Ingen mer rysare...

... i alla fall inte förräns bebisen har kommit och man slutar drömma typ hela nätterna. Igår hyrde jag och Robin film, kollade på en rysare först. Som egentligen inte vad jättebra, men det sätter sig ju ändå i huvudet. Sen kollade vi på en komedi, man tycker ju att det borde ha hjälpt, men icke. Så somnade nog vid halv ett tiden, vaknade vid halv fyra helt panikslagen. Efter många om och men somnade jag om efter nån halvtimma. Sen vaknade jag vid fem tiden, låg vaken till sex, sen gick jag ut och la mig på soffan. Blev genast lite bekvämare, men somnade inte om förräns strax innan åtta. Vaknade tjugo över åtta, gick in och la mig i sängen. Sen ringde klockan kl.9. Underbart. Det va bara att bita ihop och gå upp och duscha. Tog tåget till Trollhättan halv elva, där mamma, Charlotta och Elsa mötte upp mig.
Det va dock inte bara drömmarna som höll mig vaken utan även magen, ingen ställning va bekväm, det bara gjorde ont hela tiden. Så nu längtar jag mer än nånsin. Både tills man kan krama det lilla livet och tills man kan kolla på rysare igen utan att vara rädd för drömmar.

Plötsligt händer det...

Igår eftermiddag ville Filippa ut och cykla på gården igen. Så det va ju bara att släppa ut henne. Hon cyklade runt trots att regnet stod som spön i backen.


Efter middagen var hon även tvungen att visa Robin hur duktig hon är på cykeln.

Idag har Filippa åkt till sin pappa, kommer inte hem förräns om 1,5 vecka.
En paus som jag vet att jag behöver, ändå kommer tårarna precis när man stängt dörren, men jag vet att hon har det bra. Så ska se till att ta vara på dagarna och skaffa mig ny energi.

Dagens duktigaste tjejer och en elak brunn

Idag gick jag och Filippa ut för att hon skulle få cykla eftersom hon va så duktig igår på det. Vi hade bestämt att vi skulle ta oss till den stora leksaksaffären för att se om vi hittar en uppblåsbar delfin som hon gärna vill ha. Dock så lyckades jag igår med konststycket att trampa på en list som låg med spikarna uppåt och fick inte in bara en utan två spikar i hälen. Så lite lätt haltandes, samtidigt som jag börjar vagga trots motviljan att gå som en anka, började vi vår tur. Filippa va verkligen jätteduktig på cykeln, hon va nog redo (Bör tilläggas att hon fortfarande har stödhjul, men hon skriker inte högt varje gång det vinglar till nu). Framme vid leksaksaffären hittade vi ingen delfin så vi tittade bara runt innan vi begav oss av igen.

Nästa mål va att få i oss lite lunch. Så det fick bli det lättaste. Tyvärr kanske lite tråkigt, men då vet jag att hon äter och så behöver jag inte ställa mig och laga mat. Man måste se fördelarna med allt.
När vi begav oss hemåt så cyklade Filippa en bit framför mig. Plötsligt skriker hon till. Hon va precis bakom en pelare från där jag gick. Såg att hon hade ramlat, men när jag närmade mig insåg jag att hon kört ner i en brunn. Lyfte upp henne och såg sen nåt falla ner i den 2-3m djupa brunnen. Tänkte inte så mkt på det, men när vi började gå hemåt igen insåg jag att om hon inte hade haft cykeln så hade hon ju kunnat ramla ganska långt ner, men samtidigt, om hon inte hade cykeln hade hon nog sett hålet tidigare. Jag blir nog mer skärrad nu när jag tänker på det än vad jag blev vid tillfället. På väg hem såg jag även att reflexen som sitter fram på cykeln va borta. Det va antagligen den som ramlat ner. Så hela framhjulet va verkligen nere i brunnen. Filippa ska ha världens största eloge att hon direkt efter satte sig upp på cykeln igen. Direkt efter händelsen tänkte jag att nu kommer det ta ett tag till innan hon vill cykla. Så det känns i alla fall bra. Nu är vi i alla fall hemma och tar det lite lugnt. Ska se om vi kan komma på nåt vi kan spendera eftermiddagen med.

