Besök efter besök

Nu när man börjar komma in i vardagen så orkar man ju med besök. Igår kom Hampus, Linnea, Rickard och Leo på besök. Dom hade med sig presenter och lite fika. Kakor är alltid gott.

Dom löstes av av Jessica, som stannade en stund innan hon va tvungen att ge sig av till hästen.

Idag kom David och Karolina med presenter och lunch. Stannade en snabbis och gick samtidigt som Robin. Vid halvsex tiden dök Jeanna. Så det har varit en del besök, och dessa fortsätter även imorgon.



Vill även passa på att tacka för alla kläder och saker vi fått dom senaste veckorna.
Ska ta kort och lägga upp efterhand som dom passar

En tripp till Grästorp med tjejerna

I lördags skulle Robin vara iväg hela dagen så jag bestämde mig för att åka till Grästorp redan på fredagen. Skönt att ha några som kan lösa av mig lite och även se till att vi får mat i oss =D
Så jag och tjejerna packade in oss i bilen och åkte vid tre tiden på fredagen. Alina sov hela vägen och Filippa satt och grejade i baksätet, så det va en bra resa. På fredagen tog vi det bara lugnt, men på lördagsförmiddagen kom Gunvor och Börje och hälsade på. Det blev både fika och mat. Mamma hade gjort porterstek. Jättegott.

På eftermiddagen gick jag och tjejerna till affären för att köpa lite lördagsgodis, sen spenderade vi tid både ute och inne. Filippa kollade lite på när morfar grejade med huset.

På kvällen fick vi besök av Jennifer. Alina sov i hennes famn i närmare två timmar. På söndagsförmiddagen kom Malin och hennes Robin. Dom hade med sig massa god fika.

Så vi hann med en hel del i Grästorp och så fick ju Filippa sin dos av mormor och morfar eftersom hon ofta frågar om dom.

Grattis Katarina!


Hoppas att du har en underbar dag!

Slapparstund med pappa

Onsdagsbesök



Häromdagen va Cina och Emsan på besök.












Snälla som dom är tog dom med mat från BK till Filippa. Det fick hon massa överskottsenergi av, så hon hade lite svårt att sitta still på stolen.







 

Alinas pappa tycker om tv-spel


Dagens spel: Need for Speed -Shift

Lite tid för mig själv

Båda mina töser ligger och sover. Robin har ännu inte kommit hem. Så har placerat mig i soffan för att äta lite och titta på TV. Vet att jag egentligen borde passa på att sova när Alina sover, men det är ju så skönt med lite egen tid. Bara surfa runt lite på datorn och kunna titta på ett helt program är ju jätteskönt.
Idag har vi haft besök av Linda. Hon hade med sig muffins och "dammsugare". Alltid lika gott med socker. Har märkt att mitt sockerbehov har ökat så ska bli skönt att senare i år ta tag i träning och mat. Men just nu låter jag mig själv njuta av choklad och godis.
I morgon är det dags för vägning av Alina igen. Håller tummarna för att hon har gått upp. Men med tanke på hur mkt ersättning hon verkar ha fått i sig så vore det konstigt om så inte va fallet.
Nu ska jag återgå till "Roast på Berns" och sen krypa till kojs, är ju en dag imorgon med.

Jag och Alina

Robin är inte den som plockar upp kameran i tid och otid, så det finns inte så många kort på mig och Alina ihop. Men idag skulle vi på kalas till Nicklas så hade klätt upp oss och då fick jag se till att han kunde föreviga denna stund. Dock är det ju inte alltid så lätt att få en två veckors att samarbeta till ett fint foto, men det är charmigt på sitt sätt oxå.

Ett paket på posten

Häromdagen kom det ett paket från min moster Maggan. Där i låg det två mindre paket. Ett till Alina med en jättesöt klänning och ett par tillhörande tights. Det andra paketet va till Filippa. Har inte henne denna veckan, men fick hämta henne idag på förskolan i alla fall. Så hon fick öppna paketet idag. Där i låg kläder till hennes Skrålla. Hur söta som helst. Nu har ju jag en liten docka att klä på men hade jag inte haft det så hade jag lätt suttit med Filippas. Rosa klänning, rosa underbyxor, rosa sockar och en vit luden tröja (den är dock inte med på bilden). Tack snälla för dom fina kläderna!

