsedagspresenter. Jag har säkert missat nåt och det känns som att jag hade kunnat hinna med några saker till, men är ändå väldigt nöjd med mig själv.
Imorgon ska jag se till att jag får gjort en massa fler saker som ska bli gjorda =D

Det händer en del

Alina har kommit en bit på sin väg mot att bli ett barn. Hon har ju alltid tyckt om att ligga på mage, men dom senaste dagarna har hon även börjat försöka få med sig magen. Ibland putas det bara med rumpan. Hon har nog en bit kvar till krypandet, men däremot har hon en tendens att snurra och vrida sig så hon förflyttar sig runt på golvet. Man vågar ju inte direkt lämna henne i stora sängen längre.


Sen har hon även börjat med att suga in läpparna. Framför allt underläppen. Kanske inte världens smartaste drag nu på vintern när man lätt blir torr och narig.

Februari

Februari är en av dom största födelsedagsmånaderna i våran familj. Först är det jag den 6:e, dagen efter mig den 7:e har vi lilla Elsa, den 13:e är det Robins mamma, den 16:e min farbror, den 23:e Robin och den 28:e min kusin, sen ska jag inte ta upp dom kompisar som fyller år, men det finns några.
Behöver man säga att man borde vara rik denna månaden? Jag gör allt i min makt för att få Robin att bara rita en teckning till mig. Det betyder i så fall att jag bara behöver rita en teckning tillbaka. Självklart skulle jag vilja köpa hela världen till honom, men när man går hemma och inte får så mycket pengar varje månad så är man tacksam om man kan spara in nånstans. Elsa vill jag absolut inte spara in på. Det är ju hennes absolut första födelsedag och så är hon mitt fadderbarn, men självklart kommer jag inte överdriva shoppingen.
Till helgen är det dags för kalas. Jag har bestämt att jag ska baka själv. Bara där sparar man in en hel del pengar, och det kan vara lite kul att ha gjort nåt själv. Har man inte tid men pengar så ska man självklart sponsra dom som är duktiga och har det som sitt arbete att baka till oss andra.
Jag är inte ute efter en massa paket, jag vill bara att min dag ska bli uppmärksammad.
Att jag ska få sovmorgon, så gott det nu går.
Att få en anledning att umgås med min familj, även fast man kan umgås utan anledning.

Idag har vi i alla fall varit och storhandlat. Tror att jag faktiskt lyckades få med mig det mesta jag behövde. Alina var väldigt trött efter babysimmet idag, hon somnade inte, men satt väldigt tyst i vagnen, och medans Robin körde vagnen sprang jag omkring som en yr höna i affären. Hahaha. Nästa gång ska jag se till att ha med en penna så jag kan stryka över dom saker jag redan plockat.

Nu sover Alina gott i sin säng och jag sitter i soffan och funderar på om det finns nåt jag borde ta tag i. Kommer fram till massa saker men inget jag har lust med, så låtsas nog att jag inte kommer på nåt och fortsätter slappa här i soffan :-)

Bara för att jag är på musikhumör idag

Bad Romance

Det är nånting med den här videon som gör att jag inte kan sluta titta...

RSS 2.0