Brunnen och Filippa som sen satte sig upp på cykeln igen

Ett barn som barnvakt

Igår ringde jag till Felicias pappa. Insåg att Filippa har inte lekt med jämnåriga kompisar på ett tag. Samtidigt fungerar ju en kompis lite som en barnvakt. Dom leker jättebra tillsammans och då får jag lite tid över till annat. Speciellt på en sån regnig dag som det va igår. Dom va nog dock i alla rum, men jag och Robin lyckades ändå möblera om i sovrummet så vi får plats med spjälsängen.
Felicia påverkade Filippa i alla fall jättebra när det gäller cykling så hon kom glatt inspringande och berättade att hon kunde cykla. Kändes bra, med tanke på hur anti hon har varit dom senaste veckorna.
Felicia stannade i över fem timmar, trodde att detta skulle få Filippa på bättre humör under kvällen. Men då kom det lilla monstret i henne tillbaka och vi somnade inte förräns runt tolv tiden, men bara att bita ihop och ställa klockan på åtta. Allt för att få henne att bli tröttare tidigare på kvällen. Skam den som ger sig.

En tripp till Slottsskogen

Igår åkte vi in till Slottsskogen. Försöker komma på saker för att aktivera Filippa så hon blir lite tröttare på kvällarna. Vi promenerade bort till den stora lekparken. Där sprang Filippa runt i nån timma innan Sally, Martin och Vincent mötte upp oss. Då satte vi oss på våra biltema-filtar, dom är bra dom där plastade filtarna. Vi hade bakat mjölkfria chokladbollar på morgonen för att även Sally skulle kunna äta. Det va ganska soligt men blåsigt. Verkar vara standard nu för tiden. Framåt halv fem va det dags att dra sig hemåt. Sen blev det väldigt slappt, med pizza och kebab.

Besök från Grästorp och hämtning av Filippa

Igår kom Jennifer på besök. Ses inte så ofta, men har man känt varandra typ hela livet så har man inga problem att umgås. Vi åt kinamat och marängswiss som blev över från torsdagen. Skönt att få lite tid över att umgås med kompisar, man vet ju inte hur mkt tid man kommer få över om ett tag.

Idag ställde vi klockan på nio men kom inte upp förräns halv tio. Åt frukost och sen begav jag och Robin oss av till Uddevalla och campingen för att hämta Filippa som har spenderat många dagar med mormor och morfar, även med sin moster Charlotta, Jonas och lilla gulliga kusinen Elsa. Filippa frågar mkt om släktförhållanden. Så jag tror hon börjar förstå hur allt hänger ihop med morföräldrar och mostrar och syskon och kusiner. VI gick ner en sväng och fiskade krabbor, sen åt vi lunch och sen plockade dom andra ner förtält och packade in
.
När vi väl kommit hem stannade vi på Triumfglass på Backaplan och köpte glass och lördagsgodis. Sen åkte vi hem och slappade. Fick bli thai, kyckling och ris, till kvällsmat.

Nu har jag och Robin hjälpts åt med disken, blir så mkt skönare att gå upp imorgon bitti då och veta att man inte behöver ta tag i det.