Bada är skönt


Igår va det dags för Alina att bada. Hon verkade tycka att det va väldigt skönt för hon skrek inte så länge hon låg i vattnet. Dock va det ju ganska kallt när hon kom upp. Men vem tycker det är skönt att gå upp ur badet? Robin hade nog lyckats få i lite väl mkt babyolja, så ena armen va alldeles halkig och när hon väl kom upp så va håret lite väl glidigt. Men man lär sig så länge man lever.

Lite piggare

Börjar äntligen känna mig bättre. Tillräckligt pigg för att mäkta med besök. Idag va Robins kusin Jenny här. Sen hade vi ett snabb besök av Charlotta, Jonas och Elsa.
Sen kom det besök jag väntat på i en vecka. Stackars Cina har varit sjuk och kunde inte besöka oss under förra veckan. Ännu gladare blev jag när hon messade att hon va tvungen att köpa mat och undrade om jag ville ha nåt. Jag som suttit i soffan och funderat på att värma en pirog när hon kom tackade glatt ja.

Cina fick mata Alina medans jag moffade i mig en halv kebabrulle, mer än så orkar jag inte äta. Det va väldigt skönt att kunna äta den i lugn och ro. Dock hann nog Cinas rulle bli lite kall eftersom hon även fick agera som sovplats för Alina i nån timma.

Puss puss


Man vill ju bara pussas när hon börjar pluta.

Att sova eller att inte sova

Idag har det sovits en hel del till skillnad mot igår. I går vaknade vi för dagen strax efter tio. Sen va Alina vaken till halv fem, sov till tjugo i nio. Sen va det vaket till två på natten. Hon har vaknat någon gång ibland hela dagen, men inga långa stunder. Vi hade tänkt att promenera och göra några ärenden men tänkte mata henne rejält först, dock vaknade ju hon som sagt aldrig riktigt till, så vi får spara dom sakerna tills imorgon istället. När hon till slut vaknade för att vara vaken? Kl.17. Förmodligen somnar hon tidigare än kl.2 idag, men man vet ju aldrig.
Det sköna med att hon har sovit är att även jag har gjort det en hel del och även fått i mig ganska mkt mat. Har varit lite sisådär med det. Men nu kan det bara bli bättre. Hoppas på att jag ska orka med alla mina väninnor denna veckan.

Jätterattar och bajsblöjor

Mjölken började för två dagar sen att rinna till och självklart va det tvunget att börja stocka sig. Man kan ju inte göra nånting. Även febern kom smygande. Man känner sig väldigt ynklig och hjälplös. Bara att resa sig ur sängen tog betydligt längre tid än vad det brukar. Tur att vi fått en så, än så länge, lugn tjej. Förutom att hennes mage satte igång och det är klart man blir grinig då. Nu verkar vi båda må lite bättre. Mamma och pappa va här en stund i kväll. Skönt att kunna göra lite småplock. Kände mig genast lite piggare.
Filippa har i all den här röran varit jätteduktig. Skönt för henne att va på förskolan några timmar. Och trots att jag inte haft så mkt tid jag hade velat för henne så säger hon flera gånger om dagen att hon tycker det är kul med en lillasyster. Det gör mig väldigt glad.


På väg hem från BB i måndags.
Hann ta ett kort innan hon reagerat på att jag hade en kamera i handen

 

090909

Antagligen årets coolaste födelsedatum. Fick mess i morse från Tessa att hon fått en liten pojk. En redig bit på 5030g, Längden va lite osäker, men minst 55cm. Ville helst att vi skulle varit på BB samtidigt, men ibland blir det inte alltid som man vill. Får hälsa på dom när dom kommit hem istället.

Ett stort grattis till hela familjen Thernzon!

Alina i mobilen

Har nu lagt över lite kort som är tagna med mobilen dom senaste dagarna som jag vill dela med mig av. Kanske inte jätteklara men väldigt speciella.


