Dags för flytt

Imorgon är det dags att möta upp fastighetsskötaren för vårat nya hem i Askim. Det är mycket som ska göras i lägenheten så vi har valt att skjuta lite på inflytt till den tionde. Jag har packat en del hemma men det är så mycket annat som även behöver skötas om här att man inte prioriterar och egentligen vet vad som behöver packas ner. Men efter imorgon är det dags att ta fart så vi pö om pö kan köra över lite kartonger och att jag även kan åka dit några timmar och packa upp lite. Det ska bli väldigt kul med fler rum så att Filippa får ett eget och att Elise inte behöver sova inne hos oss. Jag ser väldigt mycket fram mot detta även om en flytt kan ta på krafterna. Men det är bara att andas djupt och tänka på att det kommer bli bra när det är klart.

Nu ska jag passa på att lägga mig, sömn har det inte varit gott om det senaste.... tyvärr.

En av varje

Våra små tjejer är väldigt olika trots att dom är stöpta i samma form. Elise är mest lik mig och Alina mest lik Robin (vågar inte skriva att nån av dom är BARA den ena och den andra trots att det kanske är så hihi). Det lustiga är att Alina är väldigt mammig, medans Elise väldigt gärna hänger med Robin och oftast skrattar som högst när hon är i närheten av honom. Jag är väldigt glad att dom är olika, speciellt när dom är så nära i åldrar och kanske inte fått vara egna individer utan blivit Alina-Elise.
Elise utvecklas så mycket nu så man märker från dag till dag små framsteg. Min mamma frågade för kanske tre dagar sen om hon gick längs med kanter, det gjorde hon inte då, men gör idag. Hon har mer och mer börjat gå med gåvagnen, eller putter en stol framför sig. Sist när vi var på bvc frågade dom om hon klappade händer eller vinkade. Tyvärr kan ju Elise komma lite i skymundan ibland, men nu tränar vi så fort vi får chansen. Hon får ju lite mer egentid nu när Alina är på förskolan några timmar i veckan.
Nåt som jag fascinerats över nu när tjejerna är förkylda är att Alina skriker och tjoar varje gång jag tar fram nässprayen medans Elise ögon lyses upp och hade hon fått lov hade jag blivit tvungen att spraya hur många gånger som helst i hennes näsa.
Alina har börjat intressera sig för talet och från att inte ha kallat Filippa nåt så försöker hon med olika former säga Filippa. Hon är väldigt underhållande också om Elise eller nån på tv är ledsen för då börjar hon fejkgråta och gnugga sig i ögonen och ropa "Mamma mamma, Liiiis" och visa hur Elise gråter. Det är så skönt att talet börjar släppa så hon får fram det hon vill förmedla.


En höstbild från när mamma/mormor var med i lekparken

Små sjuklingar och nyblonderat hår

Igår kväll började småtjejerna hosta och verka hängiga. Elise lät lite ansträngd på andningen, men dom verkade hyffsat pigga i morse.
När jag var hos frisörskan senaste bokade jag ny tid. Denna månad visade sig ju inte vara den bästa att klippa sig på men kände att jag var värd det så avbokade inte dagens tid. Robin var iväg och hjälpte far sin att byta till vinterdäcken och Gun passade småtjejerna. Elise hade när vi kom hem inte sovit så länge och ville inte äta.
Robin matade henne lite innan hon fick lägga sig och hon sov då två timmar. När hon vaknade sen igen ville hon inte göra många knop. Hon låg mest bredvid Filippa och tittade på tv.

Fick i henne lite alvedon och efter det en burk fruktpuré. Sen var det dags för sängen igen. Stackars liten. Hon vaknade nyss och då fick hon en välling och nu verkar hon somnat om igen. Verkar vara lite nya tänder på g.
Alina går mest runt och nyser och snorar, så det blir väl en slapp helg. Hoppas på att jag ska kunna packa ner nåt mer inför flytten dock.

Och så lite bilder...


Elise är en av dom vigaste jag vet...


Alina hade lyckats ta loss världens största klistermärke från en madrass och råkat sätta sig på den.


Miss wet-body & fröken säl


Avslutar med en bild på det minsta charmtrollet denna familjen har.

Tillbaka på banan igen

Nu börjar saker och ting äntligen ordna upp sig. Alina har skolats in på förskola och vi har fått ny lägenhet med inflytt 1 december, men stora flyttdagen är inte förrän den 10de. Det är en hel del saker som ska fixas innan vi anser att det är inflyttningsbart. Filippa är överlycklig över att hon ska få ett helt eget rum, även fast det ska fixas så det även kan vara ett tv-/gästrum.
Elise äter på av bara farten, efter magsjukan kan man nästan se hur mycket hon lägger på sig varje dag. Mindre än en månad kvar till ett årsdagen också. Idag valde hon själv att ställa sig upp mot lära-gåvagnen och ta några steg. Är så kul att följa hennes utveckling.
Alina börjar talet lossna på och hon upprepar många saker. Framförallt lägger hon till mamma, pappa och Liiish efter vissa ord. "Hej mamma, tack mamma". Det är även kul när hon försöker säga svåra ord som kyckling men fortfarande kallar ett sånt enkelt ord som fisk för "blubb, blubb".
Även Filippa utvecklas och hon läser bättre och bättre. När det är dags för högläsning är det kul att få förklara och forma ord som hon inte riktigt förstår vad det betyder eller hur det ska uttalas/läsas.
Igår och idag har jag packat lite saker. Passade på att lägga ut några saker på blocket när jag ändå var i farten.

Imorgon när Alina ska till förskolan ska jag passa på att åka och hälsa på Sally, det var väldigt länge sen vi sågs. Tar med mig Elise men hoppas ändå på att få sitta stilla och prata en stund.

Nu blir det snart slapp i soffan, men tänkte göra ett till inlägg med kort från dom senaste veckorna.

Lustlös

Ibland räcker varken orken eller tiden till att sätta sig och göra ett inlägg. Nåt mer som spelar in är viljan och lusten. Jag hoppas på att lusten för att skriva snart kommer tillbaka, men just nu finns den inte där...

Äntligen

Äntligen börjar mina stackars småttingar att bli friska. I tisdags har Elise väldigt slö och Alina väldigt lös i magen så efter samtal med olika instanser bestämdes det att tjejerna skulle tas med in till Hisingsakuten när dom öppnade vid femtiden. Där undersökte läkaren Elise men hittade ingen orsak till nattkräkningarna och sa att det nog var en bakterie och att jag skulle hålla ut nån vecka till. Precis det man vill höra, suck. Filippa hade turen att få spendera tisdagen med Emilia, och Ibba. Så efter läkaren hämtade vi henne. Natten till onsdagen sov alla väldigt bra. Dock vaknade vi kvart i sex, men utan kräkningar under natten kändes det hyffsat okej.
Filippa blev igår hämtad av min pappa för att spendera några dagar i Grästorp. Tanken var ju att alla vi tjejer skulle göra det, men vi kunde ju inte åka dit magsjuka.
Igår somnade Alina kvart i fem och vaknade kvart i sex idag, så nåt sitter det ju kvar i kroppen på henne. Elise har också sovit väldigt många timmar i natt, sover fortfarande. Hoppas på en ännu bättre dag idag, så alla helgplaner kan bli av.
Sitter nuförtiden inte så ofta vid datorn, har liksom inte tiden, men ska försöka bli lite bättre på att uppdatera.

Önskar er alla en skön dag!
RSS 2.0