Dags för fortsatt soffmys och lördagsgodis (om det inte redan tagit slut)

Besök från Karlshamn

I torsdags kom Katta, Carro och Cina upp för att hälsa på. När dom kommit fram så gick dom en sväng på Backaplan medans jag och Robin lämnade deras bil på mitt jobb och åkte till mataffären för att fylla ut vårat förråd. Cina blev sen upplockad av sin kusin och vi andra satte oss och slappade i soffan medans Robin lagade mat. När vi ätit och Robin gett sig av till jobbet så kollade vi på "Barnhemmet", en spansk rysare. Jag tycker den är ganska bra, nervkittlande och psykologisk. Ingen splatter film.
Sen tog vi en promenad och köpte ingredienser till marängswiss, gooott! Satt sen och pratade och halvtittade på "Independence day" som gick på TV.
Idag gick vi upp och åt frukost, bl.a blåbär och mjölk. Min pappa hade varit ute och plockat och det blev även en burk till mig den gången. Sen åkte vi och hämtade deras bil så dom kunde bege sig ner till Ullared för lite shopping. Jag är måttligt avundsjuk, men får spara min tripp till en annan dag.

Världens bästa Katta, med bebis i magen. (BF 091117)

Shopping med Jessica

Vid halv fem idag så mötte jag upp Jessica för en sväng på Backaplan. Jag har funderat på att köpa nåt tunikaaktigt till mig men vet liksom inte riktigt vad jag är ute efter. Hittade två stycken idag, på REA. Båda kostade 49:- styck och jag känner mig nöjd med båda. Två olika stilar men skönt att slänga på sig en varm dag.


Köpte även ett par kort leggings för 29:-, skönt när man inte behöver lägga ut så mkt pengar. Jessica hittade massa fina kläder hon oxå. Sen gick vi hem. Har haft en ganska magtung dag. Satte oss och pratade och åt lite choklad. Skönt att bara ta det lugnt en stund. Fick en klänning utav Jessica. Hellång och blommig.
Jättefin, tack snälla!

Gokart och glass

Robin hade bestämt med Hampus, Nicklas och Karl-O att dom skulle åka och köra gokart. Jag fick följa med som förste (och ende) fotograf. Man får bara köra i 10 minuter men det va skönt att bara komma hemifrån och titta på dom.

Dom va så fina i sina overaller


Efteråt skulle vi åka till Ove's för att äta mat, men ingen av killarna va vidare hungriga så vi gick vidare till Triumfglass istället. Själv tog jag en toast där inne. Kände att jag behövde nåt litet i magen i alla fall.

Camping, helikopter, ensamhet och m&m

Idag ställde jag klockan på halv nio för att jag och Filippa skulle komma upp, och för att Filippa ska vända tillbaka dygnet lite. Vi åt lite frukost, sen va det dags att ge sig av mot Uddevalla och campingliv. I alla fall för Filippa.
Hon har varit väldigt glad över att få åka. Har undrat väldigt mkt på hur det ska bli och så, jag tror att det kommer bli jättebra. Väl framme så kom mamma/mormor och mötte oss. Sen fick det bli en fika i förtältet, blåste en del ute men förhoppningsvis blir det bättre väder under veckan. Innan jag åkte så åt vi lite lunch, sill och potatis. Sen tog jag och mamma en snabb promenad runt berget längs med havet. Tog kanske 25 minuter, men under den tiden hann Filippa bli orolig. Men hennes oro stillades när vi hörde en helikopter som lät närmare och närmare och landade i närheten av parkeringen. Så det passade bra att gå och titta på den innan jag skulle åka.
Sen va det några kramar innan jag begav mig av. Hon kommer att få det bra med mormor och morfar.

När jag nu är hemma så sitter jag bara i soffan och funderar på vad jag ska göra. Det blir väldigt tomt när man är van vid att ha nån att ta hand om. Samtidigt känner jag att det är väldigt behövligt med lite egen tid. Tur att jag fick en chokladkaka och en påse m&m av mamma innan jag åkte från campingen. Kakan ligger i kylen, men vi får väl se hur många m&m det finns kvar sen när kvällen är över och Robin har kommit hem från jobbet. Dom är ju så väldigt goda...