Fortfarande inne på förlossningen


Uppe i "baljan" på BB


Ganska exakt 1 dygn, liggandes på mitt bröst och tittar upp


Hemma i soffan och myser. Har äntligen en bebis att fylla ut den söta sparkdräkten med.

Äntligen

Efter en evighet av väntande så kom äntligen våran lilla bebis. 53cm lång och 4365g. Förlossningen gick jättebra, hon är född 05.00. Fick dock vänta till halv nio innan vi fick en rum på BB och trött som man va så va det väldigt lång tid att vänta. Robin åkte hem en sväng vid lunch för att äta och duscha. Jag tog det lugnt och åt köttbullar och potatis som huset serverade. Vi har även bestämt oss för att hon ska heta Alina.

Hon hade en härlig stil på vågen

Efter klockan fyra fick vi besök av mamma, pappa, Charlotta, Gun, Nicklas och Barbro. Min mamma och pappa hade även med sig Filippa.


Sen följde Filippa med oss upp på BB, är ju inte den roligaste miljön att vara på för en femåring, men när vi hade tagit lite kvällsfika så åkte Robin och Filippa hem och kom tillbaka idag för att vara med på läkarundersökningen och ta med oss hem.

Filippa och Alina på BB

Äntligen på väg hem

Natt-TV och Paul McKenna

I natt vaknade jag vid fyra tiden, har gjort det ganska ofta det senaste. Vissa nätter kan jag somna om med en gång, men ibland ligger jag bara och tänker tills jag blir tokig. I natt satte jag dock på tvn. TV4plus visade "Hypnosbanta med Paul McKenna" Herregud vilket program. Han snurrade med händerna hur man skulle tänka när chokladtårtan närmade sig. Jag brukar tro på mycket saker, men det där va jag väldigt skeptisk till. Men dom intervjuade familjer som gått ner redan efter tre veckor bara genom att sitta still och snurra runt med händerna och verkligen känna efter om dom va hungriga eller om det bara va ett sug. Tur för mig att det va dubbelavsnitt, orkade dock inte kolla så speciellt länge. Somnade om skönt sen.

Blomhylla

Idag åkte jag och Robin runt i olika affärer för att fixa lite småsaker som behövs till hemmet. Eller små och små...  I alla fall. Vi började med att köpa kabellister och plugg. Sen blev det en ram till en bild jag haft hemma i ca 3månader. Vi fortsatte till mataffären, åkte hem med sakerna och sen bar det av till Jysk för att köpa en till bäddmadrass. Båda två har tyckt att sängen varit lite hård och vad passar bättre än att köpa nu när dom har rea där.
MEN, direkt när vi kom in fick jag syn på en liten hylla. Såg ut som ett smalt nattduksbord. Har velat ha nånting till Filippas rum då hon har ett element bredvid sin säng, men ändå behöver nåt att ha cd-spelaren på. Har inte riktigt tyckt om att den stått på "skrivbordet" då den tog upp ganska mkt plats. Dom kallade den blomhylla i affären. Men ni som känner mig vet att jag och blommor inte går ihop. Så såhär använder jag mig av en blomhylla.

En vecka, sju dagar

Jag har väntat betydligt längre tid på att den ska vilja ut, men det är så lång tid den har passerat den beräknade dagen. Tycker lite synd om Robin som måste stå ut med mig just nu. Jag är inte speciellt uppåt, orkar nästan ingenting. Samtidigt vill jag aktivera mig. Får väl se vad barnmorskan säger imorgon. Då kommer vi boka in en tid nästa torsdag till Östra. Vill inte vänta så länge.
Ska ta och gå in och väcka Robin och se om vi kan komma iväg till några affärer idag. Alltid är det nåt som behöver göras här hemma...

Nysningar

Idag va David och Hampus här och spelade NHL med Robin. David började nysa så vi kom in på en diskussion om det är farligt att hålla inne en nys eller inte. Jag har försökt googla lite, men har inte fått nåt bra svar. Så om nån av er vet det får ni gärna hojta till.

Så här roade/fokuserade/uppradade ser dom ut när tv-spelet har åkt på. Syns inte på bilden, men dom sitter ca. 1meter från tvn.







RSS 2.0