Filippa snurrandes framför helikoptern

Filippa är inte så feg som man kan tro

Ibland kan Filippa vara lite väl feg för vissa saker. Men idag blev både jag och Robin förvånade men väldigt glada. Vi begav oss till Åbybadet för att åka vattenrutschkana. Visste inte alls hur Filippa skulle reagera, men kände ändå att vi måste göra något för att stimulera henne under dagarna.
Vi började med den lilla gröna, som inte va så hög, men ganska snurrig. Hon satt i Robins knä. Så fort dom kommit ner, ville hon åka igen, ENSAM. Inga problem sa vi.
Efter några åk i den lilla så frågade vi om hon ville testa den blåa, den är lite längre och rakare. Där började vi som på den gröna att hon satt i Robins knä, kom ner och ville åka igen. Sen åkte hon ganska många gånger i den lilla gröna. Jag satt där nere ifall det skulle hända nåt i slutet där det är lite mer vatten i slutet.
Jag är väldigt stolt över henne och nu vet vi att det är nåt vi kan göra oftare.
Fick även betala halva priset på inträdet då både jag och Robin har träningskort på LIFE. Inte dumt det heller.

Kalaskväll

Igår kväll när Robin hade åkt till jobbet kom Gun och hämtade mig och Filippa så vi kunde åka med på kalas till Guns syster Ann. Vi fick själva välja bland massa gott vad vi ville grilla och sallad, grönsaker och frukter till. Jättegott va det. Robin kom efter jobbet, och trots att vi egentligen borde lagt oss tidigt kom vi inte därifrån förräns vid halv tolv, men då va vi i alla fall mätta och glada.

                                              Ann fick sin födelsedagssång i ny tappning
Och Filippa fick sina sagostunder...

Solig fredag på stranden

Igår, trots att vi inte sovit speciellt bra, så valde vi att inte slappa hemma utan att ta vara på typ den enda soliga dagen på väldigt länge. Vi åkte ut till Fiskebäck för att bara bada i två timmar. Filippa skulle absolut inte bada, men väl där, hon hade bara på sig sin bikini när vi åkte dit, så tog det inte många sekunder innan hon va i vattnet. Hon badade tills läpparna va blåa. Vi hade bara med oss lite bullar och saft. Så det va väldigt gott med lunch när vi väl kom hem runt två tiden.

Ett väldigt argt barn

I natt kom Filippa över och la sig hos oss. Vi sov väldigt länge idag, nästan till halv tio, trots värmen. Dock vet jag inte vad hon tyckte va fel i morse, men hon började skrika och gapa hejvilt. Ingenting som va bra, skulle inte ha några kläder alls och ville rymma och allt va hon sa. Skönt va ju att vi sovit så länge, så jag va lugnet själv. Tog dock en och en halv timma innan hon lugnat ner sig. Men nu sitter hon som världens bästa dotter och tittar på tv. Är bara trevlig mot mig. Är väl helt enkelt så att alla nångång behöver skrika av sig. Man får väl helt enkelt lov att vänta ut dom. Trots att det gör ont och man blir ledsen av att känna sig lite hjälplös på vad man ska göra.
Tänkte i alla fall dela med mig ett kort från gårdagen på världens sötaste och betydligt gladare dotter.

"Hickory"

Bebisen i magen verkar vara en liten hickare. Robin kallar den för "klant", för att den inte verkar lära sig att inte svälja i fel strupe. Dock är det egentligen bara ett gott tecken att den hickar, för det betyder ju ATT den sväljer vatten. Vilket den ska göra. Så jag bestämde att han får kalla den Hickory istället. Mkt sötare så. Här kommer en bild från idag. Sex veckor och två dagar kvar bara, om man nu får tro barnmorskan.

v.33+5

Kolla även in mitt otroligt platta hår. Va hos frisörskan igår. Jag vill alltid ha det plattat när jag är där. Mitt hår känns nästan tunt, och för er som vet min normala tjocklek kan förstå att detta är väldigt skönt.

Grattis Charlotta 30 år!


Tänk vilken skillnad det är på att säga att man är 30, och på hur man kände när man va runt 15 år. Då va 30 jättegammalt, men nu när man närmar sig så är det liksom inte lika gammalt. Man höjer liksom ribban.
Idag ska vi in till stan på lite tårtkalas. Hoppas att hon blir nöjd med alla presenter.
Grattis än en gång!

(Kortet är förresten från Filippas födelsedag för fem år sen)

Glassbilen

Skrev ju häromdagen om när jag och Filippa väntade på glassbilen väldigt väldigt länge. Här kommer lite bildbevis...
I väntan på glassbilenÄntligen här
Den som väntar på nåt gott...

Benjamin Buttons otroliga liv

Efter att ha läst på Mias blogg, så har jag varit lite mer intresserad av att se denna filmen. Visst jag ville se den tack vare reklamen oxå, men ibland behöver man höra att nån annan tycker om en film för att man ska vilja se den.
Så när vi va och skulle hyra film idag och jag fick se den på hyllan så blev det ett självklart alternativ.
Jag tyckte om den väldigt mkt, tror även att Robin gjorde det. Va lite orolig eftersom den ändå va så pass lång att han skulle tröttna. Men han lät uppriktig när han sa att den va bra.
Skönt va det oxå att vi började titta vid sju tiden. Så blev inte klockan så mkt när den va slut.

Tänker inte berätta så mkt om vad den handlar om förutom att han föds gammal och bara blir yngre och yngre. En väldigt fin och bra film helt enkelt.

Bilder va det ja...

... Dock insåg jag att jag inte va jättebra med kameran denna veckan, men har allt några jag kan dela med mig av. Först är det när Filippa badar i baljan, på onsdagen har jag för mig. När det ändå va hyffsat uppehåll. Baljan kanske va i minsta laget men hon tyckte det va kul ändå.


Sen har jag två olika kort när hon sover. Det ena är en kväll när hon skulle sova i sängen och det andra är från i morse. Jag såg bara hennes rygg, men när jag gick runt insåg jag att hon virat in sig helt.

Sen har jag kort på Filippa och Karins Saga som vi hälsade på i torsdags eftermiddag.

Fr.o.m nu ska jag försöka vara lite effektivare med kameran på dom vardagliga sakerna.

Några dagar i Grästorp

I måndags åkte jag och Filippa till Grästorp för att spendera lite tid med alla här. Bloggandet har det varit lite dåligt med eftersom jag inte kan koppla upp min egen dator och visa mina fina bilder, ja eller några få som jag har. Får försöka mobilblogga istället. Måndagen spenderade vi hemma hos mamma och pappa. Bara ta det lugnt.
Tisdagsförmiddagen spenderade vi hemma hos Malin, Lucas och Robin, dit även Tessa och Tindra kom. Det blev fika och mkt prat, medans barnen lekte. På eftermiddagen åkte jag, mamma och Filippa till skoaffären för att se om vi hittade ett par skor till Filippa. Hennes foppatofflor har gått sönder så fick bli ett par nya sånna, lila med "diamanter" på.
Onsdagen spenderade vi bara hemma hos mamma och pappa. Försökte sola, men titt som tätt fick man gå in för att regnet kom. På eftermiddagen satte jag och Filippa oss på framsidan för att vänta på glassbilen som skulle, enligt schemat, komma 17.30. Den dök inte upp förräns 18.20, men den som väntar på nåt gott...
Idag har vi varit hemma hos Malin på förmiddagen, man får passa på medans man är här. Vi har även fått i oss lunch bestående av potatis, fisk och rivna morötter.
Om en liten stund bär det av till Lidköping för att hälsa på Karin, Saga och Olle.
Och imorgon bär det av hem till Göteborg igen. Tills dess ska jag försöka ta några kort som jag kan visa upp för er.

Bland bongos i Borås Djurpark


Ja ni läste rätt, dessa djur heter Bongo. Strecken va dom mest fascinerande tycker jag. Såg ut som dom dragit frystejp runt hela djuret. Det va ett av dom första djuren vi såg när vi kom in i parken dit vi åkte med Jenny, Hanna och John.
Självklart såg vi massa andra djur. En slapp grävling, lejon, tigrar, elefanter, giraffer...

En struts som lekte kurragömma bakom muren. Sen ville självklart Filippa rida på ponnyhästarna. Hon fick även köpa en liten gosedjurstiger, som under vistelsen i Borås hette Felicia, men när vi kom hem döptes den om till Sara. Sen va det dags att traska ut till bilarna...

... men passade på att stanna en snabbis vid dinosaurierna.

När vi väl kom ut sen så började det att smådugga så vi gick i lagom takt till bilarna. När vi väl hade satt oss. Öppnades himlen. Vilken tur vi hade med vädret.

Sofias konfirmation

I går, lördag, va vi på Sofias konfirmation som hölls i Domkyrkan inne i stan. Betydligt mer folk denna veckan än det va förra. Så det va väldigt varmt, men tog bara 1,5 timma som kan anses som snabbt när det gäller konfirmation.
Sen blev det en tur ut till Vallda för massa god mat och glasstårta. Här är i alla fall lördagens favoritkort.

I biosalongen

Robin: "Haha, han är ju smidig som ett kylskåp"
Filippa: "Haha, eller som ett fönster"

Kommer inte ihåg vilken film vi kollade på men hittade detta på en lapp, tror att det kan ha varit under 2008. Hade helt glömt av det så skrattade gott när jag läste. Det är vid sånna stunder man kommer på att barn lär sig nya saker och uttryck varje dag. Härligt att kunna vara med och uppleva denna utveckling.

Fredag och semestern har börjat


Idag va sista dagen på jobbet i år. Vet inte exakt när jag ska tillbaka igen. Men det får bli nästa års problem. Nu är det semester och vila som gäller. Hade lovat Filippa MacDonalds idag, och man vet ju att till barn får man inte bryta nåt man har lovat. Själv firade jag med en fiskburgare och chokladmilkshake. Brukar inte dricka så mkt shake, men nu när det är så varmt är det riktigt gott. Finns lite småplaner för semestern, men inget jättestort inbokat. Får ta dagarna och veckorna lite som dom kommer. Passa på att göra saker som kanske blir lite svårare till hösten.
Men idag ska det nog inte göras så mkt. Kanske dock måste städa lite då Robin har bjudit in en bilkompis till att sova över. Men jag får se vad jag orkar. Ska kolla på bolibompa först.

Med en kropp som ställt in sig på semester

Idag har dagen varit väldigt tung. Bebisen rör sig mer och mer och man känner oftare av små sammandragningar. Sen att det är jättevarmt när man vaknar, har svårt att ha linne och kjol på sig när man ska jobba, och ett lager med 27-28grader i. Så gör det liksom inte dagen lättare. Idag har jag även varit väldigt väldigt trött. Som tur är har jag flextimmar och en väldigt vänliga kollega som släppte iväg mig vid fyra tiden. Oerhört tacksam. Åkte hem och åt glass med Robin och Filippa. Sen känns det även väldigt skönt att komma hem lite tidigare idag då jag vet att jag ska stå i kassan hela dagen och kanske inte har möjlighet att gå hem innan kl.18.
Trots en jobbig dag så finns det ju ändå saker som måste bli gjorde, så ska se om jag orkar, tillsammans med Filippa att städa hennes rum. Ser inte fram emot det, men skönt när det är över. Det har varit lidande lite väl länge nu.

Imorgon ska även Charlotta hämta Filippa på förskolan så att dom kan gå på teater. Filippa har redan berättat för hela sin avdelning så dom är väldigt sugna på att hälsa på lilla Elsa imorgon som Filippa bara pratar gott om.

RSS 2.0